Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért irigy rám anyukám?

Miért irigy rám anyukám?

Figyelt kérdés
Nem volt valami jó a családban a vagyoni helyzetünk, kis házban élünk, és a gyerekkorom alatt nem kaptam anyuéktól nagy értékben dolgokat. De mindig próbáltam gyűjtögetni, spórolni. Apum 2 éve kint dolgozik külföldön, hogy javítson a helyzeten. Időközben egyetemista lettem, és valamennyi ösztöndíjat sikerült szereznem, illetve a rokonaim egyre több zsebpénzt adtak, hogy el tudjam magam tartani az egyetem alatt. Időközben annyira felhalmoztam a pénzt, hogy tudtam magamnak venni egy drágább telefont, kb 3 hónapja. Karácsony környékén pedig apum egy új számítógéppel lepett meg(kb 600 euró értékben), aminek nagyon-nagyon örültem, hiszen az előző gépem már 8 éves volt, és nem tudtam már használni semmire. No és itt jön anyukám képbe, hogy azóta beszólogatott nekem, hogy “új telefon, új kompjuter, legközelebb már egy helipoktert kapsz”, és ezt mind gúnyosan. Vagy hogy “én nem kaptam apádtól 600 eurós kompjutert”. Legtöbbször egyébként elengedem a fülem mellett, úgy csinál, mintha az évek alatt apumtól nem kapott volna semmit. Pedig amióta apu külföldön dolgozik, anyum rengeteg mindent rendel tőle minden egyes alkalommal, hogy vegyen neki ezt-azt egyik boltban, másik boltban. Szegény apum mindig teli kocsival jön haza. Illetve jelenleg anyumnak csinálnak egy műhelyt, ahol dolgozhat(virágkötő), és múltkor is mondta, hogy apám vette az ajtót és az ablakokat bele, ami munkadíjjal együtt kb 1000 euróba jön ki. Szóval nincs olyan, hogy apuci elhalmozza a lányát, mert én aputól nem is kérek semmit, anyumnak pedig folyamatosan vesz cuccokat, és a háztartásban a kiadásokat ő fedezi többnyire. Anyu pedig mindig hozzámvágja azt a drága gépet, hogy jaj mert nekem apám mennyi mindent megvesz... Egyrészt hülyeség, hogy a saját lányára ennyire irigy, nincs semmi oka, mert ha az értékeket nézzük, ő többet kapott, de még is folyamatosan belém áll. 20/L
2021. jan. 19. 19:30
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
85%
persze benne lehet,hogy ő a tekorodban már eltartotta magát/téged stb azaz korábban felnőtt. De ba_sza+ te pedig tovább tanulsz. Neki is lehetett volna...
2021. jan. 19. 19:54
 12/38 anonim ***** válasza:
70%
Az irigység okát csak pszichológus tudja feltárni. Sürgősen családterápiára lenne szükségetek.
2021. jan. 19. 19:58
 13/38 anonim ***** válasza:
11%

12-es:

Szerintem nincs ehhez szükség családterápiára, eléggé közhelyes a történet.

A megoldás is kb. annyi, hogy a (felnőtt) kislány addig acsarog az anyjára, amíg végül saját lábára nem áll. Ha. Majd. Valamikor.

2021. jan. 19. 20:02
 14/38 anonim ***** válasza:
91%
Jaj ugyan már... Egyértelmű, hogy az anyja se áll az éhhalál szintjén, azért itt nem egy leszakadt, elszegényedett családról beszélünk. Kapott a lány az apjától ajándékot, az anya is kapott támogatást. Aki ezen gúnyolódni képes, az nem normális. Ilyen feleségem lenne többé nem kapna tőlem semmit.
2021. jan. 19. 20:39
 15/38 anonim ***** válasza:
68%
ad # 6 és 10: kár volt őket lepontozni, mert egy sajátos érzés van az anya lelkében, ami sok mindenkinél előfordulhat, legfeljebb az ember nem tudja "szalonképesen" kinyilvánítani (mert nem is lehet). Ez a tehetetlenség érzése saját múltjára visszatekintve. Az ilyen anya nem irigy, hanem van benne egy sajátos keserűség, hogy az ő élete nem úgy alakult, ahogyan ő azt annak idején elképzelte. Persze ebben az a fonákság benne van, hogy nyilván őbenne nem volt meg az a belső erő, hogy megvalósítsa saját magát. Talán úgy gondolta, hogy majd a körülmények úgy alakulnak, meg majd valaki segít. Csak hát a dolgoknak az a természete, hogy mindenki elsősorban saját magára kell, hogy számítson.
2021. jan. 19. 20:49
 16/38 anonim ***** válasza:
21%
Miért kéne irigynek lenni valakire, aki még semmit nem ért el önerőből? NAgy cucc ajándék pénzből telefont venni...
2021. jan. 19. 20:58
 17/38 anonim ***** válasza:
14%

Irigy? Nem hiszem. Én se tapsikolnék, ha a lányom arra lenne büszke, hogy mije van, miközben semmit nem tett meg érte. Az ilyen lányok keresnek hamar gazdag bácsit, amikor a rokonok szépen lassan meghalnak, nem pénzelik őket tovább. NEkem lesülne a pofámról a bőr, ha mint írod, egyre több zsebpénzt fogadtam volna el a rokonoktól.

Az, hogy apád megveszi, amire szükséged van, oké, de rokonoktól pénz, mert neked nagy értékű telefon kell?

2021. jan. 19. 21:04
 18/38 A kérdező kommentje:

Egyetemre járok, ösztöndíjam is van. Nem anyukám tanult azért, hogy egyetemre mehessek, és nem is ő tanult azért, hogy ösztöndíjat kapjak. Másrészt pedig az ösztöndíj segítségével is tudtam spórolni, és több, mint egy éven át spóroltam új telefonra. És nem, egyáltalán nem úgy történt, hogy "héé adj már pénzt, mert kell új telefon". Fiatal korban szerintem kell önuralom, hogy ha a gyerek kap pénzt, akkor ne költse el az összeset. Baráti körömben pl senkinek sincs megspórolt pénze, amint elfingják magukat, hogy nekik kell új autó, mobil, bútor, ruha, cipő, a szülei másnapra kiszarják a pénzt, és tessék gyerekem. Én olyat nem hallottam, hogy másik anyuka irigy lenne ilyesmire, pedig azok a gyerekek nem dolgoznak semmit, nem járnak egyetemre, befejezték a középsulit, és azóta éldegélnek.

Nagyon savanyúak vagytok, hadd örüljek már végre valaminek. Soha nem voltunk jómódúak, ahogy a kérdésben is beleírtam. Gyerekként soha nem kértem a szüleimtől semmit, mert tudtam, hogy nem vesznek úgy sem semmit. Majdnem 14 éves koromig rokonoktól örökölt ruhákban jártam, biciklit örököltem, és egész 17 éves koromig anyuékkal aludtam egy szobában, azután kaptam csak külön szobát. Más gyereknek pedig óvodás korától van külön szobája.

De ha ti azt mondjátok, hogy én vagyok a rossz, amiért örülök 1-2 dolognak, hogy végre meg tudtam venni/megkaptam valamit, hát legyen.

2021. jan. 19. 21:34
 19/38 anonim ***** válasza:
12%

Csúsztatsz, kérdező, 18-aska!

Nem az a baj, ha örülsz pár dolognak. Váljék kedves egészségedre.

A baj az, hogy nem veszed észre, hogy FELNŐTT EMBERKÉNT ANYÁD TART EL. És még ez sem lenne baj, ha megbecsülnéd magad. A baj az, hogy föl sem fogod, hogy a kedves "AJÁNDÉKOZÓ", akinek amúgy tartásodat kellene biztosítani, szarik rá, hogy:

- kilóg-e az ujjad zoknidból,

- ebédelsz-e,

- van-e bérleted, vagy elkap az ellenőr,

- ha pattanás nő a seggeden, elmehetsz-e a bajoddal magán bőrgyógyászhoz?!

2021. jan. 19. 21:42
 20/38 anonim ***** válasza:
10%
18, sikerült megerősítened, hogy az egodnak szüksége van arra, hogy legyezgetve legyen. Nem is kommentálnám, de egy perccel nem vagy jobb anyádnál, ezt azért jobb ha tudod.
2021. jan. 19. 22:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!