Miért kell anyámnak gyanakodnia, belekötnie?18l
Szóval a hónap 23-án és 30-án OKTV első fordulóját írom, mind két alkalommal más tárgyból. És elvileg ezeken a napokon nem kellett volna bemennem órára, most hogy digitális van, csak a matekom van elő időben megtartva, és azon gondolkodtam hogy hogyan mondjam meg a kissé túl idegbeteg tanárnak, aki szerint lázasan is ott kell lenni az online órán, és az ő szava felülír mindent is.
A házi rend szerint nem kell részt vennem a verseny napján lévő órákon, de mint tudjuk a matektanár szereti szabadon értelmezni a házi rendet.(már vele kapcsolatban volt kérdésem, hogy be akarta hívni a szüleimet, mert nem a neki tetsző két lépéses dologgal oldottam meg a feladat egyik részeredményét) Ha nagyon akarnék akkor mehetnék egy későbbi busszal a versenyekre és részt vehetnék azon az órán, amiről igazolt lenne a hianyzásom a házirend szerint. Viszont én vonattal szoktam közlekedni, mert nálunk a buszok a megállóba sokszor nem ott állnak meg, ahol a kiírás szerint kéne, szóval nem szívesen mennék busszal emiatt. A vonat meg nyilván nem tud más random helyen megállni, szóval inkább mennék azzal. Vonattal pedig konkrétan öt órával a verseny előtt érek be, és a vonat pont a matek óra idejében megy, tehát azon akkor sem tudnék részt venni, ha annak ellenére részt akarnék venni, hogy a házirend felment alóla a verseny napján. Igazából tök mindegy, hogy mikor indul az a tömegközlekedési eszköz, amivel végül megyek, én nem fogok bejelentkezni arra a két alkalommal az online matekra. Inkább átnézném a fontosabb anyagokat verseny előtti utolsó órákban, azt tök mindegy, hogy hol teszem meg, de ha lehet inkább vonattal bemennék a biztos időben, aztán nem tudom, leülnék a vonat váróba, vagy egy padra a plázán belül, ha be lehet menni a suliba, akkor oda. Ha meg végül mégis egy későbbi busszal mennék, akkor otthon nézném át inkább, szerintem jelenleg egy országos verseny (ha nem marad el a vírus miatt) egy fokkal fontosabb, mint egy-egy matek óra, nem azért készülök szeptember óta, napi szinten, mind a két tárgyból, hogy az utolsó pillanatban az online matek fontosabb legyen.
És hát én beszéltem anyámmal erről, ő meg javasolgatott nekem mindent, hogy melyik busszal menjek, hogy még a matekon részt tudjak venni. És nem érti meg, hogy én nem akarom azt megkockáztatni, hogy majd a busz nem a kijelölt helyén áll meg, én meg majd jól lekésem a versenyt amiatt, hogy a megfelelő helyen állok. Szóval jelenleg azt gondolom, hogy az utolsó délelőtti vonattal megyek, ami tényleg vonat és nem vonatpótló autóbusz.(Ez indul nyolc után pár perccel) Anyám meg nem képes megérteni, hogy miért akarok ilyen korán bemenni. Jelenleg azon megy a vernyogás, hogy "kivel akarok csavarogni"... Mintha rá érne bárki is a barátaim közül az online oktatás alatt... Meg különben is, ha annyi eszem lenne, hogy a verseny előtt csavargok az anyagok átnézése helyett, az az én felelősségem lenne, könyörgöm nagykorú vagyok, és ha már célom továbbjutni minimum az egyik versenyen, akkor ha ennek ellenére vagyok olyan ostoba, hogy abban a helyzetben lényegtelen dolgokra pazarlom az időm. Ráadásul anyám nem hiszi el,hogy nem csavarogni megyek be hamarabb. És egyébként nem tudom mi oka van erre, hiszen nem igazán szoktam neki hazudni,maximum a jegyeimmel kapcsolatban, de az is inkább általánosban volt jellemző, mert hát akkor hobbija volt ordibálni, hogy meg fogok bukni, és ezt természetesen minden jegynél eljátszotta, ami nem ötös.
De komolyan, miért kell anyámnak problémaznia és gyanakodnia azon, hogy mikor megyek be arra a két versenyre?
A matektanárnak tervezek szólni, hogy nem leszek azokon az órákon, vagy megérti, vagy nem, ez a kisebb baj. Ha problémázik, pikkelni kezd rám (is) és hátrányom lesz belőle előreláthatóan hosszabb távon, akkor átmegyek emelt matek faktra félévkor. Nincs bajom azzal a követelménnyel sem, számomra teljesíthető, csak az emelt matek nem passzol bele a távoli céljaimba.
Inkább anyám a probléma. Most, hogy digitális oktatás van nincs az, hogy koli. Ha azt csinálom amit ő akar, azzal magamat szívatom meg. Ha azt, amit én, akkor meg hónapokig hallgathatom minden nap a hülyeségét. Nyilván ettől még azt fogom tenni, amit én gondoltam jónak, de azért én örülnék ha nem idegesítene az összes itthon töltött időmben. :)
Kisvárosban lakom, itt nincs információ, amit meg lehetne kérdezni. Hát, ha én állok az eredeti megállónál és a busz a túlsó oldalon áll meg és jön két jármű közben, ami jó lenne ha nem ütne el, tehát megvárom hogy elmenjen, akkor pont lekésem a buszt. :)
Valószínűleg valami fedett helyen üldögélnék a versenyig egyébként, de ezt az eredeti kérdésben is írtam.
Talán autóval is bevihetne valaki kivételesen azon a napon. Valahogy megoldanám, hogy fuvart szervezzek magamnak, vagy szülőként a gyerekemnek... Mondd, hogy igazából a kedvenc youtubered dedikálására mész és durván szétcsapnád magad, de nyugi, már vettél óvszert meg esemény utánit is. Hátha megnyugszik, ha ettől nem, hát semmitől:)
Vagy velem lógsz, mert annyira jófej vagyok, amúgy is a lányom lehetnél, 40N egyébként, pszichológus. Pro bono (= ingyen) konzultálok anyukáddal is, ha ez segít, via skype. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!