Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyereknek kötelessége...

A gyereknek kötelessége magához venni a szüleit, ha már idősek?

Figyelt kérdés
2020. júl. 21. 14:41
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
26%
Elvileg igen, de ha ilyen olyan oknál fogva nem megvalósítható, akkor is a velük való törődés alap, és nem bevágni egy idős otthonba, vagy egy elfekvőbe.
2020. júl. 21. 14:44
 2/23 anonim ***** válasza:
36%
1+ A 70 éves anyám napi szinten ment és tőrődött a 90 éven felül lévő nagymamámmal. Főzőtt neki, takarított, orvos stb. Minden áldott nap ment reggel, és jött délután-amig élt.
2020. júl. 21. 14:46
 3/23 anonim ***** válasza:
72%
Alapvetően nem, de ez nagyban függ attól hogy mennyire voltak kedves, támogató, odaadó, jó szülők akkor, amikor az számított. Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.
2020. júl. 21. 14:46
 4/23 anonim ***** válasza:
26%
1+És nem adta idős otthonba a nagymamámat. Ha pedig kórházba került, akkor minden nap bent volt nála. Minden nap vitte az ebédet neki, mosdatta stb.
2020. júl. 21. 14:47
 5/23 anonim ***** válasza:
35%
32 Hát ez nem igaz.
2020. júl. 21. 14:48
 6/23 anonim ***** válasza:
25%
3-nak ment
2020. júl. 21. 14:48
 7/23 anonim ***** válasza:
79%
Nem, de ha segítették, akkor azért kellene viszonozni. Én valószínűleg fizetném nekik az ápolót/ egy jó (!!!) idősotthont, mivel nem vagyok szakképzett valaki, és nem akarok véletlenül sem rosszul csinálni valamit.
2020. júl. 21. 14:50
 8/23 anonim ***** válasza:
20%
7 Ugyan már.. Majd egy idegen jobban ért a szülődhöz mint te.. Hát van aki ezt benyeli-én nem.
2020. júl. 21. 14:52
 9/23 anonim ***** válasza:
80%

Pár éve már van ún. szülőtartás, amiért perelhető a gyerek, tehát jogi értelemben hozzá kell járulnia valamennyire, de magához vennie nem muszáj.

Erkölcsi értelemben pedig jó szülők esetén teljesen egyértelmű. Száradjon le a keze annak, akinek normális, odaadó szülei vannak, és egyáltalán a kérdés felmerül benne, hogy tartozik-e felé bármi (sajnos ismerek ilyet). Ha indokolt, akkor nyilván arról kell gondoskodni, hogy jó helyük legyen. De akarattal nagyon sok szituáció megoldható egy összetartó családban.

2020. júl. 21. 15:07
 10/23 anonim ***** válasza:
94%
#8: Egy gerinckárosodottat (dolgozni és járni még tud, mielőtt leosztanál) kibszott nagy ötlet szakszerűtlenül mozgatni,főleg, hogy 30 kilóval nehezebb mint én. Ráadásul külföldön élek, ők biztos nem jönnének ide, én majdnem biztos, hogy nem megyek haza.
2020. júl. 21. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!