Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van,aki gondozza még a psziché...

Van,aki gondozza még a pszichés beteg szülőjét? Hogy bírja? Mi a terve?

Figyelt kérdés

Hello,

Rám maradt anyu,aki már kb 35-40 éve diagnosztizált beteg pszichésen. Eltudja még valamennyire látni magát,csak az elméje sokszor nem itt van.Mióta apu meghalt lett rosszabb.Szegény apu nehezen viselte már az utóbbi időben arra emlékszem.Mindig azt hitte megcsalja,idegen nőket képzeld stb.

Dolgozni emiatt sose dolgozott,azonnal leszázalékolták.

Felismerni felismer,de téveszméi vannak,sokat hallucinál mindenféléről,főleg rossz dolgokról pl: hullát ásnak el a kertjében.

Van még 2 tesóm,de azok nem veszik ki a részüket az ellátásában.(az egyik nem itt él,a másik viszont ebben a városban).Néha meglátogatnak minket,hoznak anyunak rengeteg kaját,aztán mennek tovább.Anyagi segítséget nem kapok.Magamra támaszkodhatok. Én napközben dolgozom,így olyankor egyedül van. Mostanában egyre többet elesik,bepisil,volt már bekakilás is. Magát letudta tisztítani még,de felkelni nem tudott.Külsejét elhanyagolja,ritkán fürdik,mos hajat,sokszor büdös.Hiába szólok rá,nem érdekli.

Addig míg haza nem értem a munkából legutóbb ott feküdt a földön,mert elesett,telefont nem tudja kezelni.Szerintetek egy otthon megoldás lenne ? Érdeklődtem már a környéken,de itt telt ház van mindenhol,így várólistára kerülnénk.Valamint ezzel a pszichés dologgal nem tudok mit kezdeni.Kezeli egy pszichiáter.Havi 2x járunk hozzá,akkor beszélgetnek,1x injekciót kap meg gyógyszerfelírást.Még is úgy érzem,hogy nem használnak a gyógyszerek. Velem szemben néha agresszív szóban, össze-vissza beszél,másokat elszid. Lelkileg nehezen viselem. Úgy érzem,hogy szívem lelkem kiteszem,segítek neki és a betegsége miatt még is én vagyok a legrosszabb ember a szemében,a tesóim a kedvencei...ezt mindig a szememre hányja,hogy engem nem szeret,de őket nagyon. Tesóim is ellenem vannak,sokszor elhisznek neki mindent,holott tudják sokszor nem tiszta vagy,hogy fogalmazzak.

Most lett egy udvarlóm és jó lenne lassan külön életet élni,de közben bennem van,hogy kire hagyom anyut. :(

27/N

2020. dec. 2. 10:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Uh, nem lehet könnyű, nem irigyellek :(

"Valamint ezzel a pszichés dologgal nem tudok mit kezdeni."

Nem vagy szakember, nem is lehet elvárni, hogy érts hozzá.

Ha te úgy érzed, hogy meghaladja a képességeidet, erődet, akkor add otthonba. Ott is látogathatod, emiatt ne legyen lelkiismert furdalásod. Egyszerűen túlnőtt rajtad a feladat.

2020. dec. 2. 20:25
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

Anyád itt a fő ludas, nem a tesóid. Ő a lánya, neki kéne intézkedni, gondozni, otthont keresni, meg ehhez hasonló dolgokat.

Sokan adtak jó tanácsokat, hogy ne hagyd magad, mert ramegy az életed.

2020. dec. 2. 20:44
 13/14 anonim ***** válasza:

12es vagyok, rosszul olvastam.... Azt hittem mamádról gondoskodsz.

De a többiek ez esetben is, sok jó tippet adtak.

2020. dec. 2. 20:47
 14/14 anonim ***** válasza:
Utolsó, az ugye megvan, hogy az Édesanyja beteg? Olvasd újra..
2020. dec. 2. 20:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!