Hogyan irathatom a nevemre a barátnőm gyermekét?
A jelenlegi kapcsolatomban a barátnőmnek van 2 fia nevelőszülőknél.Sajnos a Gyámügy anno elvette tőle őket mert a megélhetésért sokat kellett dolgoznia.A kisebbik fiát frissen műtötték és egy rosszakarójának "hála" el akarják tőle venni őket teljesen hogy még ne is láthassa őket.
A kérdésem az lenne hogy ha nevemre veszem őket vagy Apasági nyilatkozatot teszek a vérszerinti apjuk helyett aki már nem él hogy melyik a biztosabb megoldás azért hogy az anyjuk láthassa a gyermekeit,illetve vissza is kaphassa őket.A gyámság alá helyezés nem biztos hogy működhet mert nevelőszülőknél vannak a gyermekek.
Ma , hétfő , 8h53kor miért nem dolgozol?
Férfi létedre, aki "jelenlegi" barátnőjének a gyerekeit el szeretné tartani ?
Miből fogod őket eltartani ?
Te leszel a kakas a szemétdombon , őrzöd otthon netezve a csirkéket és a csajszi "dogozik "
"Ma , hétfő , 8h53kor miért nem dolgozol?"
Pl: szabadnapos, szabadságon van, éjszakái műszakban dolgozik, délutános műszakban dolgozik, otthon dolgozik, épp szünete van, stb.
Baxus, te miért nem dolgozol 10:29-kor?????
Kérdező ez nem ilyen egyszerű, ráadásul az egyik gyereke jól olvasom hogy krónikus beteg? Szerintem nem kéne tönkre tenni a gyerekeket, nem írsz olyat hogy a gyerekeit imádod, és minden de szó szerint mindent megadnál nekik, minden feltételt biztosítanál.
Ha a nevelőszülőknél vannak és jók a körülményeik, és szeretnek ott lenni, akkor nem kéne szerintem. Ahogy a többiek írták, a gyámügy csak úgy nem vesz el gyereket szülőtől, csak ha az életkörülményeit veszélyeztette ezek szerint a barátnőd, mivel apuka már nem él. Tehát felsorolhatom milyen helyzetekben:
Nem megfelelő környezet
Elhanyagolásból, napi étkezés, fürdés, egészségügyi ellátás, lelkileg is
Iskolai, óvodai feltételek elhanyagolása
Lelki és testi egészség veszélyeztetése
és lehetne sorolni.
Miért van olyan érzésem, hogy nektek csak a pénz miatt kellenek a gyerekek?
Az apasági nyilatkozat az azzal jár, hogy ha ugye anyuka teljesen elhanyagolta a gyerekeit, és felelőtlen, akkor bizony neked kell mindent a gyereknek megadni, amit anyuka nem adott meg és nem csak egy hétig hanem felnőtt koráig, és ha jó nevelőapa vagy akkor utána is segíted.
Kedves kérdező!
A kérdés megragadta a figyelmemet mivel több ponton is érintettek vgayunk valamennyire.
Az én lányom megharapta az óvónő kislányát az oviban, mire az óvónő felnyomott minket a gyámügynél, mindenféle koholt indokkal, mondhatjuk, hogy volt egy rossz akarónk igaz? Nem szép dolog a harapdálás, de a kislány 4 éves volt, bocsánatot kért ő is, én is, elmagyaráztuk neki, hogy ez rossz dolog.
A gyámügyes nő kijött, nekem is volt, hogy be kellett mennem, látta, hogy minden teljesen rendben van, közbe én szóltam az óvodavezetőnek. A sztori vége röviden: a gyerekeimet nem, hogy nem vették el, de még csak a lehetősége sem állt fel, mivel a környezettanulmány alapján látták, hogy jól élünk, a gyerekkel törődünk, ápoltak, rendezettek. Az óvónő elbocsátották.
2. pontként a férjemet említeném, aki félárva lett 1 éves korában, a 4 éves bátyjával együtt. Az édesanyjuk nyilvánvalóan rengeteget dolgozott, hogy mindenük meglegyen. Mégse vették el tőle soha, de még csak incidensük se volt a gyámüggyel, mert foglalkozott velük, soha nem maradtak felügyelet nélkül stb. és biztos vagyok benne, hogy haláleset vagy válás miatt rengeteg nő van még hasonló helyzetben az országban.
Összefoglalva, sajnos a barátnőd rengeteg helyen hazudott neked, ha tényleg mindent úgy tudsz, ahogy azt leírtad.
Amúgy az apasági nyilatkozat az nem az mikor genetikai vizsgálat után kiderül, hogy xy a vér szerinti apa, és addig tagadta, onnantól kezdve már nem bújhat ki a felelősség alól? Tehát bizonyíték. Szerintem a nevében is benne van, hogy a vér szerinti apára vonatkozik, legalábbis így logikus szerintem. De lehet hogy tévedek.
Amiről meg te beszélsz az szerintem az örökbefogadás, de annak nagyon kemény feltételei vannak, a gyámügy többször megy ki környezettanulmányt csinálni, és én úgy tudom, bár lehet, hogy tévedek, hogy tanulnotok is kell ez ügyben, valamilyen nevelőszülőknek, örökbefogadó szülőknek való tanfolyam szerűségen, ha nem akkor tuti biztos, hogy pszichológussal is kell többször találkoznotok, mert manapság már vizsga nélkül nem is vállalhat gyereket az ember, legalábbis én úgy tudom és a feltételek is olyanok, hogy több házaspár akik vágynak gyerekre, vagy egyedülálló nő, pl. többszöri próbálkozásra sikerült csak nekik, és az sem biztos, hogy mindenki megfelel már ezeknek a szigorú feltételeknek.
Ha a gyerekek már nevelőszülőknél vannak, akkor az anya már nem is rendelkezhet a gyerekek jogairól. Magyarul nem is döntheti el, hogy ki legyen a gyerek apja. Erről a gyámügy dönthet csak. Ráadásul naív dolog azt hinni, hogy majd visszaengedik a gyerekeket abba a háztartásba, ahol te azzal élsz, aki miatt elvették őket. A mostani szabályok szerint, ha féléven keresztül nem látogatja a gyerekeket, akkor kezdenek bele az eljárásba, hogy örökbe adják őket.
Jelentsétek fel rágalmazásért a rossz akarót, ha tényleg nincs vaj az anya füle mögött, és gondoskodjatok arról, hogy bebizonyítsátok azt, hogy a gyerekeket el tudjátok látni hosszútávon.
Még annyi, hogy lehet friss a kapcsolat, emiatt te sem látod reálisan a dolgokat. Ezt nem tudom, de lehet évekig együtt kellene élnetek ahhoz, hogy a gyámügy egyáltalán szóba álljon veletek. Azért egy féléves kapcsolatba nem fogják kiadni a gyerekeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!