Kötelességem lenne ez?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok ha páromnak vannak gyerekei (már nagykorúak),és nekem is van,akkor kihez kell igazodnom.Kinek kell segíteni az ünnepi főzésben és kajában amikor egyértelmű hogy mindenre nincs kapacitásom.Mindegyik gyerek párral is rendelkezik és külön élnek.Nos én a sajátomnak szeretnék segíteni,páromnak ez rosszul esik.
2020. dec. 11. 16:04
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
100%

Külön élnek és saját családjuk van. Egyiknek se segítenék.

Szerintem már az bunkóság hogy elvárják. Én nem csicskáztatnám anyám, inkább neki segítenék.

2020. dec. 12. 14:52
 42/56 anonim ***** válasza:
13%

De tényleg kérdező: a párod ne segítsen a te gyerekeidnek SEMMIBEN csak mert nem ő csinálta őket? Fordított esetben már kiverted volna a balhét gondolom és a párod mindenféle szemét lenne.

Nem, nem kötelességed, de minden jóérzésű ember segítenek mindkét részre, hacsak nem ártottak neked.

Nálunk hasonló volt a helyzet, anya és apa elváltak, apának lett egy barátnője akinek van egy nálam két évvel fiatalabb gyereke. Soha, semmiben nem vettek engem figyelembe, annyira nem, hogy allergiás vagyok és rendszeresen olyat főztek amiből én nem ehettem, így egy idő után nem is látogattam őket. Mikor egyetemre mentem, apa fizette az albérletem.

Mikor a nő gyereke ment egyetemre, fel voltak háborodva amiért apa neki nem fizeti.

Ugyan úgy elvárták hogy mivel együtt éltek, közös kasszán, apa ugyan úgy állja a másik lány dolgait, és mikor a viselkedésük miatt én nem mentem, apa befagyasztotta az anyagi támogatást(apa 600 ezret keres a nő 160 körül), külön kasszára mentek. Ott volt apa minden csak jó ember nem.

Tehát, ha elvárod hogy a párod a te gyerekeidnek adjon bármit is, akkor neked is kéne az ő gyerekeinek.

2020. dec. 12. 14:55
 43/56 anonim ***** válasza:
De 42-es, szó sem volt róla, hogy elvárná. A sajátjainak is derogál segíteni a párjának.
2020. dec. 12. 14:59
 44/56 anonim ***** válasza:
100%
Itt most nem anyagi tamogatasrol,es nem anyagilag meg nem fuggetlen gyerekek tamogatasarol van vita,hanem nagykoru,kulon haztartasban elo felnottek segiteserol,akik raadasul nem is kertek a segitseget.(Utolso kommentnek szolt)
2020. dec. 12. 15:01
 45/56 anonim ***** válasza:
Bocs,a 42-nek.
2020. dec. 12. 15:03
 46/56 anonim ***** válasza:
80%
Az egész vita egy vicc. A gyerekek nem kértek segítséget, a kérdezőnek semmi más dolga nem lenne, mint felhívni a férje lányát és megmondani, hogy szívesen segít a készülődésben szóljanak nyugodtan ha segítség kell. Látszik az egész kérdésen, hogy hideg a viszony, a gyerek is tudná, hogy ez csak egy üres gesztus, férj is megnyugodna, hogy béke es szeretet van. Ennyi.
2020. dec. 12. 15:20
 47/56 anonim ***** válasza:
100%
46 vagyok, Ja és mivel üres gesztusról van szó ami a kérdezőnek a legfontosabb segítenie e sem kellene.
2020. dec. 12. 15:21
 48/56 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönök minden segítő szándékú választ.Se a saját,se a párom gyereke nem kért segítséget.Mivel tudom a sajátom sokat dolgozik,ezért úgy érzem magam jól ha segítek neki.Ő nagyjából közel is él hozzánk,párom gyerekei távol.Az anyjuk nem segít nekik az biztos,újraházasodott és nem igazán foglalkozik a gyerekeivel.Szóval párom az akinek rosszul esik hogy miért nem segítek be az ő gyerekeinek is ha a sajátomnak megteszem.
2020. dec. 14. 13:27
 49/56 anonim ***** válasza:
100%
És arra, hogy ő miért nem segít, mit mond? Mert nekem elég szarul esne, ha se apám, se anyám nem törődne velem, hanem a velem való törődést lepasszolnák valaki másnak.
2020. dec. 14. 14:10
 50/56 A kérdező kommentje:
Az anyjuk újraházasodott,távol él,nem tartja a kapcsolatot a gyerekeivel.
2020. dec. 14. 14:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!