Szóvá tennének, ha a ti gyereketeknek nem varrt volna babacuccokat az édesanyátok?
Tavaly született meg az első unoka a testvéretektől, nagyon be voltak zsongva, hogy nagyszülők lesznek és anyukátok, aki jól varrt, mindenféle cuccot csinált neki lelkesedésében, fészket, ágyneműt, takarót, stb.
A ti gyereketek egy hónap múlva születik, és neki már nem varrt semmit, eszébe sem jutott...szóvá tennének, hogy sz*rul esik, hogy ez az unoka már kicsit le van tojva?
Nyilván nem az a baj, hogy pénzért meg kell venni, hanem a gesztus. Őszinte válaszokat várok, hogy esne, mit tennétek?
Voltatok olyan helyzetben, hogy nálatok már "csak" második unoka jött, ott ez normális?
Ha most a helyedben lennék, azért belegondolnék a körülményekbe is. Mármint, hogy te látod igazából, hogy csak ezek a dolgok hiányoznak, vagy maga az érdeklődés is. El tudom képzelni, hogy a jelenlegi helyzetben a mamának is össze kellett húzni a nadrágszíjat, esetleg, ha még dolgozik, akkor plusz munkákat vállalt, és se ideje, se pénze nincs ezekre a dolgokra. Ez csak egy lehetséges verzió, de ahogy írtam, te tudod, másban mennyire érdekli a következő unoka.
Viszont, ha semmilyen indokot nem látnék, és nem is érdeklődnék, akkor szépen varrat ék valakivel, aztán odaraknám az orra alá, és dicsekednék vele.
Természetes, hogy rosszul esik, szóvá is tenném valahogy, de nem így karácsonykor.
Amúgy meg nem kéne megkülönböztetni az első, második, ötödik x-edik unokát sem. Van, hogy valaki jobban kedvel/szeret valakit, de egy szülő/nagyszulo feladata, hogy ez ne látszódjon, törekedni kell az egyensúlyra nem már kisbabakorban így viselkedni- amikor még az sem lehet, hogy valamelyiket jobban szereti, pláne hogy az egyik még meg sem született.
Szóval teljesen jogosan esik rosszul és valahogy finoman mondd is majd szerintem.
Gratulálok a babához és békés ünnepeket!
Nem tudni, mitől van megkülönböztetve az unoka.
Feltetelezésekkel téli a Hozzászólások nagy része. Ezt tisztázni csak felnőtt ember tudja.
Az unoka egy csecsemő, mi a jó istent tudott csinálni, hogy meg van különböztetve? Ha meg a gyerek miatt van a megkülönböztetés, arról se az unoka tehet, a kör be is zárult.
Csak azt nem értem, hogy máskor, amikor megjelenik egy olyan kérdés, ahol a megbántott unoka leírja, hogy egész életében csak a bántást kapta a nagyanyjától, akkor érdekes módon total más kommentek jönnek, pedig hát az ilyen unokák is így kezdték vmikor..mindegy nem is célom vitázni, a gyakori közönsége már úgyis beállt az egyik oldalra, innentől kezdve minden ennek ellentmondó komment le lesz pontozva.
Össze kevered a bántást egy csecsemő ruhával.
Ugye te is látod a különbséget troll bácsi?
Nem úgy van különbség szerintem, hogy nem érdekli az unoka, hanem már nem "újdonság". De le leszek pontozva.
Rólam van vagy 3 teli doboz fénykép, van, hogy ugyanaz a szitu minden egyes szögből lefotózva, a húgomról meg van egy borítéknyi kép. És anyukám mondta, hogy az első gyereknél azt is lefotózzák, ha elfingja magát, a másodiknál már ez nem akkora cucc.
Lehet, hogy a mama a végére megunta a varrogatást, lehet, hogy nincs ideje, de lehet az is, hogy nem nézi ki belőled, hogy neked kéne ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!