Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tinik! Nálatok ez hogy megy?

Tinik! Nálatok ez hogy megy?

Figyelt kérdés

Hiába akarok változatos ételeket készíteni, a szüleim szerint kb. minden műkaja ami nem hazai "eredetű".

Ha szeretnék alapanyagot venni, akkor azt 90%-ban nekem kell megvennem. Az ösztöndíjam elég kevés, zsebpénzt nem kapok. (A 2 éves ballagási pénzem mondhatni a zsebpénzem, amit azóta is rakosgatok.)

Szerintük minden drága.

Megértem hogy kevesebb fizetést kapnak, de szerintem apa is ha nem 5-6 sört és egy üveg bort inna meg munka után akkor simán meglenne az alapanyag ára.

(Anyukám 3 naponta főz, de hát...az egyáltalán nem változatos. Szeretek főzni/sütni, de így kb. lehetetlen).

A kérdésem az lenne, hogy tényleg ez a normális másnál is (hogy saját pénzéből kell megvenni az ételeket)? Én kicsit furának tartom...

16/L

2021. jan. 7. 17:46
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
11%
Mirõl beszélsz?Avokádó krém meg társai? Megértem a szüleidet.
2021. jan. 7. 17:52
 2/22 anonim ***** válasza:
93%
Mégis miket szoktál venni, és nem normális,hogy te veszed meg az ételeket.
2021. jan. 7. 17:55
 3/22 anonim ***** válasza:
90%
Napi 5-6 sör meg egy üveg bor után nem nagyon beszélget veled apád a főzésről.
2021. jan. 7. 18:00
 4/22 anonim ***** válasza:
26%

Nem tini vagyok, hanem szülő, egy 17 évessel. Ugyan nem támogatom az alkohol fogyasztást, plane nem napi 5-6 sör szinten, de be is baxna, ha a gyerekem akarná beosztani azt a pénzt, amiért én dolgozok meg.

Mindennap főzök és kimondottan változatosan, de az én gyerekem válogatós és nem mindent hajlando megenni, se megkostolni. Időnként kitalálja, hogy x dolgot enne, ,mert érdekli, milyen. Pl lazac legutobb. Mivel ismerem 17 éve, tudtam hohy nem fog neki izleni, de megvettem. Megkóstolta, közölte hogy nem jó. A következő tétel a rak volt. Ez is evidens volt, hogy nem fogja szeretni, nem is szerette. Tehát ha ilyen szinten vagy te is, érthető, hogy miert nem akarnak a szuleid engedni

2021. jan. 7. 18:04
 5/22 anonim ***** válasza:
90%

Egy emlékezetes társalgás apámmal:

-Apu, főztem bolognai spagettit, kérsz?

-Tudod, hogy nem szeretem ezeket a németes kajákat.

-??? o.O De ez olasz...

-Akkor is egy miszmasz.

Anyu kizárólag magyaros kaját főz odahaza, pörkölt, gulyás, bableves, sült oldalas, semmi miszmasz.

Most mondanám, hogy szerencsére már nem élek velük, de a férjem még válogatósabb... :D :D :D

2021. jan. 7. 18:09
 6/22 anonim ***** válasza:
89%

"e be is baxna, ha a gyerekem akarná beosztani azt a pénzt, amiért én dolgozok meg"

Ha nem jut a szülő káros szenvedélyei miatt elegendő az asztalra (cigi, pia), akkor ugyanannyira a gyerek dolga is hogy mire költöd a pénzed.

Másrészt az ő esetük kissé más.

Az apja napi 2000-ret eliszik, amiből már fincsi vacsit lehetne csinálni, ráadásul három naponta főznek. Nem ugyanaz mint a te eseted.

2021. jan. 7. 18:24
 7/22 anonim ***** válasza:
12%

6!

A gyerek szerint nem jut. Amúgy meg azt írta, szerinte ne, változatos. Az én gyerekem is ezt mondaná, mert mondjuk abból a 30 fele ételből, ami egy hónapban az asztalra kerül, ő max 5 félét hajlandó megkostolni a többit-ismeretlenul- nem szereti.

Amúgy meg soha nem a gyerek dolga beosztani a szül ő pénzet. pláne hohy itt óriási túlzást érzékelek.

2021. jan. 7. 18:32
 8/22 anonim ***** válasza:
89%
A szülő az úgy ossza be a pénzét, hogy előbb jusson a gyereknek minőségi ételekre, magának mint sörre meg borra.
2021. jan. 7. 18:35
 9/22 anonim ***** válasza:
20%

8!

Megegyszer: attól, hogy a kérdező szerint nem minőségi és változatos az otthoni étkezés, még egyáltalán nem biztos, hogy így is van

2021. jan. 7. 18:36
 10/22 A kérdező kommentje:

Slambuc, kapros csirke, krumplis tészta, (2 hetente 1x) rántott hús, (havonta) töltött káposzta, húsleves, cseresznyeleves.

Nagyon ritkán bolognai spagetti/csirkepöri.

(Ezek szoktak lenni mindig)

És nem. Nem vagyok válogatós. Mindent megeszek:)

Ezen kívül pedig: sertés és csirke húsból csinálnám azokat amiket szeretnék.+zöldségek,tészta

2021. jan. 7. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!