A napokban írtam ki kérdést, itt a történet folytatása: nem voltam hajlandó elmondani otthon, mennyit keresek és kitört a balhé?
Itt az előző kérdésem: https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..
Közben megkaptam az ajánlatot, el is fogadtam. Elmondtam szüleimnek, kérdezték, mennyi az annyi, de annyit mondtam: "több, mint az előző helyen". Kérdezték, hogy mégis mennyi, és csak annyit mondtam, hogy nem szeretném megosztani.
Jött a lelkizsarolás, milyen szemét vagyok, saját anyámnak nem mondom el, mit titkolom, ők is elmondták nekem stb. stb.
Letettük a telefont, mert nem voltam hajlandó ezt hallgatni. Most elég szarul érzem magam, de muszáj voltam meghúzni ezt a határt már.
Aki volt hasonló helyzetben, tud tanácsolni valamit? Hagyjam rá, majd megbékél? Vagy magyarázzam neki, hogy miért nem szeretném megmondani? Igazából magyarázkodni sem szeretnék. Tanácstalan vagyok.
Nekem nagyapám ilyen. Imád mások zsebében turkálni. Én lerendeztem annyival, hogy engem sem érdekel mennyi a nyugdíja és maradjunk ennyiben. Megsértődött, de utána megbékélt. Azóta nem hozza szóba.
Anyunak simán elmondom, mert ő nem azt számolgatja, hogy miből telik autóra meg házra meg nyaralásra, meg nem is szokta konkrétan kérdezni, csak hogy jobb-e mint az előző.
Nem kell mindent megosztani, ha normális lenne akkor nem lenne probléma, de ilyen embereknél valóban meg kell húzni egy határt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!