Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan fegyelmezitek 2 éves...

Hogyan fegyelmezitek 2 éves gyermeketeket?

Figyelt kérdés

Kislányom nagyon hisztis. Eddig azt a taktikát követtem, hogy nem engedtem, és bevittem a szobájába, és mondtam neki, hogy ha befejezte, akkor jöjjön ki és játszunk/folytatjuk tovább amit éppen csináltunk. De ez mostanában nem működik. Kijön sírva, és mondja hogy anya megszeretgetsz!

Hogy tudna rá az ember haragudni? Így nem tudok következetes lenni. Mit csináljak ilyenkor? Már rájött, hogy ha ezt csinálja, akkor "sakkban tud vele tartani".

2013. febr. 24. 22:46
 1/10 anonim ***** válasza:
Nagyon rafináltak a kis babikák.:)Az én kicsi lányom is ugyanezt csinálja.Mondjuk ő másfél évvel idősebb ,de én is elolvadok amikor ezt teszi.Én a sarokbaállítást szoktam büntetésnek alkalmazni.Várok 3 percet aztán odamegyek hozzá elmondom neki miért kapott büntetést,és megkérem rá hogy mondja vissza amit mondtam,és kérjen bocsánatot amiért rosszul viselkedett.Általában ez működik,és utána jön a nagy kibékülős megszeretgetés.
2013. febr. 24. 23:52
 2/10 anonim ***** válasza:
Talán úgy, hogy elmondod, hogy miért kapott az előbb büntetést, és megbeszélitek ezt a dolgot. Talán ez így jobban használ, mintha csak szimplán megöleled a hiszti után. Nálunk tapsolásos módszer van. Ha jól csinál valamit tapsolunk ha nem akkor megmondom neki ezért nem jár taps és megindoklom miért., A hisztije nehezebb de azzal igyekszem nem törődni. Bár nem könnyű pláne az utcán mert jönnek az idősek és magyaráz, hogy jaj te szegény stb. De muszáj következetresek lenni. Amikor utcán fel kell emelnem mert nyilván így télen nem engedem, hogy leüljön a földre elmondom neki, hogy nem teszik az amit csinál és leállítom és kérem, hogy nyugodjon meg és utána teszem meg azt amit kér. Lehet nem a legjobb módszer de én így csinálom.
2013. febr. 25. 10:05
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat!

Az a baj, hogy ha hisztizik, nem lehet vele kommunikálni. Nem mondd semmit, nem válaszol ha kérdezek valamit, úgy csinál mintha nem is hallaná. Csak jön, hogy anya megszeretgetsz...

2013. febr. 25. 10:31
 4/10 A kérdező kommentje:
Ja, és mielőtt valaki félreértené, nem azért mert nem szeretgetem meg máskor. Csak ha valamiért leszidom, vagy megtiltok valamit, akkor ezt mondja, és én persze felveszem, megölelgetem, megpuszilgatom, és ezzel már azt hiszi, hogy le is van rendezve az ügy. Nem vesz komolyan.
2013. febr. 25. 10:39
 5/10 anonim ***** válasza:
Kezdetben ez nehéz második válaszoló vagyok. De érd el, hogy rád figyeljen és mond el neki, hogy lehet tőled szépen is kérni és ha olyan akkor megteszed nekem ez vált be. Kezdetbe annyira nem akart sétálni, hogy még a lábát is felemelt4e most már vidáman leteszem még akkor is ha sír és eltudom neki mondani ha szeretne feljönni hozzám akkor hagyja abba a sírást és kérjen meg. Igaz nem egy két nap alatt oldódott meg.
2013. febr. 25. 16:32
 6/10 anonim ***** válasza:
43%
Akkor én szerencsés vagyok,mert az én 2 éves kisfiam nagyon ritkán hisztizik!
2013. febr. 27. 14:44
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Utolsó!

Még eddig!De hidd el a gyerekek 99%-a átesik a hiszti-dackorszakon!Ez egy teljesen normális dolog.

Az én fiam is 2,5 évesen kezdte a hisztit...szóval nem bántásképp de eljöhet még a ti időtök is...

2013. febr. 27. 19:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen tudom,de hátha nem lesznek gondok!Legalábbis remélem! :)
2013. febr. 28. 08:44
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom két hét múlva lesz két éves, de ő is elég hisztis. Eleinte én is azt a taktikát követtem, hogy beküldtem a szobájába, amiből csak még nagyobb üvöltés lett. Meg persze utána szeretgetés, mint nálatok.

Pár hete taktikát váltottam. Igyekszem a legnyugodtabb hangon elérni, hogy figyeljen rám. Eleinte nehezen sikerült elérnem, mert ordított, ahogy a torkán kifért, de most már látom a változást. Addig beszélek hozzá, amíg abbahagyja a hisztit és rám figyel. Volt, hogy 2-3 percig csak öleltem, amíg megnyugodott, utána pedig szépen elmagyaráztam neki, hogy miért nem jó, amit csinál és különben sem ér el vele semmit. A hiszik persze nem múltak el, de rövidebbek és könnyebben lehet vele szót érteni. És ami még fontos: mindig leguggolok hozzá és úgy beszélek vele, nem pedig föntről.

2013. febr. 28. 21:58
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

Kedves utolsó!

Én is leguggolva szoktam hozzá beszélni, remélem akkor majd nekünk is eljön egyszer csak a hatása :) Bízom benne, hogy minél hamarabb kinövi ezt a korszakot. :)

2013. márc. 2. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!