Hogyan lehetne segiteni közeli felnött koru családtagon, ha kábitoszer függő lett, és a munkahelyét elvesztette?
Igazából sehogy. Csak is saját magának kell elhatároznia, hogy változtatni akar.
Te fejre állhatsz, megadhatsz neki bármit ha ő maga nem látja be a problémáit és nem akar változást.
Csatlakozom az #1-hez.
EGy alkoholistát se lehet leszoktatni. Csak saját maga képes rá, ha felismeri hogy baj van, és AKARJA a változást.
Penzben tamogatnam addig, ha tenyleg nagyon kozeli rokon (anyam,apam, tesom,gyerekem), ameddig megcsinalja az elvonot. Tehat fizetnem az alberletet mondjuk (ha albiban lakik),kuldenek /rendelnek neki kajat, segitenek neki munkat keresni.Csak ugy penzt nem kuldenek neki, meg ha elvonon van, akkor sem, mert meg lesz a kisertes, hogy azt masra koltse ahelyett, hogy enne. De ezt mind azert, mert megtehetnem, az en eletemet nem veszelyeztetne ez a kiadas. Ha vegzett az elvonoval es elkezdett dolgozni, utana neki kell mar megoldania, nem segitenek neki ilyen teren tovabb. Ha visszaesik, akkor sem.
Igazabol meg van az eselye, hogy ez egy meddo vallalkozas, mert sajat maganak kell akarnia nyilvan en helyette nem akarhatom, de nem tudnek ugy a tukorbe nezni, hogy nem probaltam meg mindent. Van, aki mentheto, van, aki nem.
Szerintem egyebkent azert vennem ennyire a szivemre, mert egy kicsit tudok vele azonosulni. Volt egy ido, amikor depresszios voltam, es sokat ittam, de kimasztam belole, viszont nagyon jol jott volna a segitseg, de nem volt.
Felvennem a kapcsolatot pl. veluk:
Mostanig az anyjával, és szintén felnőtt koru húgával, a szülei lakásában élt, de semmilyen költséghez nem járult hozzá, még amikor jo fizetése volt, akkor sem.
Az volt a szándékom, hogy adok neki egy nagyobb összeg pénzt, ha biztos lehetek benne, hogy új életet kezd, és nem költi a pénzt kábitoszerre.
De erről lemondtam.
Mindenkinek köszönöm a válaszát.
Sehogy!
10 év után feladtam. Én belebetegedtem, tönkrementem, öregedtem 20 évet.
Sehogy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!