Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Amikor a gyerek nagyon pici...

Amikor a gyerek nagyon pici korában válnak el a szülők akkor is hiányzik a gyereknek az apja?

Figyelt kérdés
És ilyenkor amúgy maga az a személy hiányzik neki vagy csak szimplán az apafigura, mivel látja hogy másnak van?
2020. dec. 23. 10:59
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

Ez nagyon sokban függ az anyuka személyiségétől ha karakán és talpra esett aki következetes nem igazán fogja érezni a gyerek a hiányát csak később felnőtt korban nekem csak maga az apa figura hianyzik

Kb 8 éves voltam amikor szüleim elváltak (igaz az már nem annyira pici ) mivel 8 evesen is megértettem hogy így lesz a jobb illetve igazából nem is vett túl sok részt ki az apa szerepből soha nem hiányzott ő maga. Később mikor idősebb lettem rájöttem hogy azért jó lenne egy apuka vagy jó lett volna...amikor latok egy kislányt az apukajával akkor kicsit mindig elszomorodok hogy ő milyen szerencsés és hogy nekem nem volt ilyenben részem

DE nincs apakomplexusom és semmi ilyen problémám nem alakult ki

2020. dec. 23. 11:12
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
Hány éves? Attól függ.
2020. dec. 23. 11:29
 3/10 A kérdező kommentje:
Hát mondjuk ha 2 éves korában váltak el a szülők és utána még pár évig ritkán találkozott az apjával
2020. dec. 23. 11:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen kis gyereknek nem probléma, sokkal jobb egy válás, mint egy veszekedös, csak "néma agressziós" családban felnöni!
2020. dec. 23. 12:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet eleinte keresi,de hamar elfelejti.
2020. dec. 23. 12:13
 6/10 anonim ***** válasza:
14%
A férfi minta hiányzik, akár kisfiú, akár kislány. Így tanulja meg, hogy a kétféle nem viselkedése, érzelmi megnyilvánulása és a társadalmi munkamegosztásban betöltött helye is eltérő, más. Ezeknek a mintáknak a hiánya gyakran okoz később párválasztási és párkapcsolati problémát is.
2020. dec. 23. 12:28
 7/10 anonim ***** válasza:
74%

#6 ez nagyon tudományos.

A valóságban jobb anyával, mint egy elcseszett pasi is benn a képben.

Attól nem csak pár választási problémái lesznek.

2020. dec. 23. 12:42
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

6-os: az CSAK AKKOR lenne érvényes, ha soha nem találkozna a gyerek férfiakkal.

Meg egy negatív ( agressziv, alkoholista, soviniszta) férfiminta éppenhogy többet árt, mint a (majdnem) semmilyen!

2020. dec. 23. 12:53
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én 37 éves vagyok. Egy éves koromban váltak el a szüleim. "Apám" nem is látogatott utána. Nekem nem hiányzik.
2020. dec. 23. 14:38
 10/10 anonim ***** válasza:
86%

Ez elég komplex dolog, és elég sok minden meghatározza szerintem.

Lényeges, hogy milyen az anya, és a gyerekben hogyan alakult ki a kötődés. Ha elég talpraesett az anya, és hozzá is vagy jobban hozzá kötődik, akkor egy ideig lehet hiányozni fog az apa, de idővel elmúlhat. Ilyenkor szerintem az lehet a jó megoldás, ha kicsit változik az élete, ha van rá lehetőség. Környezetváltozás (pl. költözés), közös programok, új dolgok, esetleg házikedvenc. Ezek leköthetik a figyelmét. í

sz, hogy mennyire foglalkozik azzal, kinek milenvcsalájavan, szeintem attól is függg, hogy milyen környezetbe kerül, vagy nő fel. Mert, ha azzal találkozik, hogy valaki azzal foglalkozik miről szól egy család, vagy azzal foglalkozik neki miért nincs apukája, vagy hol van, akkor foglalkoztathatja, hogy a másiknak milyen családja van.

-os:Ez eléggé tudományosra sikerült megfogalmazás, ami többsebből vérzik. Saját tapasztalatgól besélek, hogy inkább nőjjön fel egy gyerek biztonságban, szerető emberek között, mint egy bántalmazó családban, ahol sokkal nagyobb sebeket szerezhet. Az íráod akkor lehetne valós, ha egy gyerek nem látna maga körül mintákat. Hiszen, ha elmegy sétálni, kirándulni látni nőket és férfiakat, és láthatja azok hogyan viselkednek.

Sokkal nagyobb esély van párkapcsolati problémára, ha az ember nem megfelelő körülmények között nő fel. Nekem osztálytársam menekült bele egy kapcsolatba, mert úgy gondolta ott megkapja azt, amit a szülőktől nem, és amikor eljött az összeköltözés, akkor örült, hogy el tudott otthonról költözni. Az más kérdés, hogy fel is lett csinálva, aztán ott maradt két gyerekkel egyedül, met a pasi lelépett.

Én is bántalmazó apa mellett nőttem fel, én is féltem, hogy majd belemegyek egy kapcsolatba, hogy megtudjak szabadulni otthonról. Szerencsére ez nem történt meg, de felfigyeltem arra, hogy konkrétan kiráz azoktól a férfiaktól a hideg, amelyiknek olyan testalkata van, mint az apámnak. Ezeket nem tudom elviselni magam körül.

2020. dec. 24. 10:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!