Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mostohakent mennyire fegyelmez...

Mostohakent mennyire fegyelmezitek a gyereket ha nalatok van?

Figyelt kérdés
A gyerek 5 eves. Nem a no miatt valtak el a szulok. Van pedagogiai tapasztalatom de gyereket meg nem neveltem. Gondolom nehez a gyereknek is birkozni az uj helyzettel. De ti mennyire fegyelmeznetek ha szetdobalna az etelt,csunya szavakat mondana?Vagy inkabb az apjanak kellene beszelgetnie vele? Ti mennyire folytok ezekbe bele?
2014. okt. 15. 14:31
 1/3 anonim ***** válasza:
Most 7 éves a kislány 3 éve vagyunk együtt az apjával. Egég rosszcsont mikor már kölcsönösen szerettük egymást én rászóltam de persze nem durván. Amikor már éreztem hogy indulatosabban szolnèk rá megkèrtem az apját,hogy ezt ő intézze.
2014. okt. 15. 14:43
 2/3 anonim ***** válasza:
az a baj, hogy hiàba idegesit, és hiàba van igazad, bàrmikor bàrki a fejedhez vàghatja, hogy nem a te gyereked, és hagyd békén.Elvileg inkàbb az apjànak kéne ràszolnia, és ha normàlis, akkor rà is szol, mert megérti, hogy ez nem a te dolgod.
2014. okt. 15. 14:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Én pont annyira szólnék rá, mintha a sajátom lenne. Ha pl. dobálná az ételt, akkor nem kapna desszertet. Vagy menne a sarokba 5 percre...

Az oviban az óvónô se az anyja, mégis rászól, ha szükség van rá. Nem értem ezt a "nem a te gyereked" dolgot. Etetem-itatom, foglalkozok vele, ellátom, jó esetben meg is szeretem. Nem az én gyerekem. És...? Jelen vagyunk egymás életében, és én vagyok a felnôtt. Bizonyos helyzetekben én is felelôs vagyok érte. Jó, ha felnôttként tekint rám.

(És a bizalom, az empátia, a barátkozás most teljesen más lapra tartoznak. Igyekszem vele kedves, barátságos, türelmes lenni. De itt most a direkt rosszalkodásról, gonoszkodásról van szó.)

2014. okt. 15. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!