Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám alig csinal valamit,...

Anyukám alig csinal valamit, mit gondoltok errol?

Figyelt kérdés

Anyukám 35 evesen szült engem, utana nem is dolgozott egészen mostanáig, csak egyszer kb 3-4 ev hosszat, ahonnan tavasszal bocsajtottak el. Anyagilag jol elvagyunk igy is, de azert nem lenne hátrány, ha ő felőle is bejönne egy kis pénz. (en egyetemista vagyok, dolgozom, szoval nagyjabol megveszem magamnak kaján kivul, ami kell)

Na de visszatérve, anya dolga egy nap, hogy főzzön, ezt megcsinalja kb reggel 8-11 kozt, attol fugg mennyit főz, milyen bonyolult stb. Utana megy es befekszik az agyba, filmet nez, laptopozik. Ha takarítani muszaj, azt is megcsinalja, de azert nem olyan gyakran mint regen, meg mi is besegitunk. Ha programot szeretnénk csinalni vele, nem, o faradt, ha 12 ora utan hozzászolók, o alszik, faradt, hagyjam. Pedig ritkan kerem meg vmire, felevente megkérem h vagja le a hajam, de ugy kivan akadva, hogy hat o delutan faradt, egesz nap főzött, kozbe ez csak egy 10 perces valami lenne. Ajándékozni is azert nem fog karácsonykor, mert hogy o nem járt városban, nincs hozza kedve. Félreértés ne essék, nagyon szeretem anyat, es elismerem hogy nem könnyű munka egy háztartást fenntartani, főzni, de mas ezt dolgozás mellett is megoldja. Persze mi is besegitunk, ahol tudunk, de nekem tanulni es dolgozni is kell, es felek hogy ez csak rosszabb lesz. Ennyire nem lehet valaki lusta es faradt hogy 12 órától masnap reggel 8ig agyba kelljen feküdnie. Igy mar a rokonok se jonnek hozzank, mi se megyunk sehova, semmi program nincs, pedig en szivesen elmennek kettesben is akar vele valahova. Felajanlottuk neki, hogy válasszon egy helyet, es elvisszük oda par napra. (mi álljuk) de erre is “nem”volt a válasz. Ki tudja meddig fogunk még tűrthetően allni igy anyagilag, még most kene elhelyezkedni, nem? Vagy ennyire elkényelmesedett volna? Mi a megoldás szerintetek? Egyebkent 55 eves.

(nem, nem akarok es nem tudok elköltözni egyelőre, de a problema meg akkor is fennállna)

2020. dec. 23. 20:03
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
10-es: nem igy ertettem. Amire figyel, az megmarad. Meg sok ev távlatából is. Itt az a baj, hogy nem figyel. Ami velem történik az nem olyan fontos, ahhoz hogy megjegyezze, ezert nem szeretek beszelgetni vele. Azert koszi a tippet :)
2020. dec. 23. 20:34
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Az akarata ellenére nem lehet kezelni. Vagy a nagyon finom egyensúlyt megtalálva a hatékony ráhatás meg a biztos ellenállást kiváltó szekálás között sikerül rávenni, hogy menjen orvoshoz általános kivizsgálásra és majd utána pszichiáterhez/pszichológushoz, vagy így marad.
2020. dec. 23. 20:34
 13/23 A kérdező kommentje:
12-es: en is igy gondolom, hogy ránk sosem fog hallgatni, cseszegetni meg nem akarom. A lyukas fogara is azt mondta, MOSTMÁR minek megcsinaltatni... mondom mi az hogy mostmar?
2020. dec. 23. 20:36
 14/23 anonim ***** válasza:
92%
Na ez a mondat masszív bizonyítéka a depressziónak. Vesd fel neki, hogy kezeltetni kellene, gyógyszer és pszichoterápia kombinációjával sokkal jobban érezné magát ő is és ti is. Finoman rá lehetne kérdezni a jövőre vonatkozó terveire, magyarán tartalmilag arra, hogy nem tervez-e öngyilkosságot.
2020. dec. 23. 20:48
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Vagy van valami betegség, amiről ti nem tudtok.
2020. dec. 23. 21:00
 16/23 anonim ***** válasza:
32%
most nagyon sajnos nem is lehet mit csinálni... de covid itán csak beiratnám valami edzésre, vagy akármilyen tanfolyamra, művészetre, akármire.
2020. dec. 23. 21:00
 17/23 anonim ***** válasza:
91%
Beíratnád, 16-os, istenem, hány éves vagy te? Figyusz, itt nem a 12 éves gyerekről van szó (egy 14 évest már nem lehetne "beíratni"), hanem az 55 éves családanyáról!
2020. dec. 23. 21:09
 18/23 A kérdező kommentje:
#16-os: igen, szerintem sem jo a te ötleted, mert nem egy 20 eves fogja beíratni az 55eves anyját valahova+kényszerből nem fog eljárni sehova, es nem is akarom neki megparancsolni. Azt akarom, hogy önszántából csináljon velunk programokat, ami máshol alap, de mi csak itthon lustulunk.(vagyis ok, mert ettol en meg találkozom párommal, barátnőimmel)
2020. dec. 23. 21:31
 19/23 anonim ***** válasza:
84%

Klimax + talán depresszió.

Jelen helyzetben nem olyan könnyű munkát találni, pláne nem 55 évesen úgy, hogy alig van releváns munkatapasztalata. Engem 53 évesen sem hívnak be sehová, pedig több mint 30 év folyamatos munkaviszonyom van.

Azzal, hogy nem egy mászkálós fajta, nem tudsz mit csinálni. Ilyen szempontból én más vagyok, viszont mostanában nem szeretek elmászkálni én sem. Gyűlölöm az arctalan embereket magam körül, taccsra vágja a hangulatomat teljesen. Mostanában az időjárás sem kedvez az akár kicsit is depis hanglatnak: szürkeség, nyirkosság, sötétség - pláne nincs kedve menni az embernek.

2020. dec. 23. 22:36
 20/23 anonim ***** válasza:
71%
Sajnos deppis ,és tudja is hogy nem fiatal .
2020. dec. 24. 06:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!