Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezt fel lehet dolgozni vagy...

Ezt fel lehet dolgozni vagy csak én reagálom túl?

Figyelt kérdés

A történet szempontjából lényeges hogy van egy súlyos betegségem, ami gyógyíthatatlan, de CBD olajjal tudom lassítani az állapotom romlását. Persze végigjártam az orvosok által ajánlott utat, de sajnos a kemora nagyon rosszul reagáltam, teljesen lerobbantam (elfeketedett erek, folyamatos hányás, gyengeség, égő csontok stb) amit nem engedhetek meg magamnak mert ha nem tudok dolgozni akkor éhendöglök annyira nincs sajnos semmi megtakarításom, az olajra megy el minden spórolt pénzem. A szüleim nem segítenek semmiben, még a betegséget is elbagatelizálják vagy hatalmas tehernek és szégyennek találják.

20 éves vagyok, a testvérem 16. Anyám kettesével szedi a Rivotrilt minden szarra, gyógyszerfüggő, apám és sajnos már azthiszem hogy az öcsém is alkoholista.

Tegnap csinált egy nagyon csúnya dolgot a testvérem amit rám fogott. Én persze esküdöztem hogy semmi közöm hozzá, de felhívta az egyik ivócimboráját aki látszott hogy azt se tudta hogy miről van szó, de kitalált neki gyorsan egy kamu alibit.

Az öcsém és haverja szava az enyém ellen. Amúgy is a kis kedvenc én meg a szégyen, kicsi korunk óta.

Egy másodpercig se kételkedtek hogy ki mond igazat, de tényleg egy pillanatra se, már ordított is velem anyám és apám hogy miért akarom ráfogni az öcsémre, ne hazudjak, szégyelnek és miattam röhög rajtuk az egész város stb.

De ami igazán szíven ütött mikor drogfüggőnek neveztek (az alkoholisták és a gyógyszerfüggő) és mondták hogy persze hogy bekábítószerezve azt se tudom hogy mit csinálok, azért nem emlékszem arra amit tettem és inkább haljak meg végre mint hogy többet ártsak a családnak, így is rettegnek hogy őket is elkapják a drogos ügyeim miatt.

Megjegyzem hogy a cbd olaj teljesen legális és nem pszichoaktív, de ezt nem fogják fel, csak annyit tudnak hogy marihuánából van, az pedig illegális.

Nem volt még olyan hogy nem lettem volna teljes tudatomnál, sose foglalkoztam illegális szerekkel se mellesleg szóval tényleg nem értem.

2021. jan. 5. 06:50
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
64%

Jézusom, mélyen együttérzek veled, és nagyon-nagyon drukkolok neked! Nem csoda, hogy ilyen betegséged lett ilyen "családi" környezetben! Még 2 tippem van! Írj az info@gyorgytea.hu címre, írj le minden az állapotodról, ez Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember információs címe, gyógyteákat, tinktúrákat fog javasolni. A második tippem picit spirituális, úgy vélem, mindenbe kapaszkodni kell: menj el egy családállításra, ott ki fog derülni, miért lettél beteg.

Mindenképp próbálj meg mindent, hogy eljöhess onnan!

A narkósozóknak meg üzenem, hogy a CBD olajat még gyerekek is kaphatják, egyes gyógyszerrezisztens epilepsziákat még gyógyít is!!!! Az olaj maga nem tartalmaz pszichoaktív anyagot, sőt, a marihuána kannabisz növényből készül, ellenben a CBD olaj ipari kenderből.

2021. jan. 5. 13:22
 52/67 A kérdező kommentje:

Köszönök szépen minden választ, jó látni hogy vannak még normális felhasználók!

Valóban így volt, ha nem jött be a koktél akkor mehettem, ennyire futotta tőlük.

Békeidő nincs. Minden egyes nap megkapom hogy mekkora szégyen vagyok.

Apukám nem veszi észre az öcsém alkoholizmusát mivel a sajátját se. Szerinte normális hogy ilyen idősen eljár bulizni, megiszik napi 2-3 sört meg 1-2 deci töményet. Csak ha nem jut piához akkor ingerült. Volt hogy nekem is ugrott mikor egy gyógyszer miatt nem ihatott és én voltam a szemét mikor tűrtem egy ideig majd mikor elkezdett fojtogatni akkor akkora pofont adtam neki hogy beesett az asztal alá.

2021. jan. 5. 13:34
 53/67 anonim ***** válasza:
91%
Érdemben nem tudok neked segíteni, de szar volt ezt olvasni. Sok erőt és kitartást kívánok neked!
2021. jan. 5. 13:49
 54/67 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem semmi olyant nem írtál amiből azt lehetne gondolni hogy kamuzol, aki meg ezt hiszi az inkább ne írt volna semmit, abba nem gondol bele hogy hogyha téved akkor az ilyen körülmények közé még be is szól. Azt aki ilyeneket mond hogy kamuzol, drogozol sz*rd le itt is meg a valóéletben is, van elég bajod ahogy olvasom nemhogy még ezeknek a sápítozását hallgasd.

Szerintem is nézegesd meg a Hospiceokat hátha találsz egy szimpatikusat, a leírásból ott is jobb lenne mint otthon.

Az hogy valakivel bérelj egy lakást közösen nem tudom miért van kizárva, jó írtad hogy a köhögésed miatt, de ha találtok egy olyant aminél nem egymás mellett van egyből 2 szoba akkor nem hiszem hogy olyan zavaró lenne egy normális felfogású embernek, főleg ha amúgy nem látszik rajtad hogy beteg vagy.

2021. jan. 5. 13:49
 55/67 anonim ***** válasza:
80%
Jobbulást!
2021. jan. 5. 13:56
 56/67 anonim ***** válasza:
93%

Cbd olaj leirasat vagy a hazidokid velemenyet vagy barmut papiron nem tudsz nekik megmutatni?

Ezt a cbd olajat a vilagon sokfele adjak CP azaz cerebralis parezis = agyi bénultsagban szenvedoknek is. Gyerekeknek e skisbabaknak! Amerikaban, idehaza...amerikaban szigorubbak a szabalyok...biztos engednek, ha karos lenne hahaha.

Ha egy hivatalos leiras se jo nekik, akkor hagyd. Ne gyozkodd oket. Vedd meg toltsd at masik megfelelo uvegbe...vagy dugd el. Vagy tartsd egy haverodnal. Miert kell tudjanak rola, mit hasznalsz.

Kitartast! Legy eros.

2021. jan. 5. 14:17
 57/67 anonim ***** válasza:
90%
Már ne is haragudj, de a szüleid sötét parasztok. Az alkohol még a rendesen marihuána “NARKÓNÁL” is károsabb, nem hogy a CBD-nél, aminek köze nincs a kábítószerhez. Nagyon visszamaradott családod van, sajnálom, hogy ezt mondom. Téged nagyon sajnállak, és remélem jobbra fordul a sorod. Én nagyon szívemen viselem a rákos betegek sorsát, nem véletlenül lettem őssejtdonor.
2021. jan. 5. 15:35
 58/67 anonim ***** válasza:
90%

Figyelj, egyszerűen csak szrd le őket. Tudom, irtó nehéz (voltam hasonló cipőben, mikor az is baj volt a családomnak, hogy létezem), de nincs neked épp elég bajod ezek nélkül is?

A rossz állapotodhoz nagyban hozzájárul a "kedves" családod sok-sok primitív megnyilvánulása is. Hidd el, ha el tudod engedni a beszólásokat és éled az életed jobb lesz a közérzeted is.

Meggyógyulni természetesen nem fogsz, viszont a depresszív hangulatod elmúlik, ami már hatalmas lépés.

Az öcséd egy genyó, az alkoholisták és egyéb függőségben szenvedők pedig előbb mutogatnak másra, mert könnyebb, mint szembenézniük a SAJÁT problémáikkal.

Ezt soha ne feledd, nem veled van a baj, ők a gyengék és a gyengeségükből eredő frusztrációjukat vetítik rád ki.

2021. jan. 5. 18:58
 59/67 anonim ***** válasza:
89%

És igen, sajnos sok helyütt egy krónikus, netán gyógyíthatatlan beteg csak "kolonc" a családja szemében is. Teher, vagy a kezelések miatt, vagy az esetleges munkanélkülisége miatt (ez nálad nincs, és jó, hogy tudsz dolgozni, hidd el, mentálisan sokat segít).

Nekem "csak" SLE-m van és rheumatoid arthritis (16 éves korom óta). Nem "halálos" - bár, ahogy vesszük az SLE miatt akár holnap is meghalhatok szervi elégtelenségben -, viszont az ízületi gyulladásom miatt ősztől késő tavaszig már nem tudok "nem fűtött helyen" dolgozni, és sajnos egyre több munkát nem tudok elvégezni (32 évesen), mert utána napokig mozogni is alig bírok.

A családom erre úgy reagált, hogy munkakerülő vagyok, élősködő és ha nem megyek melózni, akkor csinálok, amit akarok.

A kedvesem az egyetlen, aki megérti, mert látja, milyen, amikor félóra gazolás után három óráig szó szerint nem bírok járni, meg kétszer akkorára dagad a térdem. Vagy mikor reggel képtelen vagyok felkelni az ágyból a derekam miatt, vagy telente sírok a késéles fájdalomtól, ami az ujjaimat hasogatja.

Ő nem zavar dolgozni, viszem a háztartást, az ügyintéznivalókat, főzök, mosok, de fontosabb neki az egészségem, mint az a pénz, amit megkeresnék és esetleg állapotromláshoz vezetne. Ha ő nem lenne, szerintem már feladtam volna úgy 5-6 évvel ezelőtt.

2021. jan. 5. 19:13
 60/67 anonim ***** válasza:
90%
Sajnálom, lehet genetikai oka van a függőségüknek és nehéz elismerni a dolgot. CBD-t nehéz megmagyarázni egyeseknek, de rengeteg pozitív hatása van. Erről cikkek tömkelege szól, ha nem analfabéták, akkor megérthetnék.
2021. jan. 5. 19:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!