Mennyit kellene aludni egy 13 éves, koránérő gyereknek? (Bővebb vita a lányommal lejjebb)
Lányom folyton vitázik velem, hogy hát de most miért kell 10-kor (legkésőbb) kiabálni vele, hogy aludni kellene már, mert ha 7-kor kel fel bőven tud eleget aludni, meg amúgy is mindenki más, akit csak ismer éjfél előtt nem nagyon sok alszik.
Amikor ezt mondja én nagyon kiakadok, és mindig felhozom, hogy az unokahúgának (8 éves) is 8-kor alvás van, ő meg ilyenkor hozzám vágja, hogy 13 és 8 éves kor között azért lehetne különbséget tenni. Meg azt is szokta mindani, hogy ilyenkor persze nem érdekel, hogy másoknak a szülei mit engednek meg, csak akkor, amikor találok magamnak egy szerencsétlent, akinek a szülei a 8 órakor alszol és kész! neveléshez vannak szokva.
Szerintem 9-kor már rég aludnia kellene, 8 óra lenne az ideális és akkor 11 órát alszik, az úgy tökéletes.
Ki mit gondol? Kivel értetek egyet? Mennyit kellene aludnia?
11 óra alvás...? OMG! Nem csecsemő egy 13éves! :-DDD
8-9 óra bőven elég!
13 évesen este 8-kor aludjon? Ne viccelj.
Nekem is 13 éves a legidősebb lányom, általában 10-11 körül fekszik. De változó, hétvégén/szünetben később, ha meg fáradtabb, akkor előbb. Igazából rá van bízva már, tud erről önállóan dönteni.
A többiek már leírták, hogy mennyire nevetséges a 8 órakor fekvés.
De én azt kérdezném, hogy komolyan szerinted nincsen nagy különbség egy 8 és egy 13 éves között??
Szerintem ő jobban tudja, mikor képes elaludni. Nem is az, hogy a barátok mikor fekszenek, hanem hogy ő mikor tud elaludni. Én ennyi idősen hajnali 1-2-ig simán képes voltam még pörögni. Emlékszem nagyon jól, hogy egyszer hajnalban nekiálltam fizika házit írni, (pedig nem volt sürgős) csak mert aludni nem tudtam és olyan kedvemben voltam. A szobám két emelettel a szüleim és tesóm szobája fölött volt, úgyhogy nem zavar senkit, ha hajnalig olvasok vagy (fülhallgatóval) filmeket/sorozatokat nézek. Hétköznap azért 11 és éjfél között megpróbáltam elaludni.
A lányodnak sem kell 8-kor lefeküdnie, jól mondja a 8 és a 13 éves között tegyünk már különbséget. Ha én lettem volna a lányod, küldhettél volna 8-kor aludni, attól még én éjfélig ott balettoztam volna a szobámban, mert nem tudok elaludni. Ki tudja, lehet a lányod is ilyen. Hagyd, hogy eldöntse! Ha fáradt, nem fog erőlködni, elmegy aludni. De ha nem fáradt, akkor nem kényszerítheted arra, hogy 11 órát aludjon, nem kell neki annyi! Lehet ő is elvan egész nap 6-7 óra alvással. Nem korfüggő ez feltétlen, de írták is, hogy 8-9 óra elég lenne.
Hagyj neki teret, rá fog jönni, hogy mi a jó neki!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!