Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért irigy rám anyukám?

Miért irigy rám anyukám?

Figyelt kérdés
Nem volt valami jó a családban a vagyoni helyzetünk, kis házban élünk, és a gyerekkorom alatt nem kaptam anyuéktól nagy értékben dolgokat. De mindig próbáltam gyűjtögetni, spórolni. Apum 2 éve kint dolgozik külföldön, hogy javítson a helyzeten. Időközben egyetemista lettem, és valamennyi ösztöndíjat sikerült szereznem, illetve a rokonaim egyre több zsebpénzt adtak, hogy el tudjam magam tartani az egyetem alatt. Időközben annyira felhalmoztam a pénzt, hogy tudtam magamnak venni egy drágább telefont, kb 3 hónapja. Karácsony környékén pedig apum egy új számítógéppel lepett meg(kb 600 euró értékben), aminek nagyon-nagyon örültem, hiszen az előző gépem már 8 éves volt, és nem tudtam már használni semmire. No és itt jön anyukám képbe, hogy azóta beszólogatott nekem, hogy “új telefon, új kompjuter, legközelebb már egy helipoktert kapsz”, és ezt mind gúnyosan. Vagy hogy “én nem kaptam apádtól 600 eurós kompjutert”. Legtöbbször egyébként elengedem a fülem mellett, úgy csinál, mintha az évek alatt apumtól nem kapott volna semmit. Pedig amióta apu külföldön dolgozik, anyum rengeteg mindent rendel tőle minden egyes alkalommal, hogy vegyen neki ezt-azt egyik boltban, másik boltban. Szegény apum mindig teli kocsival jön haza. Illetve jelenleg anyumnak csinálnak egy műhelyt, ahol dolgozhat(virágkötő), és múltkor is mondta, hogy apám vette az ajtót és az ablakokat bele, ami munkadíjjal együtt kb 1000 euróba jön ki. Szóval nincs olyan, hogy apuci elhalmozza a lányát, mert én aputól nem is kérek semmit, anyumnak pedig folyamatosan vesz cuccokat, és a háztartásban a kiadásokat ő fedezi többnyire. Anyu pedig mindig hozzámvágja azt a drága gépet, hogy jaj mert nekem apám mennyi mindent megvesz... Egyrészt hülyeség, hogy a saját lányára ennyire irigy, nincs semmi oka, mert ha az értékeket nézzük, ő többet kapott, de még is folyamatosan belém áll. 20/L
2021. jan. 19. 19:30
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
91%
Jaj, a sok búvalb...ott hozzászólót... Nehogy már szégyenkeznie kelljen annak, akit nem vágtak ki otthonról 18 évesen! Normális szülő örül annak, ha a gyereke sokra viszi, tanul, és eszébe se jut felhánytorgatni dolgokat! Nem a gyerek kérte, hogy megszülessen, remélem azoknak, akik simán kitennék otthonról a gyereküket 18 éves koruk után nem is vállalnak! Képzeljétek, nem mindenhol divat ez a megszomorodottság, van, ahol támogatják az emberek egymást, és ez nem hánytorgatják fel a másiknak, sőt, még örülnek is, ha a másik boldog! Jah, hogy ez ebben az országban bűn. Bírom a sok álszent hozzászólót, akik semmilyen támogatást gondolom nem kaptam 18 éves koruk után senkitől, soha nem is fogadták volna el, és gondolom masszív egzisztenciával kezdtétek az életeteket rögtön érettségi után. Engem is támogattak a szüleim és a nagyszüleim, vállalom, nálunk nem volt divat 18 után kivágni a gyereket, és gebedjen meg, akit ez zavar!
2021. jan. 19. 23:00
 22/38 anonim ***** válasza:
9%
21, de mire is vitte a kérdező??? Semmire.
2021. jan. 19. 23:01
 23/38 anonim ***** válasza:
98%
20 éves még csak, mire kellett volna még vinnie okoskám?
2021. jan. 19. 23:02
 24/38 anonim ***** válasza:
90%
Tehát a kérdezőnek szó nélkül kéne tűrnie, hogy az anyja bántja, mert valószínűsítjük, hogy x összeggel beszáll a saját gyermeke taníttatásába. Tehát ha taníttatom a gyerekem, az azt jelenti, hogy van egy ingyen lábtörlőm, amibe belerúghatok minden további néljkül, ha úgy van kedvem? Erre való a gyerek? Anyukának pisztoplyt szegezett valaki a fejéhez, hogy tartsa el a gyerekét (akit amúgy szerintem inkább az apuka tart el)amíg továbbtanul? Ha nem, akkor nem tudom, mire fel a magas ló. Ha nem telik rá, ne tartsa el, és mondja azt, hogy sajnálom lányom, de nekem nem telik rá, oldd meg magad, vagy menj dolgozni. Ha mégsem ezt tette, akkor az már a saját döntése, vállalja érte a felelősséget, és ettől még szerintem egy szülőnek sincs joga lábtörlőnek használni a tulajdon gyermekét.
2021. jan. 20. 03:12
 25/38 anonim ***** válasza:
19%

23, mondjuk azért 20 évesen a többség ha vesz valamit, azt nem rokonoktól kapott pénzből teszi.

Nem baj, ha ennyi idősen semmit nem tett le az asztalra, vannak így mások is. Csak akkor ne jöjjön azzal, hogy neki mije van, amire irigy lehet valaki, mert erre nincs miért.

2021. jan. 20. 06:25
 26/38 anonim ***** válasza:
97%

Azért 20 èvesen munka nélkül kevesen tudnak 600€ kiköhögni magukból.

Az anyja pedig erre irigy, meg gondolom arra,hogy nem dolgozik de megkapta... csak épp nem látja át a lánya tanulmányait.

Nem tudja,hogy ma egy egyetemista szgép nélkül kb. semmit nem tud csinálni.

2021. jan. 20. 06:37
 27/38 anonim ***** válasza:
0%
10-es hszt írtam, az én anyámra is jellemző ez a viselkedés, ezért pontosan tudom, hogy milyen ez. Tényleg a saját élete miatt siránkozik és ezt vetíti ki, pont emiatt kellene a helyén kezelni és nem foglalkozni vele. A kérdező még nem érett meg erre (mivel nem látja, hogy a háttérben valójában ez van és ez a gyökere) és egyelőre ott tart, hogy ő élvezni akarja az életet, ami az anyjának só a sebébe, ezért erősödött fel a köztük lévő ellentét. Nem úgy tűnik, hogy nem nevelte fel tisztességgel, nekem ezért nem szimpi a csaj hozzáállása, mert lehetne annyi esze, hogy nem szítja a tüzet, ha már az anyjának nincs annyi, hogy ne fogja vissza magát és beszólogasson. Ugyanúgy a játszma része ő is, és benne van nyakig, jöhet erre akármennyi védelmező komment, hogy az anyja a hülye. Valójában mindketten azok.
2021. jan. 20. 06:43
 28/38 anonim ***** válasza:
84%

25, abszolút nem jött azzal, elmondta, hogy kapott az apjától egy új gépet, minden más a te projektálásod. És de, van, aki irigy erre, lásd az anyja, meg az összes besavanyodott kommentelő, aki szerint 20 éves fejedre kb. miért nem váltottad meg már a világot. Nincs miért irigynek lenni? Hát az irigység nem is így működik. Aki irigy az irigy, még családon belül is. Engem is támogattak a szüleim / nagyszüleim főiskolásévei alatt, ha tudnád, hogy hányaknak csípte a szemét, holott nekik semmibe se fájt. (Jah és önszántukból adták.

27-es miért lenne hülye a kommentelő? Mivel szítja a tüzet? Leginkább hozzá se szól a anyjához, de te kibírnád az állandó gúnyos beszólásokat?

2021. jan. 20. 09:50
 29/38 anonim ***** válasza:
78%
* főiskolás éveim
2021. jan. 20. 09:54
 30/38 anonim ***** válasza:
18%
28: ezzel kezdtem, hogy voltam ilyen helyzetben :) igen, kibírtam, igaz nehezen míg együtt éltünk, de beláttam, hogy neki se könnyű, ezért az anyagi helyzetemmel kapcsolatos információkat nem osztom meg vele, az orra alá meg főleg nem dörgölöm.
2021. jan. 20. 09:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!