Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyereknek kötelessége...

A gyereknek kötelessége magához venni a szüleit, ha már idősek?

Figyelt kérdés
2020. júl. 21. 14:41
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
80%
Jogilag a többek által említett szulötartás létezik, ami anyagi jellegu, tehát nem kell magához venni. Jó szülő eseté szerintem a gyerek erkölcsi kötelessége, hogy az idős szülőről gondoskodjon, persze ki hogy tud. Amelyik család megteheti, hogy magához veszi, az nagyon jó megoldás, ha tudják gondozni, ápolni. De ha nem tudja magához venni, viszont jó otthont talál neki és látogatja, az is megfelelő gondoskodás.
2020. júl. 21. 17:23
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Ba... na be ha kötelező lett volna. 14év állami gondozás után, 18 éves koromban jutott "anyámnak" eszébe, hogy neki van egy fia. Aztán mikor leporolták ezt a szülőtarósdi törvényt valami más ingyenügyvéddel irogattatott nekem levelet, hogy ugyan tartsam már el. Azután mikorra sikeresen elitta az összes agyát, máját stb és szoc otthonba került, akkor az otthon szeretett volna egy kicsit s pénzt behúzni tőlem. Természetesen méltánytalanságra való hivatkozással mindent hárítottam, kivéve a temetése költségeit, mert azt az önkormányzat adók módjára behajtotta.
2020. júl. 22. 05:41
 23/23 anonim ***** válasza:
80%
Ez szituáció függő. Kötelesnek nem tudom, hogy köteles-e, de ha adott egy család, pont annyi hellyel, hogy nem tudják hova tenni a beteg nagymamát, illetve pénzelni sem, az nehéz helyzet, mert hiába adnák vissza a törődést, ha nem tudják fizikálisan megoldani. Vagy olyan a munkahely, ami nem teszi lehetővé a leroggyant szülő ápolását is 0-24-ben. Szerintem a mai világban, amikor épphogy eltartotd magadat és felnőtt korodra van egy 2 szobás lyukad jobb esetben, esetleg párod meg 1-2 gyereked is, akkor nem elvárható hogy gondoskodj +1 főről, teljes odaadással és pénzzel is, függetlenül attól hogy mekkora a szeretet és hogy ő hogyan gondoskodott anno. Egy 2 generàciós családi ház esetében viszont simán működik az, hogy odaveszik magukhoz az idős szülőt. Ezt most nem a magam nevében mondtam, mert nekem fogalmam sincs, mit csinálnék anyámmal, ha beteg lesz. Alkoholista, 20 éve nem dolgozik, tb-je nincsen. Én meg épphogy 25 éves koromra kezdem összekaparni az életem. Ha akarok családot, akkor ő nem fér bele. Gyerek közelébe tuti nem engedem. Ha megtehetem majd, fizetek neki gondozót, ha nem akkor így járt.
2020. júl. 29. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!