Mit tennétek, ha megtudnátok, hogy a 17 éves fiatok füvezik?
Ma takarítás közben találtam a fiam szobájában a szekrény mögé csúsztatva egy kis csomagot. Volt benne két patentos zsacskó és abban valami zöld növényi törmelék. Gondolom marihuána lehet, de nem vagyok benne biztos mert én még sosem láttam.
Adódik a kérdés, most mit tegyek? Én nem drogosnak neveltem, de soha nem volt túl szigorúan fogva. Ismerem néhány barátját is, meg a szüleiket is. Rendesen emberek. Jöhet-mehet a barátaival, mértékkel alkoholt is ihat. Egyszerűen nem értem, hogy keveredhetett ilyesmibe.
Egyáltalán mit lehet ilyenkor tenni? Nem akarom, hogy nyilvánosságra kerüljön az ügy, mert akkor akár évekre is börtönbe kerülhet. Ugyanakkor szerintem az sem megoldás ha csak simán elveszem tőle, úgyis szerez másikat, meg még meg is utálna. Valaki volt már hasonló helyzetben? Ötletek?
10: Mi az, hogy ne úgy nézzünk rá, mint illegális drog? A törvény szerint illegális. A rendőrt baromira nem fogja érdekelni, hogy én vagy a gyerekem melyik drogot milyen veszélyesnek tartjuk, és hogy vajon az alkohol rosszabb-e.
Ezeken el lehet elmélkedni. De a törvény az törvény. Ismerek olyat, aki fű miatt került bajba. Több adag volt nála, mert az egész baráti társaságnak ő vette meg. Le is tartóztatták. Házkutatást is tartottak nála, vagyis a szüleinél, mivel azt hitték, hogy terjesztő! Előzetesbe került, és a munkahelyéről is kirúgták. Huszon pár évesen már tönkretette az életét. Arra a területre, ahol korábban dolgozott, sose veszik már vissza, mert bizalmi állás volt.
Először is megtudnám, hogy biztosan fű-e, nem valami olcsó mocsok (herbál, stb.).
Ha az, akkor megkönnyebbülnék, hogy nem iszik.
"Nem akarom, hogy nyilvánosságra kerüljön az ügy, mert akkor akár évekre is börtönbe kerülhet."
XDDDDD
csak azért mert valakit rajtakaptak 1g fűvel, senki nem ül börtönben :)
A fű semmivel nem rosszabb mint az alkohol. Annyi a különbség, hogy a törvények tiltják. Rengeteg embert ismerek aki füvezett/füvezik, azok között is ismerek olyat aki napi szinten, meg olyat is aki havonta 1-2x. Baj csak akkor lehet, ha napi szinten nyomja, bár a többségnek még így is teljesen rendben van az életük. 17 évesen szerintem TELJESEN normális, hogy kipróbálja a füvet, esetleg hetente rágyújt. Egy normális házibuli vagy lazulás a haverokkal 1-2 cigi társaságában senkinek nem fogja szétbaszni az életét...
Én abszolút fű mellett vagyok, de ha napi szinten ráfügg akkor bizony ugyanolyan veszélyes lehet mint az alkohol, esetlenként akár veszélyesebb.
Sajnos magyarországon nehéz olyan füvet szerezni ami tisztán sativa-indica leginkább hibridek vannak, és ha te rosszul reagálsz valamire akkor lesz egy elég csúnya "bad tripped" ami akár az egész életedet befolyásolhatja.
Ha egyszer csúnyán berúgsz akkor okádni fogsz, és a másnap nagyon kellemetlen lesz, de maradandó dolgok nem lesznek utána.
Van olyan ismerősöm is aki napi szinten rá függött a fűre és teljesen elbutult, belassult.
Nyilván nem sűrű esetek, de ezeket is érdemes elmondani a srácnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!