Jó kapcsolatban vagyok a szüleimmel ezért velük tervezek élni 40 éves koromig hogyan tudom elkerülni az életképtelenséget és önállótlanságot így?
Úgy, 40-es, hogy a kérdező feljogosítva érzi magát erre azért, mert az ő szülei anno ezt csinálták.
Tehát ha ők megtették a szüleikkel, akkor ő is megteheti az övéivel.
Végig úgy beszél, hogy a szüleinek kötelessége addig tartani őt, amíg ezt megkívánja, hiszen ők hozták a világra, de ezért cserébe ne várjanak semmit, mert nem fog róluk gondoskodni, mivel "van pénzük", hogy kifizessék maguknak az ellátást.
Többen is felhozták meg szemétséggel vádoltak hogy életem végéig gondoskodnom kell róluk ezért cserébe, de lényegében nekem semmi közöm sem lesz hozzájuk miután elköltöztem, nyilván ha anyagi értelemben lesz szükség tudok segíteni.
De az a dolog hogy gazdagok és mégsem álltak ki teljesen mellettem pedig megtehették volna ilyen hozzáállást szül a részemről, szerintem jogosan. Meg aztán ők neveltek olyannak amelyinnek és mindig azt hallgattam hogy takarékoskodás meg a pénz nagyon fontos, ezért is próbálok úgy élni ahogy átadták.
Milyen annál nagyobb kiállás kell neked, minthogy engednék, hogy velük lakj, amíg csak kedved tartja? Arra gondoltál, hogy nem vettek neked házat/lakást? Talán azért, hogy dolgozz meg te érte, hogy meg tudd becsülni.
Hogy a viharba ne lenne közöd a szüleidhez, miután elköltöztél? A jóég áldjon meg, a szüleid! Hogy ne lenne közöd hozzájuk?
Ez az ők neveltek ilyenné nagyon olcsó duma egy felnőtt embertől.
"Illetve nem értem hogy mi közöm lesz nekem már a szüleimhez ha külön fogunk élni"
Ez akkora érzelmi csökevényesedést mutat, hogy az hihetetlen.
Teljesen kiforgatjátok az ember szavait.
Kérdeztem hogy probléma ha velük maradok és megmondták addig lakok velük amig jól esik, ez többször is megesett a múltban.
Szó sem volt arról hogy ezért életem végéig ápolási kötelezettséggel tartozom, milyen szülö is lenne ha a több gyereke közül egyet kifogna hogy neked életed végéig ápolni kell.
Megint más lenne hogy mondjuk vettek volna egy lakást nekem a sok pénzükböl úgy érezném akkor tartozom feltétlen segítséggel így viszont nem érzem azt, mert kb el kell fogadnom szabályaikat itthon éléssel amelyek türhetőek és kényelmes vagy megyek magam dolgára ami anyagilag rossz dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!