Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha megtudnátok,...

Mit tennétek, ha megtudnátok, hogy a 17 éves fiatok füvezik?

Figyelt kérdés

Ma takarítás közben találtam a fiam szobájában a szekrény mögé csúsztatva egy kis csomagot. Volt benne két patentos zsacskó és abban valami zöld növényi törmelék. Gondolom marihuána lehet, de nem vagyok benne biztos mert én még sosem láttam.

Adódik a kérdés, most mit tegyek? Én nem drogosnak neveltem, de soha nem volt túl szigorúan fogva. Ismerem néhány barátját is, meg a szüleiket is. Rendesen emberek. Jöhet-mehet a barátaival, mértékkel alkoholt is ihat. Egyszerűen nem értem, hogy keveredhetett ilyesmibe.

Egyáltalán mit lehet ilyenkor tenni? Nem akarom, hogy nyilvánosságra kerüljön az ügy, mert akkor akár évekre is börtönbe kerülhet. Ugyanakkor szerintem az sem megoldás ha csak simán elveszem tőle, úgyis szerez másikat, meg még meg is utálna. Valaki volt már hasonló helyzetben? Ötletek?

2020. nov. 23. 12:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

17 évesnek az alkohol se legális, plusz rohadt jót tehet a még bőven fejlődő szervezetének.

Szokja csak! Nálunk úgyis hagyomány az alkoholizmus :)

2020. nov. 24. 09:24
 22/28 anonim ***** válasza:

nyugodtan beszeld meg vele a dolgokat, hogy ne kelljen titkolozni, hazudni. en 19 eves vagyok, eleg sok ismerosom szokott fuvezni tobbe kevesbe rendszeresen, peldaul barati osszejovetelek alkalmaval. a legtobben normalis csaladi hatterrel rendelkezo, egyetemista, nem lezullott fiatalok. ha tud valaki merteket tartani, ez is lehetne olyan mint az alkoholfogyasztas, sorozes a haverokkal, kikapcsolodas. a baj akkor van, amikor ekore szervezodik az elete, mindent azert tesz, hogy legyen ideje, penze fuvezni.

a helyedben ezeket megbeszelnem a fiaddal, es persze a jogi hatteret, hiszen magyarorszzgon a fu jelenleg illegalis, es mivel hamarosan 18 lesz, onnantol nem tudjatok helyette elvinni a balhet, magaert kell felelosseget vallalnia.

2020. nov. 25. 00:19
 23/28 anonim válasza:
Szerintem beszélj vele, főleg ha egyébként is meg szoktatok mindent. Én is kipróbáltam 2szer azt hiszem. Viszont csak egy egy szippantásra. Ezen kívül sosem, ennek az is volt mondjuk az oka, hogy apa kijelentette, hogy a drog az tabu. Alkoholt ihattam, szórakozni eljárhattam. Buliban a legnehezebb, ott állandóan kínálgatják ismerősök, ott határozottnak kell lenni. Most 20 vagyok.
2020. nov. 26. 10:34
 24/28 anonim ***** válasza:
Na megvolt a beszélgetés ? :D
2020. nov. 26. 14:35
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Egyetemen szívtam majdnem minden nap, semmi bajom nem lett, ahogy a többieknek se. (Az egyetemisták fele szív kb)

El tudtuk végezni a sulit, rendes állásunk lett, a legtöbben mára családapák vagyunk és képesek vagyunk gondoskodni is családunkról. A társadalom gerincét alkotjuk úgymond. És ha hiszed ha nem, mai napig elszívok 2-3 hetente egy cigit, mert ellazít, olyan mint másnak egy pohár bor.

Nem tesz függővé, nem káros (csak ha dohányt keversz bele), nem lehet túladagolni, nem lehet belehalni, nem butulsz el tőle, sőt, a CBD nagyon is egészséges, nem véletlenül vannak a kenderolajok horror áron. Egy kis THC csak segíti kifejteni a hatását.

Ezzel szemben sok apuka iszik, leépül mentálisan is, szervei is felmondják a szolgálatot, családjával is agresszív stb.

Meg kell mondani a fiadnak hogy hiába egy sokoldalú gyógynövény, sok buta ember miatt mégis illegális, ezért ne verje nagy dobra mert félted. Persze nem a fűtől hanem a törvény embereitől!

Mindenesetre hatalmas pacsi a srácnak hogy inkább füvezik ahelyett hogy vedelne!

2020. nov. 30. 23:07
 26/28 anonim ***** válasza:

25

Azért azt a pacsit meggondolnám, mert habár igazad van nem lehet ráfüggni és kb nincs semmi negatív mellékhatása (ez azért ember és adag függő).

Példa: volt osztálytársam elkezdett füvezni, rengeteget szívott, annyit lehetett észre venni rajta hogy mintha belassult volna minden tevékenysége...mivel szegények voltak így gyorsan elfogyott az ösztöndíja amit szakmán kapott, így váltott a herbálra...

Erős önkontroll kell, különben megette a fene.

2020. dec. 1. 09:57
 27/28 anonim válasza:
Megkérném, hogy tekerjen nekem is egyet.
aug. 8. 19:18
 28/28 anonim válasza:

Amúgy de, rá leeht szokni. És ha valaki mellé depressziós vagy arrafelé tart érzelmileg, akkor kiüresíti, és teljesen introvertálttá teszi. Lassúvá, kicsit "holtkórossá", antidepresszánsokkal együtt meg még rosszul is lesz.

Olyan szinten rá lehet szokni, hogy keveretlen cigit már alig érzed meg, més pedig, aki nem rendszeres használója, 2-3 slukktól bekészül.

Mondjuk ennek ellenére én legalizálnám, csak adnék ozzá egy használati utasítást. De inkább belassult emberek legyenek tömegével, mint bebaszarintott bulikirályok... Az alkohol szó szerint károsabb, mint a fű, és mégis legális, pedig látható, mérhető, kutatott és eredményekkel alátámasztott az alkohol szervezetre gyakorolt káros hatása.

aug. 8. 19:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!