Hogyan fegyelmezitek 2 éves gyermeketeket?
Kislányom nagyon hisztis. Eddig azt a taktikát követtem, hogy nem engedtem, és bevittem a szobájába, és mondtam neki, hogy ha befejezte, akkor jöjjön ki és játszunk/folytatjuk tovább amit éppen csináltunk. De ez mostanában nem működik. Kijön sírva, és mondja hogy anya megszeretgetsz!
Hogy tudna rá az ember haragudni? Így nem tudok következetes lenni. Mit csináljak ilyenkor? Már rájött, hogy ha ezt csinálja, akkor "sakkban tud vele tartani".
Köszönöm a tanácsokat!
Az a baj, hogy ha hisztizik, nem lehet vele kommunikálni. Nem mondd semmit, nem válaszol ha kérdezek valamit, úgy csinál mintha nem is hallaná. Csak jön, hogy anya megszeretgetsz...
Kedves Utolsó!
Még eddig!De hidd el a gyerekek 99%-a átesik a hiszti-dackorszakon!Ez egy teljesen normális dolog.
Az én fiam is 2,5 évesen kezdte a hisztit...szóval nem bántásképp de eljöhet még a ti időtök is...
Az én lányom két hét múlva lesz két éves, de ő is elég hisztis. Eleinte én is azt a taktikát követtem, hogy beküldtem a szobájába, amiből csak még nagyobb üvöltés lett. Meg persze utána szeretgetés, mint nálatok.
Pár hete taktikát váltottam. Igyekszem a legnyugodtabb hangon elérni, hogy figyeljen rám. Eleinte nehezen sikerült elérnem, mert ordított, ahogy a torkán kifért, de most már látom a változást. Addig beszélek hozzá, amíg abbahagyja a hisztit és rám figyel. Volt, hogy 2-3 percig csak öleltem, amíg megnyugodott, utána pedig szépen elmagyaráztam neki, hogy miért nem jó, amit csinál és különben sem ér el vele semmit. A hiszik persze nem múltak el, de rövidebbek és könnyebben lehet vele szót érteni. És ami még fontos: mindig leguggolok hozzá és úgy beszélek vele, nem pedig föntről.
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Kedves utolsó!
Én is leguggolva szoktam hozzá beszélni, remélem akkor majd nekünk is eljön egyszer csak a hatása :) Bízom benne, hogy minél hamarabb kinövi ezt a korszakot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!