Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha megtudnátok,...

Mit tennétek, ha megtudnátok, hogy a 17 éves fiatok füvezik?

Figyelt kérdés

Ma takarítás közben találtam a fiam szobájában a szekrény mögé csúsztatva egy kis csomagot. Volt benne két patentos zsacskó és abban valami zöld növényi törmelék. Gondolom marihuána lehet, de nem vagyok benne biztos mert én még sosem láttam.

Adódik a kérdés, most mit tegyek? Én nem drogosnak neveltem, de soha nem volt túl szigorúan fogva. Ismerem néhány barátját is, meg a szüleiket is. Rendesen emberek. Jöhet-mehet a barátaival, mértékkel alkoholt is ihat. Egyszerűen nem értem, hogy keveredhetett ilyesmibe.

Egyáltalán mit lehet ilyenkor tenni? Nem akarom, hogy nyilvánosságra kerüljön az ügy, mert akkor akár évekre is börtönbe kerülhet. Ugyanakkor szerintem az sem megoldás ha csak simán elveszem tőle, úgyis szerez másikat, meg még meg is utálna. Valaki volt már hasonló helyzetben? Ötletek?

2020. nov. 23. 12:13
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
97%
Leülsz vele higgadtan beszélni. Valószínűleg csak kipróbálta. A lényeg a higgadtságon van.
2020. nov. 23. 12:23
 2/28 anonim ***** válasza:
72%

Csalodnek benne, majd elgondolkodnek honnan van penze ra.

Ha en adom neki, akkor veszekedes nelkul megmondanam, hogy nem azert kapja a zsebpenzt, hogy drogokra koltse.

Ha ennyire vagyik ra, menjen el dolgozni (munka+suli mellet kivancsi leszek mennyire lesz kedve es energiaja fuvezgetni) es keresse meg a ra valot.

Ennel tobbet nem tudsz tenni, mert lassani a 18-at.

2020. nov. 23. 12:28
 3/28 anonim ***** válasza:
100%
*lassan betolti a 18-at
2020. nov. 23. 12:28
 4/28 anonim ***** válasza:
89%
Beszélgess vele. Először barátiasan, úgy hátha nyit. Ne ess kétségbe, igazából az én korosztályomban is, anno rajtam kívül kb. mindenki kipróbálta, de csak kevesen folytatták. Mindenképp le kell ülni beszélgetni, ha most, 17 évesen nem fogod meg, később már nem tudod.
2020. nov. 23. 12:36
 5/28 anonim ***** válasza:
89%

Nem vagyok szülő. Nem élek ilyesmivel. Nem próbáltam ki soha és nem is tervezem. Inni se szoktam.

Magam részéről úgy lennék vele, hogy ez sok rossz közül a kissebbik rossz. Beszélj vele, ne szidd le, felesleges. Inkább beszélj vele, hogy milyen gyakran, meg hogy mit szív. Nem mindegy, hogy valami minőségi marihuánát, vagy patkánymérges wd40-es zsályát. Bármilyen furcsának is hangzik, de van aki az utóbbit szívja mert olcsóbb. Kolis voltam, sok ismerősöm élt ezzel-azzal, de eszméletlen miket vettek meg, mert olcsó volt. De azokba nagyon könnyű bele is halni.

De az se mindegy, hogy havonta, 2havonta elszív egy egy gyengébb szálat, vagy napi szinten csinálja a dolgot. Ha komolyan csinálná azt lehet látnád is rajta, hogy nagyon szét van csúszva. Meg azt próbáld vele esetleg megértetni, hogy mit jelent az hogy "illegális". Nekünk egyszer egy rendőr magyarázta el ezt szépen, hogy a "seggünk szüzessége a mérce". Pl ha illegális ügyletbe bele megyünk, jól hangzik 1 millió, vagy 20millió, de ha már az a mérce, hogy a segged szüzességét adod el, ráadásul napi használatra az már nem annyira vonzó. Persze, ugye a köztudatban az él inkább, hogy a magyar börtönökben rend van és fegyelem. Csak éppen pár éve volt egy olyan eset, ahol egy 17 éves fiút kényszerítettek különböző dolgokra, majd egy nap jött az ihlet és rá ültették egy szék lábára is. Ha valakit nagyon érdekel rá lehet keresni.

Tényleg beszélhetnél vele, hogy tisztában legyen a dolgokkal és annak tudatában döntsön. Nekem nincs bajom vele, ha akarja csinálja. Ha jó marihuánát vesz, akkor jobb mint az alkohol, csak ugye illegális.

(Nekem is lazák voltak a szüleim. Ihattam fiatal koromtól, azzal a lehetőséggel alkalmanként éltem is. De csak azt ittam ami izlett és addig ameddig jól esett. A marihuána is engedett lett volna, de engem soha nem vonzott ez a világ. Annyi drogot kipróbálhattam volna az évek alatt, de nekem nem jön be ez a dolog. Már legalább 3-4 éve nem is iszok csak ha koccintani kell.)

2020. nov. 23. 12:39
 6/28 anonim ***** válasza:
88%
Az elsőnek van igaza, higgadtan le kell ülni megbeszélni. Azért a marihuána nem az ördögtöl való, 17 évesen én is használtam és a kedves szüleim rámhívták a rendőröket. Ebből akkora botrány lett, hogy el is kellett költöznöm. Holott meg lehetett volna értelmesen beszélni. Azóta normálisan dolgozó családanya lettem, nem züllöttem el...
2020. nov. 23. 12:39
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
Beszélnék vele. Elmondanám, hogy nem baj, hogy kipróbálta, de ne csinálja rendszeresen és semmiképp se tartson magánál, vagy otthon elrejtve. Aztán elmesélném neki, hogy milyen jogi következményei lehetnek, amire nyilván ő sem vágyik.
2020. nov. 23. 12:40
 8/28 anonim ***** válasza:
91%

Első sorban abban lennék biztos hogy tutira fű...és nem e valami biofű (herbál) erre nagyon figyelj oda, mert a biofű nagyon veszélyes, egy sima spanglitól nem lesz baja esetleg hosszú távon lehetnek kellemetlenségek.

De a bió az hosszú távon megöli a felhasználót!

Ha letisztáztátok hogy nem bió, akkor azt próbáld megtudni hogy milyen időközönként fogyaszt.

Tedd ezt teljesen higgadtan, "jófej szülő" módjára, tudom nehéz...de ha ideges leszel akkor többet ártasz.

Majd írd meg mi lett a vége :)

2020. nov. 23. 12:47
 9/28 anonim ***** válasza:
37%
Sokkal jobb, mintha rendes cigit szívna. Én megkérdezném, hogy nekem miért nem adott belőle. Ezután pedig együtt elszívnánk ami a zacskóban van 🙂😊😃
2020. nov. 23. 12:47
 10/28 anonim ***** válasza:
76%

Le leszek pontozva tudom előre, de én elmondom a véleményem akkor is. Én ezt tenném:

Nem szidnám le, nem venném el a zsebpénzét sőt még a füvet sem venném el. Egyszerűen elmondanám neki, hogy megtaláltam a füvet, elmondanám hogy ugyanolyan függőséget okoz mint az alkohol és hogy ha füveznek is a haverjaival legalább ne tegyék sűrűn, mert legalább olyan nehéz vele leállni mint a piával. Ezzel mit érnék el? Nem titkolózna előttem, nem kellene hazudoznia hogy mire kér pénzt és azt is tudja hogy megbízhat bennem. Ha ellenzed és leszidod, ugyanúgy fogja csinálni, csak hazudozni fog és egyre jobban eltávolodni. Egyébként szerintem ne úgy nézzetek a fűre mint illegális drog, mert roszabb mint az alkohol! Ki hallott már olyat, hogy jól betépett a férj a haverokkal, majd hazament és agyonverte a feleségét? Ellenben alkoholról ezt nap mint nap lehet hallani. Hozzáteszem én semelyikkel nem élek, csak ismerek füvest is meg alkoholistár is. Az alkesz csont és bőr, egyedülálló, 35 éves, a feje duplájára dagadva és a szemei alig látszódnak, már járni alig bír. A füves boldog családapa, egyéni vállalkozóként él és nagyon megdolgozik a keresetéért. Nagyon jól élnek, most várják a 2. babát. Mindent félretéve azt teszel amit jónak látsz, én biztos nem büntetném ezért a gyerekem, inkább legyen őszinte mert úgy tudhatom biztonságban.

2020. nov. 23. 12:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!