Mit tegyek, ha a rokonságból folyamatosan kritizálnak a külsőm miatt?
Én azt javaslom, hogy kérd meg őket ilyenkor, hogy beszéljetek másról, mert ebben a témában te most nem szeretnél partner lenni. Ennyi. Indulat, érzelem nélkül.
A támadás-védekezés sosem müködik hosszú távon, magadat égeted el vele.
Azért egy egészségügyi kockázat felhozatala nem gondolom, hogy leszólás. Ezt jó lenne realizálni már...
Tény, hogy a magas testzsírszázalék vékony és túlsúlyos embereknél sem vonzó. Tudom, hogy egy nagyobb darab ember is lehet izmosabb, mint egy karcsú.
Azért nem szabadna megfeledkezni róla, hogy mennyi életveszély okozója lehet a súlytöbblet. Nem fogom amiatt idealizálni, meg felmagasztalni, mert Magyarországon minden 3. ember túlsúlyos. Szerintem többet nyom a mérleg nyelvén az, hogy vezető halálok még mindig. És ezen nem fog változtatni semmilyen divathóbort, hogy most épp Kate Moss, vagy Tess Holliday alakja divatosabb.
Ne foglalkozz vele.
Engem is mindenki csesztetett.
Fiatalon vézna voltam kb 60kg vasággyal. Most hogy 40 felé tartok már 3x vastagabb lettem, sőt még a hasam is nő. :D
Most meg a másik véglet felé közeledem.
Nem ismerem a családod, de nem lehet, hogy fordítva is baj lenne? Nem arról van szó, hogy Te vagy a legkisebb,(nem föltétlen a legfiatalabb), és kell valaki, akit lehet piszkálni?
Ismered: van rajta sapka, nincs rajta sapka.
Partnered nincs? Nem is volt?
Ha lenne, akkor tudnád mondani, hogy van egy férfi, aki így is szépnek lát, és neked (külsődet illetően) egyedül az ő véleménye számít.
Amúgy ne foglalkozz vele. Egyik füleden be, másikon ki. És nem kell sülve-főve együtt lenni olyan rokonokkal, akik cseszegetik az embert.
Én is ezt kaptam folyamatosan gyerekkoromtól fiatal felnőttkoromig.
Most, már idősebben, ugyanezért dicsérnek.
A lényeg, hogy te tudod, hogy nem vagy beteg, csak ilyen az alkatod.
10-11: a nagy aggodalmadra csak annyit mondanék, hogy az én rokonságomban van olyan nő, aki 40 kg vasaggyal, mégis olyan magas a koleszterinje, mint egy általad lesajnált elhízottnak. Egyenes úton halad az érszűkület és egyéb nyalánkságok felé, de nem lehet lebeszélni a cupákról, mondván ő nem hízik.
Amire én rá akartam világítani a 9-es hszemben, hogy egyik embert sem a külseje határozza meg, és pont azért van ilyen sok meggyötört, kishitű ember, mert folyamatosan csak azt kapja a külvilágtól, hogyan kellene kinéznie. Ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy egyébként tényleg egészségesebben kellene élni, viszont ahhoz a mentális egészség ugyanúgy hozzátartozik. A mentális egészség pedig addig, amíg a vékony és a kövér is önmagában a kinézete miatt megkapja a bélyeget, addig semmit nem fog fejlődni... mások fikázása helyett inkább az elfogadást és a helyes irányba való finom terelgetést kellene erősíteni, nem ezt a sekélyes lógacsecsednarancsborosvagy meg az ettelmamarcsontika vonalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!