Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyit kellene aludni egy 13...

Mennyit kellene aludni egy 13 éves, koránérő gyereknek? (Bővebb vita a lányommal lejjebb)

Figyelt kérdés

Lányom folyton vitázik velem, hogy hát de most miért kell 10-kor (legkésőbb) kiabálni vele, hogy aludni kellene már, mert ha 7-kor kel fel bőven tud eleget aludni, meg amúgy is mindenki más, akit csak ismer éjfél előtt nem nagyon sok alszik.

Amikor ezt mondja én nagyon kiakadok, és mindig felhozom, hogy az unokahúgának (8 éves) is 8-kor alvás van, ő meg ilyenkor hozzám vágja, hogy 13 és 8 éves kor között azért lehetne különbséget tenni. Meg azt is szokta mindani, hogy ilyenkor persze nem érdekel, hogy másoknak a szülei mit engednek meg, csak akkor, amikor találok magamnak egy szerencsétlent, akinek a szülei a 8 órakor alszol és kész! neveléshez vannak szokva.

Szerintem 9-kor már rég aludnia kellene, 8 óra lenne az ideális és akkor 11 órát alszik, az úgy tökéletes.

Ki mit gondol? Kivel értetek egyet? Mennyit kellene aludnia?

2020. nov. 4. 17:16
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
100%
Ugye tudod, kérdező, hogy abtúlzott beszabályozás egy idő után megbosszulja magát? Ha a gyereknek nincs semmi lehetősége dönteni, akkor előbb vagy utóbb olyan mentális betegségek alakulhatnak ki, mint pl az anorexia. Nem mellesleg a kapcsolatotoknak sem tesz jót, ha így bánsz vele.
2020. nov. 5. 07:11
 42/58 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig különleges viszonyban voltam az alvással, pl kiskoromban soha nem aludtam nap közben. Egy évvel voltam idősebb mint a lányod, amikor nagypapám meghalt, és a hajnali 2-3 óra körül rám törő rémálmokat csak úgy tudtam kezelni, hogy nem aludtam el addig. Persze 6.45kor meg kelni kellett suliba..:) Teljesíthető volt, de messze nem helyes. Viszont arra is rájöttem hogy bagoly típus vagyok, ez a mai napig megmaradt. Több év kemény tanulás után olyan munkám is lett, ahol elég 10-kor kezdeni és nem para ha este 11-kor pótlom a napi adagot. Ha ilyen fajta, azzal nem tudsz mit csinálni, ideig-óráig át lehet terelni az embert korán fekvő korán kelő állapotra de hosszú távon erőszak. Amióta így dolgozom, beteg sem voltam, és egy szabadnapot sem kellett kivennem, hibátlanul bírom mentálisan.

Ha lányod olyan típus, tényleg nem nagyon fog tudni éjfél előtt elaludni, akkor se, ha 8-10 órakor ágyba dugod. Arra figyelj, hogy ne legyen kimerült, ne romoljanak a jegyei, hétvégén eleget aludjon. A többi meg jön magától :)

2020. nov. 5. 08:48
 43/58 anonim ***** válasza:
98%

Kérdező, te komolyan nem vagy normális.

Néhány év és nem kell majd lesned, hogy mennyit alszik, meg mennyi betétet használ, mert feléd se fog nézni a lányod.

Kontrollmániás, idióta szülő...

2020. nov. 5. 10:25
 44/58 anonim ***** válasza:
100%
Annyit kell aludnia, amennyit a szervezete igenyel. Hidd el o erezni fogja, es lefekszik aludni, ha faradt. Vicc kategoria, hogy a 13 eves gyerekeddel errol veszekszel. Kontrollalo szulonek tunsz ez alapjan, es amit csinalsz rohadtul nem normalis Jo, hogy azt nem mondod meg neki, hogy a wc-re mikor kell mennie.🤷‍♀️ Szerintem surgosen allj le ezzel, es hagyd beken a lanyodat az ilyen hulyesegekkel.
2020. nov. 5. 11:30
 45/58 Savlekotő ***** válasza:
90%

Ugye tudod, kérdező, hogy abtúlzott beszabályozás egy idő után megbosszulja magát? Ha a gyereknek nincs semmi lehetősége dönteni, akkor előbb vagy utóbb olyan mentális betegségek alakulhatnak ki, mint pl az anorexia. Nem mellesleg a kapcsolatotoknak sem tesz jót, ha így bánsz vele.

Pontosan. Minden ilyen betegségnek ez a legjobb táp talaj,semmit nem uralhat nincs döntése,hát uralja a testét pl. És behúzza a sikerélmény hogy végre valamit ő irányíthat. Könnyen válhat szer használóvá,ezt úgy írom hogy addiktológusként kezdtem a pályám,de az ilyen fiatalok amint kijutnak a kontroll alól vagy mindent kipróbálnak vagy többé az életben nem tartanak kapcsolatotok az ilyen kontrollmániással.

2020. nov. 5. 12:12
 46/58 anonim ***** válasza:
100%
Mi értelme van annak, ha elküldöd aludni 9kor, de nem tud ténylegesen elaludni, és csak szenved 3 órán át forgolódva? Azt a 3 órát értelmesen is eltöltheti és ugyanannyit fog aludni.
2020. nov. 5. 12:15
 47/58 anonim ***** válasza:
100%

Te kezelésre szorulsz... 11 óra alvás... Ne a lányodon keresztül akard már kialudni magad ha lehet.

6-7 óránál soha nem aludtam többet, már 5 évesen se, mert nem volt többre igényem. Kamaszként volt, hogy 2 napig nem aludtam és nem voltam álmos... volt hogy a péntek és szombat éjszakát is átjátszottuk öcsémmel (társas, pc, nintendo). :D Mégse lettem sorozatgyilkos, nincs semmi szervi vagy szellemi bajom...

2020. nov. 5. 13:39
 48/58 anonim ***** válasza:
88%
Anya is mindig ágyba akart paterolni - nekem idő előtt, mert hogy nem tudok majd felkelni. Mondtam neki, ha elkések, akkor elkéstem. Magammal cseszek ki. Egy idő után le is szarta hogy kelünk fel, gondolta végülis minek kínlódjon velünk, majd tanulunk a dolgokból. Hát sokszor futottam a busz előtt vagy néha le kellett intenem útközben, hogy el ne menjen nélkülem. Aztán 15 éves voltam, amikor szét mentek a szüleim és anya elköltözött. Na akkor aztán tényleg magamnak keltem. Apa nem nagyon költögetett, telefonra keltem fel. Apa előbb elment dolgozni mint én a buszhoz. Úgy voltam, akkor feküdtem amikor én gondoltam. Sokszor aludtam el a tv előtt lent, aztán hajnalban másztam fel az ágyba mert elfeküdtem lent magam.
2020. nov. 6. 00:22
 49/58 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd békén, lefekszik amikor akar, majd a saját kárán megtanulja. Nem kisgyerek már, nemsokára középiskolás. Engedni kell saját döntéseket hozni. Csak így tanul belőle, hiába papolsz egy kamasznak.
2020. nov. 6. 07:16
 50/58 A kérdező kommentje:
Igazából már gimnazista.
2020. nov. 6. 09:58
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!