Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tinik! Nálatok ez hogy megy?

Tinik! Nálatok ez hogy megy?

Figyelt kérdés

Hiába akarok változatos ételeket készíteni, a szüleim szerint kb. minden műkaja ami nem hazai "eredetű".

Ha szeretnék alapanyagot venni, akkor azt 90%-ban nekem kell megvennem. Az ösztöndíjam elég kevés, zsebpénzt nem kapok. (A 2 éves ballagási pénzem mondhatni a zsebpénzem, amit azóta is rakosgatok.)

Szerintük minden drága.

Megértem hogy kevesebb fizetést kapnak, de szerintem apa is ha nem 5-6 sört és egy üveg bort inna meg munka után akkor simán meglenne az alapanyag ára.

(Anyukám 3 naponta főz, de hát...az egyáltalán nem változatos. Szeretek főzni/sütni, de így kb. lehetetlen).

A kérdésem az lenne, hogy tényleg ez a normális másnál is (hogy saját pénzéből kell megvenni az ételeket)? Én kicsit furának tartom...

16/L

2021. jan. 7. 17:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
9%
Persze, rendkívül hihető hogy összesen 9 féle etelt esztek.
2021. jan. 7. 18:50
 12/22 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek, kihagytam a levesek közül a gombalevest.
2021. jan. 7. 18:50
 13/22 A kérdező kommentje:

Ezek szoktak lenni ÁLTALÁBAN, suli időben. Nyáron grillezünk vagy gyrost (haha..ez görög eredetű, ezert eszi meg apa) IS csinálunk.

Havonta van valami "különleges" mert kikönyörgöm. Senki nem kérte hogy hidd el, ha belekötsz mindenbe akár más kérdés alá is mehetsz kommentelni:)

2021. jan. 7. 18:54
 14/22 anonim ***** válasza:
8%
Ha ilyen nagy arcod van otthon is a szüleiddel, sokáig nem kell várnod arra, hogy önállóan elj és magadra főzz, kiscica.
2021. jan. 7. 18:55
 15/22 anonim ***** válasza:
4%
16 évesen otthagyhatod az iskolát, és mehetsz dolgozni, aztán a megkeresett pénzből azt ehetsz amit akarsz.
2021. jan. 7. 18:56
 16/22 A kérdező kommentje:

Mire fel ez a becézgetés? :D

Ha egy apró kis javaslatot nem fogadsz el és besértődsz...én nem tudok veled mit kezdeni.

2021. jan. 7. 19:00
 17/22 A kérdező kommentje:
Nyáron dolgozni fogok:)
2021. jan. 7. 19:00
 18/22 anonim ***** válasza:
6%
Gyakorisok között a való élethez képest nagyobb arányban képviselteti magát azok tábora, akinek ciki, ha dolgozol. Ezen ne lepődj meg. De a valóságban nincs így. És különben sem más véleménye alapján kell élni.
2021. jan. 7. 19:03
 19/22 anonim ***** válasza:
94%

Nektek valami bekattant? Ne már, hogy a 16 éves kamasznak, akinek a dolga a tanulás kelljen kaját venni meg dolgozni. Tartsa is el az alkesz apját, nem? Amúgy kérdező, sajnos aki egész életében a magyaros vörös zsírban tocsogó kajákat tömte magába, az nem lesz hajlandó változtatni.

Nálunk amúgy úgy megy (egyetemista vagyok és még otthon lakom), hogy amikor valaki megy vásárolni megkérdezi ki mit kér és megbeszéljük mit fogunk főzni. De mindenesetre senki nem piázza el a konyhapénzt.

2021. jan. 7. 19:05
 20/22 anonim válasza:
97%

Sokszor meglepődök hogy a magyarok mennyire ragaszkodnak a kajáikhoz. Sztem te nem lazacot és rákot kérsz csak valami más stílusú ételt. Én elég szerencsésnek mondhatom magam, mert a szüleim kompromisszum képesek és amikor mondom nekik hogy ezt a kaját kipróbálnám, mert vagy érdekesnek tűnik vagy egészséges akkor nem ellenzik hogy márpedig mi ma is pörköltet eszünk. Nem vagyok annyira válogatós, de van olyan kaja amit ők szeretnek de én nem, ilyenkor megeszek valami maradékot, vagy összedobok egy gyors tésztát/salátát.

Nem értem hogy miért ennyire nehéz elfogadni hogy nem szereti valaki a zsíros ételeket, vagy nem annyira hogy minden ebédre olyat egyen.

Nem tudok neked mit tanácsolni, ha még arra sem képesek hogy megvegyék neked a hozzávalókat (amik feltehetően nem a legelitebb cuccok) és te magad főznéd meg, akkor nem nagyon lehet mit tenni.

2021. jan. 7. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!