Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jó kapcsolatban vagyok a...

Jó kapcsolatban vagyok a szüleimmel ezért velük tervezek élni 40 éves koromig hogyan tudom elkerülni az életképtelenséget és önállótlanságot így?

Figyelt kérdés

2020. dec. 20. 09:05
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
86%
Ha ezt komolyan gondolod, akkor rendesen vedd ki a részed a házimunkából, de ne úgy, hogy a te részed a bevásárlás meg a szemetet levinni, hanem fogod magad és bepakolod a mosógépet, hétvégén te főzöl, elmosogatsz... persze nem mindig, de ne legyen ritkaság. Szóval ne az legyen, hogy ha külön költözöl, akkor majd csodálkozol, hogy a lakás nem takarítja ki önmagát, hanem pontosan tudd, hogy az mennyi meló.
2020. dec. 20. 09:54
 12/59 anonim ***** válasza:
76%

- kiveszed a részed a házimunkából

- kiveszed a részed a ház körüli teendőkből

- ettől függetlenül lesznek barátaid és párod

- nem hagyod, hogy kiszolgáljanak

2020. dec. 20. 09:56
 13/59 anonim ***** válasza:
91%

40 felett meg azért fogsz velük lakni (Ha még élnek, és kívánom, hogy hosszú életük legyen!), mert öregek és a segítségedre szorulnak.

Vagy úgy tervezed, hogy csak addig laksz náluk, amíg neked ebből előnyöd van, és ők nem számítanak?

2020. dec. 20. 09:57
 14/59 anonim ***** válasza:
68%

Már írták előttem is de akkor leírom én is:

Sehogy

2020. dec. 20. 10:03
 15/59 anonim ***** válasza:
60%
a gyakoris számára hihetetlen , de van akinek nem terhes a szüleivel maradni és akár ápolni is őket később..
2020. dec. 20. 10:07
 16/59 anonim ***** válasza:
83%

Orülj,hogy vannak szüleid és béke van közöttetek.

Nem kapod azt meg,hogy 18 éves vagy és mehetsz amerre látsz.

2020. dec. 20. 10:11
 17/59 anonim ***** válasza:
74%
Ha van hozzá idegzeted hajrá. Nekem hiába jó a kapcsolatom a szüleimmel, felnőtt vagyok eltérő szokásokkal, más bioritmussal, különálló életem van amely hosszú távon összeegyeztethetetlen a szüleim életével.
2020. dec. 20. 10:34
 18/59 anonim ***** válasza:
45%

Apránként vedd át tőlük a napi intéznivalókat, szaladni valókat. Főzés, mosás, takarítás és a többi. Ha majd elköltözöl tőlük, akkor is mindezt munka mellett meg kell tudnod oldani.

Először csak állj be a sorba, együtt csináljátok, és ahogy belejössz, másrészt ők egyre idősebbek, kevesebbet bírnak, örülnek, ha valaki elvégzi helyettük a zömét.

Közösen írjátok össze, mit kell a nagy bevásárláskor venni, közösen írjatok heti menü-tervet, hétvégén a mosás, takarítás...

2020. dec. 20. 10:37
 19/59 A kérdező kommentje:

Nyilván sokszor kell kompromisszumokat kötnöm hogy így élek, de anyagi értelemben számomra ez elönyös és egyedül rosszabul jönnék ki anyagi értelemben, viszont ha mondjuk lesz elég pénzem elköltözni sajátban egy másodpercig sem fogok habozni.

Nem fogok róluk gondoskodni vagy ápolni őket később(mehetnek öregotthonba) mert egyébként nem szegény szülök és tudnának valamivel elindítani az életben de számukra ez a adomány hogy velük élhetek együtt szinte ingyen.

2020. dec. 20. 10:45
 20/59 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem az életrevalóság és az önállóság az természet és nem lakcímfüggő. Én speciel már 4 évesen életrevalóbb voltam mint bárki és ezt egész életemben tudtam is magamról, így erről nem kellett közvéleménykutatást tartanom.

Bár a szüleimmel laktam halálukig, mert ők szorultak segítségre nem én (anyagiak és betegségük miatt) de ennek ellenére lett családom és normális életünk volt és van. Persze mindez egy 1,5 szobás panelben kevésbé lett volna megvalósítható, de szerencsére nem ez volt a helyzet.

2020. dec. 20. 10:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!