Hogyan irathatom a nevemre a barátnőm gyermekét?
A jelenlegi kapcsolatomban a barátnőmnek van 2 fia nevelőszülőknél.Sajnos a Gyámügy anno elvette tőle őket mert a megélhetésért sokat kellett dolgoznia.A kisebbik fiát frissen műtötték és egy rosszakarójának "hála" el akarják tőle venni őket teljesen hogy még ne is láthassa őket.
A kérdésem az lenne hogy ha nevemre veszem őket vagy Apasági nyilatkozatot teszek a vérszerinti apjuk helyett aki már nem él hogy melyik a biztosabb megoldás azért hogy az anyjuk láthassa a gyermekeit,illetve vissza is kaphassa őket.A gyámság alá helyezés nem biztos hogy működhet mert nevelőszülőknél vannak a gyermekek.
Figyelj ha ennyi az egész az egy szuper helyzet!
A rosszakarót fel kell jelenteni mert hamis dolgokat állít és bemutatni a bizonyítékokat , + persze a gyámügyeseket is, hogy azért kiemeltek 2 kisgyereket mert az anyuka sokat dolgozat, pedig gondolom meg volt mindenuk, rendesen jártak iskolába, óvodába, foglalkoztak veluk, tiszták voltak, körülményeik is megfelelők stb.
Vagy mégse ilyen egyszerű a történet? Mert abban az esetben az igazat kellene leírnod.
Kérdező!
Hiába veszed a "nevedre" a gyerekeket, ha a körülményeitek nem olyanok, hogy visszaadják őket.
Ha viszont megteremtitek a gyerekek neveléséhez elvárható körülményeket (anyagiak, lakhatás stb) akkor próbaidőre visszakaphatja az anya, hogy kiderüljön, hogy a lelkiek és szellemiek is megfelelően működnek. Ehhez nem kellesz te mint örökbefogadó és csak az életedet nehezíted, egy teljesen felesleges dologgal.
Nagyon vigyázz ezzel a nővel Kérdező, de főleg gyereket ne csinálj neki!
Hazudik mint a vízfolyás.
Ha egy nőtől elveszik a gyerekeit, annak súlyos oka van, de ha most ezt a helyzetet még súlyosbítani is akarják véglegesre, akkor ott már kifejezetten veszélyes a gyerekeire nézve.
Jól is néznénk ki, hogyha minden özvegytől, aki látástól vakulásig dolgozik a gyerekeiért elvennék a gyerekeit!
Én házasságban, 8 hónapos gyerekkel özvegyültem meg, mert a férjem motorbalesetben meghalt, de felneveltem 2 munkahely mellett a gyereket diplomás emberré úgy, hogy a gyámhatóságot nem is láttam.
Pedig nem akasztottam a fiamat egy pali nyakába sem!
Nézd meg youtube-on a Gyermekétkeztetési Alapítvány videóit, hogy felnyíljon a szemed. Olyan családokat mutatnak be, ahol a gyerekek nyomorban élnek, éheznek, 1 szobában lakik a család, az is beázik, és egyik szülőnek sincs munkája. És ezekből a családokból NEM emelik ki a gyereket, ahhoz ezek szerint több kell... Barátnőd valami igen durvát csinálhatott.
Egyébként ha a vér szerinti apa tett apasági nyilatkozatot vagy házasságban élt az anyával, akkor nem tudsz apasági nyilatkozatot tenni, mert van a gyerekeknek apjuk, csak meghalt. Ebben az esetben csak a házassági örökbe fogadás játszhat, ahhoz viszont össze kell házasodnotok.
Vigyázz, mert ha örökbe fogadtad azt a két gyereket, onnantól olyanok, mintha sajátjaid lennének, tehát ha szétmentek ezzel a nővel, akkor kötelezni fognak a gyerektartásra, és ha megint elhanyagolja őket a nőd, akkor téged is megcsesz a gyámügy. Ne gyere ide két év múlva sírni, hogy "hogy vegyem le a nevemről a volt barátnőm gyerekét".
Ezzel nem lebeszélni akarlak, mert ha örökbe fogadod azt a két gyereket, és rendes otthont nyújtasz nekik, az elismerésre méltó, de akkor fogadd örökbe őket, ha sajátodként szereted őket. Az, hogy az anyjukat szereted, nem elég.
Szvsz zűrős nő.
Van olyan ismerősöm aki összejött olyan csajjal akinek 2 gyereke van 2 apától és mind a kettő gyereket elvették a csajtól.
Na igazi hülye aki ilyen nőtől bármit is akar. Hányinger.
Olvastam a hozzászólásokat
Az előző párjával 21 évig éltek együtt aki külföldön tavaly kamionbalesetben elhunyt.Több 100000 forintokat kerestek mégis olyanokat állítottak róla hogy a töredékes se igaz
Én azt a részét nem értem, hogyha 21 évig voltak házasok(?) akkor miért kicsik a gyerekek?
Jó, tudom, vannak akik nem azonnal szülnek, de akkor is nagykorúság közeli gyerekekről, illetve bőszen 12 év felettiekről beszélünk, akiknek a véleményét kikéri a gyámhatóság és jobbára aszerint dönt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!