Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek normalis az, hogy...

Szerintetek normalis az, hogy 11-12 eves kisgyerekeknek facebookjuk van?

Figyelt kérdés

Egy masik kerdes kapcsan jutott ez eszembe, hogy a kommenteloknek teljesen termeszetes az, hogy a 12 eves gyerekuk kozossegi oldalakat hasznal.. Nekem, mint anya a gyomrom felfordul, hogy 12 evesen a gep elott tesped, vagy a telefonjat nyomkodja ahelyett, hogy jatszana, tanulna, sportolna, barmi..

Komolyan ennyi nemtorodom szulo van?

Utana meg csodalkoznak, hogy a gyerekuk megszokik egy ismeretlennel, vagy 20evesekkel chatel?

Az online oktatast most ne keverjuk ide, arrol is megvan a velemenyem.

2020. dec. 7. 19:20
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
81%

Nekem nincs még gyerekem, de szerintem sem egészséges. Sőt már fiatalabbaknak is van 9-10 éveseknek. És nemcsak facebookjuk van hanem okostelefonjuk is amit mindenhova magukkal visznek és némelyik szülő még mobilinternetet is rendel a gyereknek, hogy mindenhol legyen internete akárhova megy nem csak otthon.

Én azt gondolom nem azzal van a gond, hogy használják a facebookot meg hasonlókat hanem azzal, hogy nem tudnak meglenni telefon nélkül. Én is sokat nyomkodom a telefonom, de csak akkor ha itthon vagyok és nincs más dolgom. Ha rendezvényre megyek emberek közé akkor figyelem mi történik körülöttem és nem 5 percenként a telefont nézegetem. Maximum akkor veszem elő ha képet vagy videot szeretnék készíteni vagy nem tetszik a rendezvény és unatkozok :D De amúgy a zsebemben vagy a táskámban van. Szerintem ezzel van a legfőbb probléma a túl sok használattal nem magával a közösségi médiával. Persze a közösségi médiának is meg vannak a veszélyei akármikor ráírhat bármilyen beteg ember akár szexuális ajánlattal is vagy perverz dolgokat írhat/küldhet nekik. Véleményem szerint azzal van a legnagyobb gond, hogy elfejtenek gyerekek lenni. Ahelyett, hogy normálisan játszanának egymással inkább a telefont pörgetik.

Szerintem ebben a korban a szülőn múlik a legtöbb, hogy ő mit és mennyit enged meg. Véleményem szerint talán a legjobb megoldás az ha tablete van a gyereknek és azt is korlátozva használhatná. Meg lenne szabva, hogy mondjuk délután 4-től este 6-ig használhatná. Okostelefonja pedig úgy lenne, hogy mobilinternet nem lenne rajta és nézném kikkel chatel. Nyílván egy bizonyos kor után már nem szabályoznám és ellenőrizném ennyire, de általános iskolában még igen. Középiskolában már jobban engedném.

2020. dec. 8. 09:26
 22/48 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat19,21

20 Jezus 8 evesen facebook?

2020. dec. 8. 14:02
 23/48 anonim ***** válasza:
61%
Bizony, 8 évesen Facebook. Konkrétan mi a probléma vele? Nem lehetett a nevére rákeresni, nem volt kint róla foto, családtagok és osztálytársak voltak az ismerősei. Játszott online és beszélgetett. Tudtam a jelszavat, rendszeresen, együtt ellenőriztük a leveleit. Fejtsd ki, mi a gond vele!
2020. dec. 8. 15:30
 24/48 A kérdező kommentje:

23

Tenyleg nem erted mi a baj vele?

Nem biztonsagos. 8 evesen egy kicsi gyerek...

Nem lehet rakeresni, nem volt kepe, hat igy tenyleg maris biztonsagos!😀 boven eleg, ha a baratai megjelolik egy osztalykepen, a mama egy szulinapozason, a kedvelt oldalakat nem lehet privatra allitani, boven eleg ha 8 evesnek valo tartalmakat lajkolgat, egybol kep nelkul is egyertelmu a kora stb. Meddig soroljam? Az mar csak mellekes, hogy egy nyolc evesnek babazni kene/dinokkal jatszani, nem ‘online beszelgetni a barataival meg jatszani.’

Egyebkent, ha szerinted olyan marha biztonsagos miert ellenorzod allitasod szerint rendszeresen?

2020. dec. 8. 17:49
 25/48 anonim ***** válasza:
72%

Draga kérdező!

Van facebookod? Nyilván nincs, vagy nagyon nem értesz hozzá. Nem jelölik meg. Le volt tiltva a jelölés. Nem voltak kedvelt oldalai. Nem volt hulye, csak kicsi. Babázott is. De kérlek áruld el, hogy miért probléma az, hogy az 1500 kilométerre élő barátaival és családtagjaival merte tartani a kapcsolatot? Azért ellenőriztem, mert ugy tartottam jónak. A baratait is meg akartam ismerni, sot, azok szuleit is, ha hozzájuk akart menni játszani. Nyilván nincs gyereked.

Amúgy már rég nem kicsi, úgyhogy rég nem ellenőrzöm.

2020. dec. 8. 18:19
 26/48 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező, én nem bántani akarlak, de 25 éves létedre hogy lehetsz ennyire begyöpösödött? Az, hogy egy 8 évesnek privát, "titkos" facebookja van, amit senki nem tud megtalálni és nincs kint róla kép, miért baj? A barátaival miért ne beszélgethetne és miért ne játszhatna?
2020. dec. 8. 18:31
 27/48 A kérdező kommentje:

25

Mindegy mit irok neked, te akkor is csak hajtod az igazad, hogy ez milyen normalis. Nem az. Ha a csaladtagjaival akar beszelni felhivja oket a telefonodrol egy videohivas stb. Nem normalis egyaltalan egy 8 eves kisgyereknek a kozossegi oldal ember..

Hogyne lenne gyerekem, hulyet is kapnek ha 8 evesen facebookozgatni tamadna kedve...

Szerencsere o nem ilyen nevelest (fog) kap(ni). Meg kisebb, de 8 evesen nem a gep elott fog tespedni. Szegeny gyereked...

26

Na, ne mar.. Nem hiszem el, hogy valakinek ennyi esze van, hogy nem latja ha kicsi gyerekek interneteznek, sz nem jo. Jezusom..😂

2020. dec. 8. 19:01
 28/48 anonim ***** válasza:
61%

Én aztán utálom a Facebookot, de nem dughatjuk homokba a fejünket. A net es a közösségi oldalak a fiatalok élete része lett. Jobban belegondolva jobb ha tudatosan, ellenőrzés mellett van bevezetve a gyerek, mintha majd egyszer csak belevág és összevissza posztolgat minden marhaságot, 800 embert bejelöl, és videókban égeti magát.

Az előző válaszolónál pl gyakorlatilag annyira le lett minimalizálva a használat, hogy ebben a formában szerintem is elfogadható.

Nem a tudatosan nevelő szülőket kellene leszólni hanem aki letojja hogy a kisgyereke mit csinál a neten.

2020. dec. 8. 19:15
 29/48 anonim ***** válasza:
40%
Draga kérdező! Köszönöm szépen, nem kell sajnálni a gyerekemet. Mint írtam, rég nem kicsi, konkrétan felnőtt nő. Szerencsére nem olyan csökött agyú,mint te. Inkább a te gyereked sajnálatra méltó.
2020. dec. 8. 19:21
 30/48 anonim ***** válasza:
53%
Mellesleg sosem tespedt a gép előtt. Se 8, se 16, se 18 évesen. Tudod, nevelve volt és foglakozva volt vele. Dehat agy nélkül nehéz ezt felfogni. Szia.
2020. dec. 8. 19:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!