Normális utólag szólni, hogy szálljak be az ünnepi ebéd költségébe?
Figyelt kérdés
A szüleimnél töltöttük a 24-ét, bár nem akartam menni, de anyám sírt, hogy ő úgy készül és menjünk már. Tehát 4-en mentünk.
Nem volt semmi extra kaja, nem lazacot meg kaviárt ettünk, olyan volt, mint egy vasárnapi ebéd.
Erre ma közölte az anyám, hogy milyen sokba került, és szálljak be. Nem a pénzről van szó, odaadom, persze. De kicsit furcsa, hogy azt hittem, hogy vendégségbe megyünk, erre most kiderül, hogy ki kell fizetni.
Ilyesmi természetes? Másnál is előfordul?
2020. dec. 30. 15:03
21/27 anonim válasza:
Édesanyád mennyi idős? Annyira nem normális ez a viselkedése, hogy felmerül a demencia gondolata. Nálunk is ilyen lett a nagyi tőle. Ekkor még a szomszédokkal simán elbeszélgetett, senki meg nem mondta volna, hogy kezd bekattanni, csak mi láttuk, akik vele laktunk, mert folyton gyanúsítgatott, hogy ki akarjuk fosztani, meg hogy mikor bevásorolunk neki, becsapjuk a számlával.
22/27 A kérdező kommentje:
Elmúlt 70 éves, de nem hinném, hogy demencia lenne.
2020. dec. 30. 17:54
23/27 anonim válasza:
Nem normális. Természetesen ki kell fizetni, de szerintem kérdezz rá, hogy miért nem jelezte ezt előre? Finoman. Az biztos, hogy ha nem kapnék megfelelő választ, az életben többé nem ennék náluk. Nem a pénz miatt, a gesztus miatt.
24/27 anonim válasza:
A demencia furcsa viselkedési dolgokkal kezdődik. Egy-egy epizóddal, öt évig is eltart, míg olyan gyakoriakká válnak, hogy a család úgy gondolja, "ej, a mami öregszik". Aztán jön a magában beszélés, meg hogy valakit arcról nem ismer fel. Ekkor még mindig full normálisnak tűnik beszélgetés közben. Aztán jön a paranoia, hogy ez vagy az a családtag őellene akar valamit, általában anyagiakkal kapcsolatos.
25/27 anonim válasza:
Az arcról fel nem ismerés nem úgy fest, hogy valakit ettől fogva nem ösmer fel, hanem hogy mondjuk a szomszédról ebéd után nem tudja, kicsoda. Egy alkalom, legközelebb már látja, ki az. Közben a tévében vagy az újságban az ő generációja számára is híres színészt egészen másnak vél.
26/27 anonim válasza:
Nálunk egyáltalán nem, sőtt kb a másik véglet(szerintem ez sem teljesen normális), hatalmas szégyen a szüleim és a nagyszüleim szerint is, ha a gyereküktől kell(ene) kölcsön kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!