Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a rokonságból...

Mit tegyek, ha a rokonságból folyamatosan kritizálnak a külsőm miatt?

Figyelt kérdés
Elsődlegesen a testalkatom miatt kritizálnak már hosszú évek óta, mivel szerintük túl sovány vagyok, de én teljesen jól érzem magam a bőrömben. 20 éves vagyok, sosem voltam duci, mindig is sovány voltam. Jelenleg 47 kg vagyok 163 cm-rel. Főleg amikor 16-18 éves voltam, akkor hasonlítgattak a barátnőjeimhez és az osztálytársaimhoz, ilyen kifejezésekkel, hogy ez is milyen combos nőci lett, meg hogy mekkora bögyei lettek, jól összeszedte magát stb, engem meg állandóan nádszálnak, cinege lábúnak hívnak, meg folyamatosan mondogatják, hogy egyek többet, nagyon sovány vagyok. Persze a nagynéném meg anyum is mondja, hogy ők is vékonyak voltak kislány korukban, de akkor nem értem, hogy +40 évesen miért jó a fiatalt b@szogatni állandóan? Egyszerűen nem tudok mit csinálni a testalkatommal, akármennyit eszek, mindig ilyen vagyok. Meg igazából nem is akarok megfelelni nekik, csak azt szeretném, ha a folyamatos hasonlítgatást abbahagynák, mert az évek alatt valamennyire lerombolták az önbizalmam, és rosszul esik, hogy amiatt kritizálnak engem, mert látják, hogy a másik lánynak ugyanilyen idősen mekkora mellei vannak, és mekkora combja. Mit mondjak nekik, hogy megértsék, hogy a kritizálásukkal nem leszek testesebb? Olyan segítséget is elfogadok, hogy mások hogyan tették túl magukat a folyamatos kritizáláson.
2021. jan. 18. 07:09
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%
Amikor kezdenek a súlyoddal foglalkozni, akkor egy halvány mosoly kíséretében egyszerűen állj fel és menj el onnan szép nyugodtan. Ha erre nincs lehetőséged, akkor csinálj úgy, mintha abszolút nem is hangzott volna el semmi, kezdj bele más témába.
2021. jan. 18. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!