Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha idegbeteg...

Mit csináljak, ha idegbeteg az anyám?

Figyelt kérdés

Soha nem kaptam tőle szeretetet,ölelést,semmit...Nőietlen,ápolatlan...de ez még nem is lenne akkora baj.

Folyton veszekednek apukámmal,ennek is főleg ő az oka.Összeesküvés-elméleteket gyárt,nem a való világban él,elvesztette a realitásérzékét. Egyáltalán nem gondolkozik racionálisan,minden hülyeséget kitalál.Elborult agyszüleményeinek manifesztációit meg én kell hallgassam órákig,mert annyira el van foglalva saját magával és a hülyeségével,hogy hiába mondom neki,hogy lássa már egyszerűen a dolgokat és ne magyarázzon már bele semmit,csak folytatja.Nem képes a mai világban élni,nekem magyarázza a problémáit és szidja apukámat,mert szerinte miatta van minden...úgyhogy most is én keresek új lakást nekünk,én fizetem az iskolai költségeket,mert egyszerűen nem képes ezeket következetesen és logikusan megcsinálni.És szégyellem őt,inkább helyette csinálom meg az engem érintő dolgokat,nehogy a környezetemnek vele kelljen szórakoznia...és azt se akarom,hogy sajnáljanak,hogy ilyen anyám van.

Arra is gondoltam,hogy javaslom neki a pszichológust,de ez sem segített.Hogy viseljem el úgy hogy én se őrüljek meg ha még csak 14 éves vagyok és nem költözhetek el?

2015. jún. 12. 12:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
APukád milyen ember? Nem akarnak elválni, és te apuddal külön menni?
2015. jún. 12. 13:12
 2/5 anonim ***** válasza:
22%
Nem ismerem a szüleid, de minden éremnek két oldala van, tehát édesapád sem lehet annyira festőien makulátlan mint ahogy leírod. Viszont anyukádnak segítségre van szüksége. Nem sajnálni kell meg magadat és édesapádat fényezni, hanem anyukádnak segíteni. Ezt mondjuk apádnak kellene leginkább belátnia és intézkedni, mivel ő a felnőtt, ő a házastársa.
2015. jún. 12. 13:45
 3/5 anonim ***** válasza:
65%
Legjobb lenne ha elválna apukád és te vele mennél. Nagyon rendes, áldott ember lehet, hogy még nem hagyta ott anyukádat, de ez nem mehet a végtelenségig.
2015. jún. 12. 13:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Azért 14 évesnek azt írni, hogy magát fényezni..

Az viszont igaz, hogy ha apukád jobban figyelne rád akkor már le kellett volna veled együtt lépnie. Hogy hagyhatja, hogy minden nap ebben a mérgező légkörben legyél? Amennyire lehet ne legyél otthon. Suli, könyvtár, vagy most nyáron csak a közeli park, jó barátok, akikkel lehet tanulni és utána szórakozni. Később kollégium, diákmunka vagy szakmát tanulni és mielőbb a lehető legtávolabbra menni.

2015. jún. 12. 13:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Igaz,ezt kihagytam.Most próbálnak másodszorra válni.Elsőre anyukám beszámíthatatlansága miatt nem lehetett,mert emiatt nem kerülhet hozzá egy gyerek se(4-en vagyunk) és apukám meg nem tudna mindegyikünkről gondoskodni.Most viszont ha megengedik,akkor tervbe van véve a különköltözés,csak viszont nekem anyukámmal kéne maradnom,mert onnan közelebb van a suli és mert neki elég pénze lesz,hogy engem eltartson.Apukám elviseli a dolgot,inkább meghunyászkodik,más nőkkel van vagy iszogat.De ő meg férfi létére nem képes annyira gondoskodni rólunk,főleg nem négyünkről,tehát ezért is kéne valakinek anyukámmal maradni...és valószínűleg én leszek az...
2015. jún. 12. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!