Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha anyám idegbeteg?

Mit csináljak ha anyám idegbeteg?

Figyelt kérdés
Régebben anyukám nagyon engedékeny volt, felelősség teljes, meghalgatott, a leges legjobb tanácsokkal látott el, és ha szájaltam akkor is türelmes maradt, de mióta új állást vállalt amitől alig van ideje valamire mert 3 napig 12 órázig nappalosban majd 3 nap szünet majd megint 3 nap 12 óra dolgozás éjszakásban, a lakás romokban a konyha rohad konkrétan a szeméttől, szemét dombok, a kutyát nem viszi ki amíg én suliban vagyok, elég fontos dolgokról elfelejt szolni, kaját nem csinál csak pénzt ad, hogy rendeljek, mindenért idegbeteg, azt sem tudom mi rosszat mondtam mert szinte egész nap jó ha pár mondatot beszélünk mert alszik egész nap, ha meg rákérdezek akkor meg egyből üvölt és ütlegelni kezd, elzavar a legkisebb félre értések miatt is, senki nincs aki megértsen, apukám alkoholista, a családdal megszakitotta anyám a kapcsolatot, ha a mamámnak mondom el (apám anyjának) akkor ő anyámat fogja szídni ahelyett, hogy tanácsot adnak vagy vigasztalna, mert utálja anyámat
2020. dec. 15. 17:30
 1/9 anonim ***** válasza:
87%

Bár én csak másfél évet dolgoztam így, mint anyukád, de biztosan mondhatom, hogy a váltott műszak 12 óra TÖNKRETESZ. Minden munkatársam, aki legalább 5 éve nyomta minimum 10 évvel idősebbnek nézett ki a valódi koránál. Az éjszakázás nem embernek van kitalálva, nem hiába alszunk éjszaka. Természetesen abban az időben én is mindent telibe sz*rtam, nem sportoltam és semmihez nem volt kedvem, sosem éreztem magam kipihentnek. Ugyanígy volt vele az összes munkatársam.

Nem tudom hány éves vagy, de legyél kicsit megértőbb, próbálj meg otthon többet segíteni a háztartásban, a kutyával. Gondolom nem véletlen dolgozik ilyen műszakban most, korona van, nincs nagyon más munka...Mondanám, hogy ilyen a felnőtt élet, de sajnos nem ilyennek kéne lennie.

Ha fiatalabb vagy és pl főzni nem tudsz, akkor legalább a bevásárlással meg a mosogatással segíts neki.

2020. dec. 15. 17:44
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Ugyanez a helyzet, sajnos nem tudsz vele mit csinálni, a nők ilyenek.
2020. dec. 15. 17:51
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
ez a munkaidőbeosztás idegőrlő! bele fog rokkanni
2020. dec. 15. 17:55
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
Biztosan nem egyszerű neked sem, és valóban nem kellene ennek így lennie, de ha pénzt amúgy ad, akkor te is be tudsz vásárolni, egyszerűbb kajákat főzni is tudsz, és rendet rakni, takarítani is tudsz. Nem gondolom, hogy egyedül kéne vinned a háztartást, de te is ott laksz, amúgy sem neki kellene mindent egyedül csinálnia. Szerintem egyébként neki is jól esne, ha meglepnéd egyszer reggelivel vagy azzal, hogy a konyhát kipucolod nagyjából. Csinálhattak valami üzenő felületet pl hűtő, ahol a fontos dolgokat megüzenhetitek egymásnak - nyilván jobb lenne szóban, de ha más az életritmusotok, akkor talán jobb ez mint elfelejteni.
2020. dec. 15. 18:22
 5/9 anonim ***** válasza:
81%

úgy tűnik, el kell kezdened felnőni. kezdjed a kutyasétáltatással, azzal a lendülettel viheted kifelé a szemetet is. majd apránként egyszerűbb ebédek. nem ördögtől való. jöhetsz ide is, segítünk a kezdetekben. a mosogatás nem nagy ügy.

amúgy édesanyád fáradt, az éjszakázás - pláne ilyen összevisszaságban - felborítja a bioritmusát. ha valaki álmos és kialvatlan, az ingerült is.

2020. dec. 15. 18:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Es a te kezed leszakadna, ha elkezdenel takaritani es fozni? Nem panaszkodni kell ennek meg annak az embernek, nincs ertelme, hanem be kene segiteni am. Ne anyadtol varj mar mindent, ez nehez helyzet, de az elet nagy ur, neha hamarabb fel kell noni, mint azt szeretnenk. A kutyat pedig suli elott elviszed szepen setalni reggel, igy ki fogja birni delutanig, amig hazaersz, aztan lehet vele setalni megint delutan, majd este is.
2020. dec. 15. 19:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előttem szólókkal.

Nem tudom,hogy hány éves vagy, de gondolom annyira nem lehetsz fiatal, hogy ne tudj rendet tartani és levinni a szemetet, és elvinni a kutyát sétálni.

Persze, gondolom eddig semmi dolgod nem volt, mert anyukád mindent megcsinált, de amit látod, azok az idők elmúltak.

El tudom képzelni mennyire megterhelő testileg és szellemileg 12 órában dolgozni. Te is próbáld meg kicsit ezt az oldalát nézni, ne pedig úgy, hogy nem csinál semmit, és még idegbeteg is.

Segíts neki amivel tudsz, hogy kicsit megkönnyítsd az életét, és ne neki kelljen még a 12 órázás mellett mindent egyedül csinálni.

2020. dec. 15. 19:27
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor mindig átgondolom még kétszer a gyermekvállalást.

Sajnálom a helyzeteteket, a változás valóban nehéz, de muszáj néha alkalmazkodni. Először próbálj meg vele beszélni, kezd azzal, hogy megérted a helyzetét, kérd meg, legyen veled türelmesebb és te is be fogsz segíteni ezentúl, hiszen ott laksz, ugyanúgy eszel, iszol, használod a mosdót, fürdőt ami bizony koszolódik. Anyukád nem a cseléded. A kutyának ha nem tudjátok biztosítani a megfelelő feltételeket, akkor keressetek neki másik gazdát.

2020. dec. 16. 11:59
 9/9 anonim válasza:
A család az család...
2020. dec. 18. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!