Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan irathatom a nevemre a...

Hogyan irathatom a nevemre a barátnőm gyermekét?

Figyelt kérdés

A jelenlegi kapcsolatomban a barátnőmnek van 2 fia nevelőszülőknél.Sajnos a Gyámügy anno elvette tőle őket mert a megélhetésért sokat kellett dolgoznia.A kisebbik fiát frissen műtötték és egy rosszakarójának "hála" el akarják tőle venni őket teljesen hogy még ne is láthassa őket.

A kérdésem az lenne hogy ha nevemre veszem őket vagy Apasági nyilatkozatot teszek a vérszerinti apjuk helyett aki már nem él hogy melyik a biztosabb megoldás azért hogy az anyjuk láthassa a gyermekeit,illetve vissza is kaphassa őket.A gyámság alá helyezés nem biztos hogy működhet mert nevelőszülőknél vannak a gyermekek.

2020. nov. 16. 08:53
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
85%

Figyelj ha ennyi az egész az egy szuper helyzet!

A rosszakarót fel kell jelenteni mert hamis dolgokat állít és bemutatni a bizonyítékokat , + persze a gyámügyeseket is, hogy azért kiemeltek 2 kisgyereket mert az anyuka sokat dolgozat, pedig gondolom meg volt mindenuk, rendesen jártak iskolába, óvodába, foglalkoztak veluk, tiszták voltak, körülményeik is megfelelők stb.

Vagy mégse ilyen egyszerű a történet? Mert abban az esetben az igazat kellene leírnod.

2020. nov. 16. 11:59
 22/35 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező!

Hiába veszed a "nevedre" a gyerekeket, ha a körülményeitek nem olyanok, hogy visszaadják őket.

Ha viszont megteremtitek a gyerekek neveléséhez elvárható körülményeket (anyagiak, lakhatás stb) akkor próbaidőre visszakaphatja az anya, hogy kiderüljön, hogy a lelkiek és szellemiek is megfelelően működnek. Ehhez nem kellesz te mint örökbefogadó és csak az életedet nehezíted, egy teljesen felesleges dologgal.

2020. nov. 16. 12:19
 23/35 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon vigyázz ezzel a nővel Kérdező, de főleg gyereket ne csinálj neki!

Hazudik mint a vízfolyás.

Ha egy nőtől elveszik a gyerekeit, annak súlyos oka van, de ha most ezt a helyzetet még súlyosbítani is akarják véglegesre, akkor ott már kifejezetten veszélyes a gyerekeire nézve.

Jól is néznénk ki, hogyha minden özvegytől, aki látástól vakulásig dolgozik a gyerekeiért elvennék a gyerekeit!

Én házasságban, 8 hónapos gyerekkel özvegyültem meg, mert a férjem motorbalesetben meghalt, de felneveltem 2 munkahely mellett a gyereket diplomás emberré úgy, hogy a gyámhatóságot nem is láttam.

Pedig nem akasztottam a fiamat egy pali nyakába sem!

2020. nov. 16. 12:34
 24/35 anonim ***** válasza:
75%

Nézd meg youtube-on a Gyermekétkeztetési Alapítvány videóit, hogy felnyíljon a szemed. Olyan családokat mutatnak be, ahol a gyerekek nyomorban élnek, éheznek, 1 szobában lakik a család, az is beázik, és egyik szülőnek sincs munkája. És ezekből a családokból NEM emelik ki a gyereket, ahhoz ezek szerint több kell... Barátnőd valami igen durvát csinálhatott.

Egyébként ha a vér szerinti apa tett apasági nyilatkozatot vagy házasságban élt az anyával, akkor nem tudsz apasági nyilatkozatot tenni, mert van a gyerekeknek apjuk, csak meghalt. Ebben az esetben csak a házassági örökbe fogadás játszhat, ahhoz viszont össze kell házasodnotok.

Vigyázz, mert ha örökbe fogadtad azt a két gyereket, onnantól olyanok, mintha sajátjaid lennének, tehát ha szétmentek ezzel a nővel, akkor kötelezni fognak a gyerektartásra, és ha megint elhanyagolja őket a nőd, akkor téged is megcsesz a gyámügy. Ne gyere ide két év múlva sírni, hogy "hogy vegyem le a nevemről a volt barátnőm gyerekét".

Ezzel nem lebeszélni akarlak, mert ha örökbe fogadod azt a két gyereket, és rendes otthont nyújtasz nekik, az elismerésre méltó, de akkor fogadd örökbe őket, ha sajátodként szereted őket. Az, hogy az anyjukat szereted, nem elég.

2020. nov. 16. 13:12
 25/35 anonim ***** válasza:
70%

Szvsz zűrős nő.

Van olyan ismerősöm aki összejött olyan csajjal akinek 2 gyereke van 2 apától és mind a kettő gyereket elvették a csajtól.

Na igazi hülye aki ilyen nőtől bármit is akar. Hányinger.

2020. nov. 17. 00:22
 26/35 A kérdező kommentje:

Olvastam a hozzászólásokat

Az előző párjával 21 évig éltek együtt aki külföldön tavaly kamionbalesetben elhunyt.Több 100000 forintokat kerestek mégis olyanokat állítottak róla hogy a töredékes se igaz

2020. nov. 17. 00:52
 27/35 anonim ***** válasza:
91%
Aha, és ha ilyen sokat kerestek, nem volt tartalék, anyukának olyan szinten el kellett hanyagolni a gyerekeket hogy már a gyámügy se tűrte, mikor az alkoholisták gyerekeit SE emelik ki a családjából. Na mesélj még milyen ártatlan barika a nőd.
2020. nov. 17. 08:09
 28/35 anonim ***** válasza:
60%

Én azt a részét nem értem, hogyha 21 évig voltak házasok(?) akkor miért kicsik a gyerekek?

Jó, tudom, vannak akik nem azonnal szülnek, de akkor is nagykorúság közeli gyerekekről, illetve bőszen 12 év felettiekről beszélünk, akiknek a véleményét kikéri a gyámhatóság és jobbára aszerint dönt.

2020. nov. 17. 08:20
 29/35 anonim ***** válasza:
87%
Igen! Veled is eltöltött már egy pár évet, mert nyilván nem 1-2 hónap után akarsz örökbefogadni gyerekeket, akkor itt az elhelyezésnél a gyerekek kérése, véleménye volt a meghatározó. Szerintem is maradj ki ebből!
2020. nov. 17. 08:44
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
nagyon sántít ez a sztori..
2020. nov. 17. 08:54
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!