Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jogosan várnám a...

Szerintetek jogosan várnám a szüleim segítségét vagy sem?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz passzban vagyok. Abszolút elveszítettem minden életkedvem, nincsen semmi motivációm, haszontalannak tartom magam, nem érdekel semmi, semmi pozitívat sem tudnék megemlíteni magammal vagy az életemmel kapcsolatban és teljesen reménytelennek látom a jövőmet. Egyedül érzem magam, nem tartozom sehová és nincsenek körülöttem olyan emberek, akikkel szorosabb, tartalmasabb kapcsolatot ápolnék. Már azok a tevékenységek sem kötnek le jó ideje, amiket korábban élveztem. Régóta érzem ezt, viszont az utóbbi időben (a járványhelyzet kapcsán) ez mind felerősödött. Egyetlen egy dolog volt, amit ténylegesen szerettem és legalább lefoglalt vagy elterelte a gondolataimat, ez pedig a tanulás. Viszont már ez sem ment és ezt a félévemet el is buktam. Semmire nem tudtam odafigyelni, nem tudtam koncentrálni és gondolkodni, fájt a fejem, folyton kimerültnek éreztem magam, rengeteget aludtam és mégsem tudtam kipihenni magam, nyűgös és zaklatott voltam. Most már tényleg nem maradt semmi sem, ami örömet okozna vagy fontos lenne számomra. Egyre többször jut eszembe az öngyilkosság, hogy semmi értelme nincsen az életemnek és az lenne a legjobb, ha szimplán nem is léteznék. Nem megyek sehová, a ház küszöbét sem lépem át, nem találkozom senkivel sem, nem csinálok semmit és ebből már elegem van. Járok pszichológushoz, de egyáltalán nem tartom hatékonynak.

A szüleimmel próbáltam erről beszélni és úgy alapvetően próbáltam picit közelebb kerülni hozzájuk, hogy beszélgessünk vagy csináljunk valamit együtt, több időt töltsünk együtt. Úgy érzem ez segítene. Viszont ők egyáltalán nem foglalkoznak velem, alapesetben rám sem néznek vagy hozzám sem szólnak. Ha én próbálkozom, akkor ők azt hajtogatják, hogy ennyi idősen már saját magamnak kell megoldanom a problémáimat, ők ebben nem tudnak segíteni, ennyi idősen nem velük kellene beszélgetnem, nem velük kellene lennem stb. Valamint folyton kapom tőlük az ívet azért is, mert meghíztam, mert nem sikerültek a tárgyaim, mert nincsenek barátaim, mert nincsen párkapcsolatom, mert pszichológushoz járok és hasonlók. Úgy érzem nem számíthatok tőlük ennél jobbra vagy többre, de rajtuk kívül nincsen senkim sem.

21/L

2021. jan. 10. 22:23
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
86%
normalis helyeken az ember elete vegeig szamithat a szulei tamohstasara, mind anyagi mind lelki szinten.. sajnalom hogy a te szuleid nem ilyenek, en elsosorban megprobalnek az emberi kapcsolataimon javitani, baratokkal lenni, es elmenni egy pszichologushoz aki segit a motovalatlansagodban
2021. jan. 10. 22:32
 2/44 anonim válasza:
93%

Szia! Öngyilkossághoz semmikeppen se folyamodj.

Nincs az a dolog ami indok lenne arra végezz magaddal.

Hasonlóképpen éreztem én is egy darabig.

Főleg a járvány alatt.

De nekiveselkedtem a dolgoknak, nem hagytam magam lenyomni. Hozzáteszem nekem viszont volt hátszél.

Ha gondolod írj egy PM-t. Hátha tudok segíteni. :)

Ha máshogy nem, akkor valami tanáccsal.

Nincs olyan hogy nincs megoldás.

Az öngyilkosságot meg felejtsd el legyszives. (Már ne haragudj hogy így ismeretlenben így írok.)

Hátha tudok segíteni.

22/F

2021. jan. 10. 22:35
 3/44 anonim válasza:
98%

Szerintem jogosan várnád el a segítségüket. Teljesen érthető és természetes, hogy vágynál a közelségükre, a megértésükre... sajnálom, hogy nem nyitottak erre.

De egyetértek a kettessel, az öngyilkosság biztosan nem megoldás. Ha gondolod, nekem is írhatsz, ha akár csak valaki kéne, aki meghallgat. Tényleg nagyon nehéz lehet, ne érezd magad rosszul amiatt, hogy így érzel, a szüleid lehúzó mondataival pedig próbálj nem foglalkozni!

2021. jan. 10. 22:53
 4/44 anonim ***** válasza:
98%

Az nem is kérdés, hogy jogosan várnád el a szüleid segítségét. Ez a jogosság viszont sajnos semmit nem változtat azon, hogy mennyi segítséget adnak... ha nem jó az a pszichológus, akihez jársz, próbálj meg másikat keresni. Iszonyat nehéz megfelelő szakembert találni, de nem lehetetlen. Másfajta segítséget is érdemes lehet keresni, csoportterápia, könyves vagy művészetterápia stb kinek mi jön be, kis szerencsével találsz egy olyat, ami ad némi segítséget. Covid miatt ez most persze inkább online lehetséges.

Amúgy én is pont a te korodban, egyetemistaként lettem depressziós és hasonlókon mentem át, mint te, és ilyen szempontból a szüleimre se számíthattam én se (sok másban igen). Ha gondolod, írj egy privit nyugodtan, talán tudok segíteni.

2021. jan. 10. 23:03
 5/44 anonim ***** válasza:
60%
Mi a története annak, hogy idáig jutottatok szüleiddel?
2021. jan. 10. 23:15
 6/44 anonim ***** válasza:
98%

Szia. Egyetértek a többiekkel. Pszichológushoz én is járok, és én is depresszióval küzdök. Ha gondolod rám is írhatsz, ha szeretnéd hogy megértsenek, meghallgassanak. Szívesen segítek.

27/N

2021. jan. 11. 02:46
 7/44 anonim ***** válasza:
85%
Gondolom abban segítenek a szüleid hogy velük lakhatsz, eltartanak, fizetik a pszichológust. El kell fogadni hogy ennyit tudnak nyújtani, ami azért nagy segítség. Jogosan várod el hogy lelki támaszaid legyenek a szüleid, de ezek szerint ez nem megy nekik. Tudom hogy a depi bezár, de próbálj kimozdulni otthonról, legalább egy sétára minden nap. Ez is segít kilábalni.
2021. jan. 11. 03:04
 8/44 anonim ***** válasza:
100%
Ne erőltesd. Próbálj velük beszélgetni. De ne magadról, ne a problémásról. A mindennapi teendőkről, dolgokról. Lassan kialakul majd.
2021. jan. 11. 04:04
 9/44 anonim ***** válasza:
95%

Kedves kérdező! Köszönöm, hogy megfigalmaztad, amit nekem nem sikerült!

Hasonlóan érzek én is!

Ha szeretnél beszélgetni, írj nyugodtan!

27/n

2021. jan. 11. 05:49
 10/44 anonim ***** válasza:
39%
Tényleg érdekel, milyen programokat akarsz most a szüleiddel...
2021. jan. 11. 06:49
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!