Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy viselnétek, ha az egyik...

Hogy viselnétek, ha az egyik szülőtök mesélt volna az öngyilkossági szándékotokról és a depressziótokról egy számotokra nem szimpatikus, szinte idegen embernek?

Figyelt kérdés
Jogos a kiakadás? Ráadásul az anyám fel sem fogja, hogy mik azok a mentális betegségek, komolyan sem vesz, de elmondani valakinek már jó volt, miközben engem szapultak.
2020. dec. 2. 22:29
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
18%
Ja, és hazudunk a barátainknak ha megkérdezik, és magunkba fojtunk minden kínlódást amit a mentális beteg okoz... A mesékben esetleg. A családra nem vonatkozik a titoktartás.
2020. dec. 3. 10:16
 12/39 anonim ***** válasza:
62%
A családra is vonatkozik, de itt te is barátokról beszélsz, na itt kezdődik a pletyka...
2020. dec. 3. 10:21
 13/39 anonim ***** válasza:
24%
Ja, hogy úgy véled anyuka vadidegeneke traktált a mentális beteg gyereke dolgaival.... Nagyon élethű elképzelés.
2020. dec. 3. 10:26
 14/39 anonim ***** válasza:
60%

Basszus tanuld meg a szavak jelentését...

Anyuka gyerekkori barátnőjének, munkatársának, fodrászának sincs köze a gyerek mentális állapotához, egészségéhez, magánéletéhez.

2020. dec. 3. 10:29
 15/39 A kérdező kommentje:

Akik itt az anya oldalán állnak, biztosan ok is mar megkeseredett anyák es nem bírnak a kölyökkel, persze ok semmiben nem hibásak. Azt azért elmondanám, hogyha a gyerekkel gond van, ott biztos, hogy eleve a családi háttérrel kezdődött a gond...

5os, ha szeritem van bármilyen elfogadható indok arra, hogy egy anya otthagyja a 14 éves gyerekét, akkor oszd meg itt. Utalok neked egymilliót, ha fel tudsz hozni bármilyen értelmes választ. A férjet elhagyhatja bármikor, de nem a gyerekét, aki teljesen ártatlan volt a sztoriban...

Kiöntheti a lelket a SZAKEMBERNEK, akit köt a titoktartás, de arra persze nem hajlandó, oda mar kellemetlen lenne elmenni. Marad a gyerek számára idegen, akinek persze hazudik magáról es a szülői alkalmasságáról, vele jó szapulni.

2020. dec. 3. 10:42
 16/39 anonim ***** válasza:
13%
De, van köze hozzá, ugyanis az anyukának is van joga kiszakadni abból a pokolból amit egy mentális beteggel való együttélés okoz. Te meg ne ess abba a hibába hogy adj egy állítólag labilis ember szavára, mert iszonyatosak tudnak lenni.
2020. dec. 3. 10:44
 17/39 A kérdező kommentje:

Erre van a pszichológus! Vagy a segítő vonalak, akiket köt a titoktartás, nem a gyerek számára idegen, a gyereket szapulo gyökér.

Mi a helyzet? Nekem is van egy “labilis” gyereket? Aki persze tejesen magától lett az, te ártatlan vagy?

Azt a “poklot” nagyrészben eleve a szülő teremti. Te biztosan jobban ismered a sztorit, igaz? 🤦🏻‍♀️

2020. dec. 3. 10:49
 18/39 anonim ***** válasza:
30%
Ja, jönnek a szokásos körök, hogy mindenért a szülő a hibás. A szülő hibája viselkedési zavart valóban okozhat, mentális betegséget NEM. Igen, a gyerek ELHAGYÁSÁRA is van indok, ugyanis az hogy anya vagy, nem kötelezhet arra hogy szar kapcsolatban éld le az életed. Mondjuk én anyád verziójára is kiváncsi lennék miért lépett le, ugyanis a szülő élete sem csak a gyerektől szól, hiába van ilyen téveszméje egyeseknek. (és nem, nem vagyok szülő, sosem akartam gyereket). Amúgy de, a gyereket is otthagyhatja. Annak van apja is. És nem, nem csak szakemberrel beszélhet egy felnőtt, erre vannak a barátok, akkor is ha a gyerek nem csípi őket, ugyanis az ANYÁNAK nem idegenek. (mondjuk ők nem kérnek tízezer forintot sem óránként azért hogy meghallgassanak) Amúgy érdekelne kérdező mivel diagnosztizáltak, és milyen kezelést kapsz.
2020. dec. 3. 10:50
 19/39 A kérdező kommentje:

Igen... majd pont egy ilyen torz vilagszemleletu akárkinek fogom ecsetelni a dolgokat. Hála a jo istennek, hogy nem lesz kolykod. Na az lenne csak nagyon beteg mar ovis korától ilyen szülővel.

Elhagyhatja az anya a gyerekét? Mi nevelt fel téged? Kutyák? Nem, a gyerekvállalás pont arról szól, hogy felneveled azt a gyereked es o neked az első, ha már megszulted.

Es DE, a gyerek magánügyeit, plane az öngyilkosságot, csak egy olyannal beszélheti meg, akit köt a titoktartás. Ráadásul meg fizetni sem kell a körzeti pszichológusért. Hala a jo égnek, hogy nem lesz kolykod. Ennyi pozitívumot olvastam ma.

2020. dec. 3. 11:02
 20/39 anonim ***** válasza:
54%
"Erre van a pszichológus! Vagy a segítő vonalak, akiket köt a titoktartás, nem a gyerek számára idegen, a gyereket szapulo gyökér." Gondolom ezt magadra is igaznak érzed, mikor egy rakás idegennek kibeszéled anyádat, és várod hogy szapulják....
2020. dec. 3. 11:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!