Kötelességem lenne ez?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok ha páromnak vannak gyerekei (már nagykorúak),és nekem is van,akkor kihez kell igazodnom.Kinek kell segíteni az ünnepi főzésben és kajában amikor egyértelmű hogy mindenre nincs kapacitásom.Mindegyik gyerek párral is rendelkezik és külön élnek.Nos én a sajátomnak szeretnék segíteni,páromnak ez rosszul esik.
2020. dec. 11. 16:04
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
33%
Nem kötelességed, de önként megteheted. Anyósom párja mindig segít nekünk, ha szükség van rá. Nemrég 2 teljes napon keresztül szerelt nálunk. Soha nem mondta még, hogy nem jön, mert a férjem nem az édes gyereke, pedig bőven 30 fölött voltunk már, amikor anyósom megismerkedett vele.
2020. dec. 11. 16:35
 12/56 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket,a töltött káposzta nem jó mert a gyerekemnek a szokásos ettől macerásabb ételféleségeket szeretném készíteni.Ezt nem kihasználásnak érzem,hanem örülök hogy segíthetek neki hiszen szeretem és jó ha könnyíthetek a dolgain.És ahogy írom itthon is meglesz minden.Nem fogom fel miért az én dolgom lenne még párom gyerekeinek is kaját készíteni,akkor rabszolgamunka lenne a karácsony.Nem is szorulnak rá,inkább párom az akinek rosszul esik ez.Hogy nem segítek az övéinek is.
2020. dec. 11. 16:43
 13/56 anonim ***** válasza:
49%
Igazad van félig, ott hibázik a gondolatmeneted, hogy a pároddal elvileg elfogadtad a gyerekeit is, ezért neki jogosan esik rosszul, ha a sajátodnak mindent, az övéinek meg semmit... ezért nehéz mozaik családban élni, mert valójában minden ilyen konfliktus helyzetben egyszerre van mindenkinek igaza és egyszerre téved mindenki. Ezért kell kompromisszumra törekedni, hogy mindenki úgy érezze, hogy win-win a szituáció.
2020. dec. 11. 16:48
 14/56 anonim ***** válasza:
86%
Ha mindenképpen kell, hogy nekik is legyen valami, el lehet osztani a dolgot; pl. a sajátjaidnak segítesz, amiben tudsz, az övéinek pedig készítetek egy tálca süteményt. Így gondoltatok rájuk is, de neked sem lesz rabszolgamunka a dolog.
2020. dec. 11. 16:49
 15/56 anonim ***** válasza:
77%

Miért nem főztök közösen 3an?

Nagy mennyiséget nem tart sokkal tovább megfőzni mint kevesebbet egy adott ételből, mindenki főzzön 3x-os mennyiséget mondjuk 2 kajából otthon, aztán osztozzatok el, és mindenkinek lesz 6 féle fogása. Azért ez nem atomfizika és pillanatok alatt végeztek. Megoldás mindig van csak keresni kell és nem feleslegesen háborogni.

2020. dec. 11. 16:55
 16/56 A kérdező kommentje:
15 ez nem működne,mind más ételt szeretnek és terveznek.Amúgy ha férjem nő lenne meg lenne oldva a probléma,ő segíthetne az övéinek.Bár mint mondtam nem szorulnak rá mert nem dolgoznak ünnepekkor.Csak az egyenlőség kedvéért.Nekem egy gyerekem van,sosem lenne így egyenlő a segítség.
2020. dec. 11. 17:11
 17/56 anonim ***** válasza:
46%
A párod gyerekei kértek tõled segitséget?Ha kértek és mégsem segitesz, csak egy fél órát sem,akkor ez gáz.Ha nem kértek,akkor meg minek ez a cirkusz.
2020. dec. 11. 17:17
 18/56 anonim ***** válasza:
39%

Jó, de ugye te sem sértődnél meg, ha a férjed meg elmenne segíteni a saját gyerekeinek és akkor nem is lennétek együtt.

Én nem a lánya vagyok az anyósom nak, csak a menye, de a babànk születése alkalmából ugyanúgy készül segíteni, főzni, takarítani nekem a babával, mint a saját lányának.

De mi egy családként gondolunk egymásra...

2020. dec. 11. 17:33
 19/56 A kérdező kommentje:

Nem kértek segítséget,párom az akit zavar miért nem segítek akkor már nekik is.

18 a te helyzeted egészen más.Anyósod azért segít szívesen neked,mert az édes fiának akit gondolom nagyon szeret,vagy a felesége.A gyereketek pedig az édes unokája.

2020. dec. 11. 17:38
 20/56 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, nem a kötelességed.

De itt csak a férjed csinálja a hepajt, ahogy kiveszem, a gyerekei így is simán megoldják, fel sem merül bennük.

Amúgy nyilván van anyjuk is.

A másik meg, többen írták, ha annyira akar, menjen át a férjed segíteni, főzőcskézni nekik, nincs ebben semmi.

Férjem is elmegy a felnőtt lányához, és feltesz nekik egy pörköltet, amikor a lánya ki sem látszik a feladatokból a két picivel. A főzéshez nem kell női nemi szerv, úgy gondolom.

2020. dec. 11. 17:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!