Kötelességem lenne ez?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok ha páromnak vannak gyerekei (már nagykorúak),és nekem is van,akkor kihez kell igazodnom.Kinek kell segíteni az ünnepi főzésben és kajában amikor egyértelmű hogy mindenre nincs kapacitásom.Mindegyik gyerek párral is rendelkezik és külön élnek.Nos én a sajátomnak szeretnék segíteni,páromnak ez rosszul esik.
2020. dec. 11. 16:04
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
36%

Egyiknek se segítenék, van mindnek párja, családja. Megtudják pldani.

Csinálnám a saját dolgaimat, előkészületeket otthon.

2020. dec. 11. 18:13
 22/56 anonim ***** válasza:
47%
Egyetértek több hozzászólóval is. A karácsonyi készülődésben is van (/lenne) bőven “férfimunka”, amiben ő is segíteni tudna; karácsonyfa állítás/műfenyő összeszerelés a minimum, pakolás, stb... Vagy csak elirigyli a sajátjaid felé irányuló figyelmedet?
2020. dec. 11. 18:16
 23/56 anonim ***** válasza:
15%

Kérdező, gondolom neked nem fog rosszul esni ha ezek után a párod nem fog segíteni a te gyerekeidnek semmiben igaz?

Ha az én párom viselkedne így a gyerekeimmel, onnantól kezdve az övéi is ezt kapnák tőlem, nincs se anyagi, se érzelmi segítség, se szívesség, ennyi.

2020. dec. 11. 18:24
 24/56 anonim ***** válasza:
17%

Nem kötelességed, de innentől biztos nem segítenek a lányodnak még akkor sem ha látnám, hogy nehéz szatyrot cipel, mert nem kötelességem. Ahogy nem kötelességem az sem, hogy beengedjem amikor otthon vagyok, majd ha nem vagyok akkor jöhetnek. És persze a lányomat is megkérném határozottan, hogy nélküled hívjon meg mostantól.

Ha nem akarsz segíteni teljesen oke, de karácsonyig meg van 2 hét az nagyon szemét dolog, hogy félórád nincs rá vagy ne adj isten egy teljes egész a látszat kedvéért az gaz.

2020. dec. 11. 18:27
 25/56 anonim ***** válasza:
66%

Mi az hogy mást fele ételt terveznek? Amelyiknek kell a segítség majd megváltoztatja, vagy ha annyira határozottak az elképzelései akkor majd megcsinálja egyedül. A lányodat is gyönyörűen nevelted, hogy komplikált étel az kell karácsonyra az ilyen egyszerűek nem jók, bezzeg megcsinalni nem tudja egyedül. Miért nem tervez a képességeihez illő menüt? Vagy akkor rántotta lenne szenteste?

te meg felajánlhatod, hogy csinálsz pl. Egy tál káposztát vagy meg csinálsz fejenként nekik egy csirkét, halászlét akármit akinek kell visz belőle akinek nem az meg oldja meg egyedül, ez nem a kötelességről szól csak nem akarsz segíteni. Aki akarja az megoldja.

Értem én, hogy a hisztidet arra építed, hogy o a lányod, de itt nem arról van szó, hogy kit hozz ki az égő házból, megmondhatnád azt is, hogy te segítesz mindenkinek de otthonra nem csinálsz semmit hanem 2 helyről hozol amennyi otthonra kell.

2020. dec. 11. 18:37
 26/56 anonim ***** válasza:
60%

Mekkora egy tapló szardarab a párod! Már miért neked kéne segítenie az ő gyerekeinek? Miért kellene nőnek lennie hozzá? Nem, nem kéne lusta disznónak lennie, és szeretnie kéne a saját gyerekeit eléggé, hogy ne a seggvakarást válassza helyettük. A pofám leszakad.

Milyen szülő az ilyen, aki nem maga akar segíteni a gyerekeinek, hanem a párját csicskáztatja?

2020. dec. 11. 18:45
 27/56 anonim ***** válasza:
56%

Nem kellene ekézni a kérdezőt. A sajátjának akkor és ott segít, amikor akar. Vele feltehetően bensőségesebb a kapcsolat sokkal.

A másik meg az, hogy nem a képességeit haladja meg a lányának a bonyolultabb étel, hanem mindössze dolgozik az ünnepek alatt, ahogy a kérdező is írta, míg a férj felnőtt gyerekei nem dolgoznak ünnepek alatt. Nem tudom, ezen mit nem lehet megérteni.

Igen, két hét van karácsonyig, a férj gyerekeinek is. Másrészt meg nem fogyatékosok, nem betegek, tehát nyilván el tudják készíteni, amit kell. Amúgy sem kértek segítséget, szerintem bennük fel sem merül, csak az apjuk csinálja a feszkót.

Amúgy sosem értettem, hogy felnőtt embereknek miért kellene pl. kötelességszerűen főznöm. Az más, hogy akinek szeretnék, annak a legjobb szívvel segítek, de ez az én döntésem. Ez nem jár alanyi jogon senkinek. Ilyen alapon hétköznapokon is főzhetne a férj gyerekeire.

2020. dec. 11. 19:03
 28/56 anonim ***** válasza:
37%
27: de akkor fordítva se jár alanyi jogon semmi.. ez a baj az ilyen családokkal, hogy nem egy családként gondolkodnak, hanem van anya családja meg apa családja és mindenki maradjon a saját kaptafánál, ami jó az új családban az jöhet, ami még rossz, azt tartsák meg maguknak. Ebben a sztoriban mind a két fél hibás, és szokás szerint a probléma gyökere az, hogy nem kommunikálnak normálisan egymással és egyik se konpromisszumkesz a másik felé.
2020. dec. 11. 19:20
 29/56 anonim ***** válasza:
75%

28-as, oké, tegyük fel, az a baj ezekkel a családokkal, hogy nem családként gondolkodnak.

Viszont itt a gyk-n is erősen oltogatják sok esetben a kamasz vagy a fiatal felnőtt gyereket, mondván, hogy az apád felesége "a senkid".

Tehát kb. szard le, ne foglalkozz vele,stb.

Akkor mitől működne családként úgy általában?

2020. dec. 11. 19:36
 30/56 anonim ***** válasza:
68%
Fordított esetben, ha a kérdező kitöri a lábát, nyilván nem a férj gyerekei fognak mindent eldobni a kezükből, és rohanni segíteni, hanem a saját kölke. Ez így van általában.
2020. dec. 11. 19:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!