Csak nekem furcsa ha egy 40 éves ember mindenről beszámol a szüleinek, és szól nekik ha a tervezetthez képest később megy haza?
Adott egy vidéki 40 év körüli nő aki Budapesten él, és 2-3 hetente hazalátogat a szüleihez. (Most a vírus miatt többet volt itthon). Szoros a kapcsolat a szüleivel,ami alapjába véve jó dolog. Az is hogy megosztja az életét velük, tehát értelemszetűen elmondja hova megy, mit csinál. De amikor kiderül hogy pl a tervezett 7 óra helyett 1 vagy 2 órával később ér haza, akkor az az első dolga hogy szól a szüleinek.
Kíváncsi vagyok mások (kulturalt) véleményére, ti hogyan vélekedtek erről :) illetve hogy akik hasonlóan élnek (más városban és látogatóba mennek haza , viszobylag gyakran) nálatok ez hogy müködik :)
Ha nekik ez tényleg jó, mindkét félnek, mert szinte baráti a kapcsolatuk (van ilyen), akkor végülis miért ne? Attól, hogy valaki a szülőd, nem kell tőle feltétlenül csak emiatt távolságot tartani, amikor felnőtt vagy. Van, akiben nincs ilyen szándék.
Ha arra is kíváncsi vagy, nálunk ez hogy van, akkor azt tudnám mondani, hogy teljesen az ellentéte vagyok az ismerősödnek, én igyekszem minél jobban "leépíteni" anyukámat, mert hajlama van rá, hogy 30 éves korom ellenére (és a 10 évnyi folyamatos "leépítési" szándékomnak ellenére) ilyenek felől érdeklődjön, hogy mikor mit csinálok, mikor érek haza, meg hogy miért mászkálok egyedül sötétben, viszont ez engem nagyon zavar, nekünk nincs baráti kapcsolatunk, nem akarok neki ezekről beszámolni, frászt kapok, ha ellenőrizgetnek, tehát ez a dolog nálunk "egyoldalú", csak az egyik fél szeretné. Sajnos emiatt igyekszem minél ritkábban hazamenni, több havonta csak, pedig ha nem lenne ez a viselkedése, akkor mennék gyakrabban. És hiába beszélünk róla, nem változik semmi.
Nem igazán értem. Nem is egy településen élnek? Akkor a szülei honnan tudják egyáltalán, hogy később ér haza?
Szerintem az normális, ha egy háztartásban élők közlik, hogy hova mennek és kb. mikor jönnek, és szólnak, ha mégsem mennek haza vagy csak későn, hogy a többiek ne aggódjanak. És ez nemcsak a gyerekre igaz, de a szülőre is, és házastársakra is.
Az is normális, ha elmeséli a szüleinek, hogy mi történik vele.
Kérdező, te a 40-éves hölgy párja vagy?
Vagy más hozzátartozója?
(csak kíváncsiság..)
#4 ja hát én úgy gondoltam, hogy a szülei házába :)
Ha a sajátjába, az igen furcsa, de ha neki ez jó, hát tegye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!