Csak nekem furcsa ha egy 40 éves ember mindenről beszámol a szüleinek, és szól nekik ha a tervezetthez képest később megy haza?
Adott egy vidéki 40 év körüli nő aki Budapesten él, és 2-3 hetente hazalátogat a szüleihez. (Most a vírus miatt többet volt itthon). Szoros a kapcsolat a szüleivel,ami alapjába véve jó dolog. Az is hogy megosztja az életét velük, tehát értelemszetűen elmondja hova megy, mit csinál. De amikor kiderül hogy pl a tervezett 7 óra helyett 1 vagy 2 órával később ér haza, akkor az az első dolga hogy szól a szüleinek.
Kíváncsi vagyok mások (kulturalt) véleményére, ti hogyan vélekedtek erről :) illetve hogy akik hasonlóan élnek (más városban és látogatóba mennek haza , viszobylag gyakran) nálatok ez hogy müködik :)
Normális
Ha a szülők arra számítanak,hogy az éppen náluk tartózkodó felnőtt gyerekük 7-re ér haza,de még 10-kor sincs sehol,akkor aggódnak.
Főleg ha esetleg nem is érik el telefonon, ilyenkor egy szülőnek,teljesen mindegy mekkora a gyereke, úgyis az az első gondolata,hogy mivan ha történt valami.
Én nem látok benne kivetnivalót. Az én szüleim is hasonlóak voltak, ha náluk voltam, szerették tudni, kb. mikor érkezem haza, mert mondjuk akkorra lett kész az ebéd hogy friss legyen, vagy ha otthon elmentem barátnőzni, akkor megmondtam körülbelül mikorra vagyok várható, hogy ne aggódjanak.
Nem magam miatt, inkább miattuk. Aggódtak, akármennyi idős is vagyok, szóval őket és magamat is felesleges stressztől kíméltem meg. Arról nem is beszélve, hogy ha megmondtam, hogy éjfélkor vagy hajnali 2-kor érek haza, akkor nem hívogattak este 10-kor, hogy hol vagyok már... :)
Sajnos már nem élnek. Ha élnének, még most is így tennék ha náluk vagyok.
45/n
A "beszámol" se helyes szóhasználat, hiszen csak megosztja, elmeséli, hogy mi történt.
És ezek teljesen korfüggetlen dolgok, szimpla illem kérdése. A 80 éves rokon is helyes, ha elmeséli, hogy mi történik vele, hadd tudják, esetleg tanuljanak is belőle.
Mégis, miről kéne beszélgetni akkor? Ha nem arról, hogy mit csinált, mit látott, mit gondol róla?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!