Az olyan "álláshirdetéseknél" amibe benne van hogy "diákok, nyugdíjasok, gyesen lévő anyukák is végezhetik" már érdemes elkezdeni nagyon gyanakodni?
Mégis mire akarsz gyanakodni?
Akiket felsorol a munkáltató, már rendelkeznek valamilyen biztosítási jogviszonnyal, így utánuk kevesebbet kell fizetnie a munkáltatónak.
Ennyi. Kevesebb pénzbe kerül a munkáltatónak a munkaviszonyuk.
"Akiket felsorol a munkáltató, már rendelkeznek valamilyen biztosítási jogviszonnyal, így utánuk kevesebbet kell fizetnie a munkáltatónak."
Ezek ún. "otthoni munkák", amit gyakorlatilag bárki végezhet - azaz kb semmi hozzáadott értéke nincsen. Többnyire valamiféle piramisjátékról van szó, egyáltalán nem bejelentett munkáról. Valmilyen formában megvariálva az, hogy a hirdetőtől "megveszel" egy "oktatási anyagot" (pl hogyan kell bekötni a cipődet). Majd ha továbblépnél, akkor akitől a hirdető megvette a "hogyan kösd be a cipődet" anyagot, attól megveszed a "hogyan töröld ki a valagad" anyagot, és így tovább. Majd természetesen te is hirdetsz és tőled is veszik a "hogyan kösd be a cipődet", "hogyan töröld ki a feneked" anyagot. Jogilag nem lehet piramisjátéknak hívni mert van mögötte termék, még ha az kb semmit sem ér.
Hát tényleg nem értelek, kérdező:
- először is ez egy magyar oldal, úgyhogy légy szíves magyarul beszélni (igen, lefordítottam, de akkor is)
- másodszor: meghirdetnek pl. egy takarító állást, abban mi a "sumákolás"?
Amíg egy normál munkavállaló 8 órában kerül a munkáltatónak mondjuk bruttó 300 ezer ft-ba, addig a nyugdíjas, diák után kevesebbet kell fizetni - nem tudom pontosan, de mondjuk 250 ezret.
Jó, hát ezek nyilván MLM-es munkák, de akkor miért nem ezt írtad a kérdésbe is?
Tényleg vannak valós diák-nyugdíjas munkák is - ezekre az MLM-esekre viszont én meg "immunis" vagyok - "észre sem veszem őket", "pattintja le" a radarom az ilyeneket :D :D
Igen, ezek általában MLM hirdetések, ahogy #8 is írja.
Ezt bárki csinálhatja, diákok, gyesen lévő anyukák, nyugdíjasok, nem kell hozzá előzetes tudás, menet közben meg lehet tanulni. Végülis az a lényege, hogy bárkit "felvesznek", legfeljebb ki fog esni magától, ha nem elég ügyes hozzá.
Viszont érdemes fenntartással kezelni ezeket a hirdetéseket. Akik felteszik ezeket, azok valószínűleg maguk is amatőrök. Csak annyit értenek az egészből, hogy ilyen hirdetésekkel kell elárasztani a netet. Így valószínűleg, akik hozzájuk jelentkeznek, azoknak is csak ennyit tudnak megtanítani, hogy ezt kell csinálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!