Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvárod valamilyen szinten a...

Elvárod valamilyen szinten a felnőtt gyerekedtől hogy ezeket megtegye? Megvegye?

Figyelt kérdés
Közös programok, néha meghívjon étterembe, ne csak bon bont ajádékozzon/minőségibb csokit hanem ha megteheti drágább dolgokat? Szerintem a kisebb ajándék belefér de hallottam,hogy egy férfi pl vásárolni vitte az anyját meg étterembe.

2020. okt. 30. 21:46
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%
17 mindjárt jönnek lepontozni. Itt a gyk- n emberiseg ellenes bűncselekménynek számit a tetted..
2020. okt. 31. 09:07
 22/44 anonim ***** válasza:
92%

Én el szoktam vinni anyut vásárolni, olyankor van, hogy meghívom ebédelni, kávézni.

51. éve dolgozik a kereskedelemben, a lábai borzalmasak. Múltkor csizmát szeretett volna, max 20e-t tudott rászánni, de 30 felett volt olyan, ami tökéletesen jó volt, hát kipótoltam neki (ő meg mögött).

Ajándékozni is normális minőséget szoktam, de tudom, hogy a kedvence a mezei Penny-s tejcsoki, úgyhogy ha ott vásárolok, mindig veszek.

Nem értem, mi a gond azzal, ha valaki normális viszonyban él a szüleivel.

2020. okt. 31. 09:53
 23/44 anonim ***** válasza:
100%
Nem mögött, morgott. Azt nagyon tud, ha költünk rá 😀
2020. okt. 31. 09:55
 24/44 anonim ***** válasza:
100%
Engem étterembe/vásárolni el kellene ráncigálni, mert magamtól szívesen biztos nem mennék, szóval...
2020. okt. 31. 10:17
 25/44 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmivel sincs baj, amíg nem elvárás szintjén megy.

Pl. orvos rokonom szülei egyszerű falusi emberek, világ életükben sokat dolgoztak (állatok, szőlő, stb),hogy a fiukat sínre tegyék. Nem az egyetemre gondolok, mert végig kitűnő volt, de utána lakást, majd házat vettek neki, szépen elindították az életbe.

Később, amikor már befutott orvos lett a klinikán, akkor pedig minden évben befizette a szüleit két hét wellnessre, akik akkor, már 60-70 körül, nyugdíjasan ezt örömmel elfogadták. Nagy összeg? Igen, viszonylag. Megtehette a fiuk, és ami a lényeg, nagyon nagy örömmel tette meg (míg éltek.)

2020. okt. 31. 13:01
 26/44 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket! Nem várt el tőlem senki semmit, szoktam látni hogy vannak ilyesmik és kb meddig lenne normális?
2020. okt. 31. 13:28
 27/44 anonim ***** válasza:
100%

Elvárni - szemtelenség, tapintatlanság.

Egészen más dolog, ha a szülő rá van szorulva a gyerekei pedig megengedhetik.

Drágább dolgokat csak jelentős esetekben (pl. kerek évforduló) veszünk egymásnak, de általában többen összedobunk rá a rokonokkal. Ez működik a szülők, de ugyanígy a gyerekek felé is.

Eleinte, amíg kisebb volt a család (rokonsággal), akkor idehaza tartottuk a vendégséget. Ma már nem férünk el egy panellakásban, így vendéglőbe jártunk és az ünnepelt/ünnepeltek fizették a kiadásokat. Ők meg kaptak ajándékot. Az idén ezek elmaradtak...

2020. nov. 2. 17:48
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

Mi leginkább nem is ajándékozunk. Legtöbbször minőségi időt keresünk egymással. 58. Születésnapjára sportmotorral elvittem ejtőernyőzni. Látszott a szemében a fény amikor elmesélte valakinek,hogy végre ült repülőn. Világ életében ez volt az álma, bár arra nem számított,hogy 3500méterröl egy cesnábol fog kiugrani egy sármos fiatal sráchoz csatolva.

A közös élmények megfizethetetlenek. És minél jobban egyedül van valaki annál többet ér egy kis közös program

2020. nov. 2. 20:30
 29/44 A kérdező kommentje:
Ezek viszont szuper ötletek! Később szerintem én is ilyesmit adok a szeretteimnek. Én anyunak a kedvenc parfümjét adtam de mindig nem adhatom ugyanazt.. nem várta el amúgy, sőt alig akarta elfogadni.. Delfint simogatni ha lesz rá valaha lehetőség elviszem! Mikor kicsi voltam úsztunk delfinekkel külföldön. Életre szóló élmény volt persze mivel mindketten imádjuk a delfineket. Aki meg pl safarizni akar az safarizhat. Csak a vírus.. :( miatt kitudja mikor..
2020. nov. 3. 00:24
 30/44 anonim ***** válasza:
Az én szüleim nem várják el, pont ezért gyakran megesik, mert szívből jön, és nem szokott az a pénz hiányozni. Igen, édesanyámat (akinek a rokkantnyugdíja 5xösét keresem) elvittem szülinapjára Milánóba, csak a személyes tárgyait kellett hoznia, és vásárfia is lett. Mondjuk alig akart bármit elfogadni, mondta, inkább tegyem el, legyen nálam, jól jön az a pénz... Édesapámmal kb egy szinten keresünk (elváltak), de ő egyedül él és rengeteg adóssága van, nagyapám kezelését is ő fizeti, így máshogy néz ki nála a hó vége. Tőle nem sajnáltunk (párommal ketten végül) egy tabletet külső akksival, mert fényévekkel leegyszerűsíti a munkáját. Viszont ha elvárás lenne biztosan nem csinálnám, különben is fejvesztve futok az elvárás elől, ha magától nem jön, kár erőszakolni egy tábla csokit is csak azért mert megszültelekpelenkáztalakazérvagy
2020. nov. 3. 09:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!