Elvárod valamilyen szinten a felnőtt gyerekedtől hogy ezeket megtegye? Megvegye?
Én el szoktam vinni anyut vásárolni, olyankor van, hogy meghívom ebédelni, kávézni.
51. éve dolgozik a kereskedelemben, a lábai borzalmasak. Múltkor csizmát szeretett volna, max 20e-t tudott rászánni, de 30 felett volt olyan, ami tökéletesen jó volt, hát kipótoltam neki (ő meg mögött).
Ajándékozni is normális minőséget szoktam, de tudom, hogy a kedvence a mezei Penny-s tejcsoki, úgyhogy ha ott vásárolok, mindig veszek.
Nem értem, mi a gond azzal, ha valaki normális viszonyban él a szüleivel.
Szerintem semmivel sincs baj, amíg nem elvárás szintjén megy.
Pl. orvos rokonom szülei egyszerű falusi emberek, világ életükben sokat dolgoztak (állatok, szőlő, stb),hogy a fiukat sínre tegyék. Nem az egyetemre gondolok, mert végig kitűnő volt, de utána lakást, majd házat vettek neki, szépen elindították az életbe.
Később, amikor már befutott orvos lett a klinikán, akkor pedig minden évben befizette a szüleit két hét wellnessre, akik akkor, már 60-70 körül, nyugdíjasan ezt örömmel elfogadták. Nagy összeg? Igen, viszonylag. Megtehette a fiuk, és ami a lényeg, nagyon nagy örömmel tette meg (míg éltek.)
Elvárni - szemtelenség, tapintatlanság.
Egészen más dolog, ha a szülő rá van szorulva a gyerekei pedig megengedhetik.
Drágább dolgokat csak jelentős esetekben (pl. kerek évforduló) veszünk egymásnak, de általában többen összedobunk rá a rokonokkal. Ez működik a szülők, de ugyanígy a gyerekek felé is.
Eleinte, amíg kisebb volt a család (rokonsággal), akkor idehaza tartottuk a vendégséget. Ma már nem férünk el egy panellakásban, így vendéglőbe jártunk és az ünnepelt/ünnepeltek fizették a kiadásokat. Ők meg kaptak ajándékot. Az idén ezek elmaradtak...
Mi leginkább nem is ajándékozunk. Legtöbbször minőségi időt keresünk egymással. 58. Születésnapjára sportmotorral elvittem ejtőernyőzni. Látszott a szemében a fény amikor elmesélte valakinek,hogy végre ült repülőn. Világ életében ez volt az álma, bár arra nem számított,hogy 3500méterröl egy cesnábol fog kiugrani egy sármos fiatal sráchoz csatolva.
A közös élmények megfizethetetlenek. És minél jobban egyedül van valaki annál többet ér egy kis közös program
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!