Hogyan tudom kirakni a lakásból a felnőtt, 32 éves, dolgozni nem akaró gyerekem? Elvégezte az egyetemet, de nem államvizsgázott le. Szerelmes lett, 2 hónap együtttjárás után terhes lett a barátnő, született egy kislányuk
Figyelt kérdés
A kapcsolatuk 3 év után megromlott. Akkor visszaköltözött hozzám. Egy hónapig dolgozik, fél évig nem. A lakás költségeibe nem száll be, a gyerektartást , a telefonját, TB-t én, a diákhitelt én fizetem. Én vásárolok, én főzök, mosok.Orvosi segítségre van szüksége, nem akar orvoshoz menni. Az idén nem dolgozott egyáltalán. Nem tud koncentrálni, elfelejt dolgokat, ha rászólok, akkor rögtön üvöltözik.2020. okt. 26. 18:10
31/47 anonim válasza:
Előző vagyok, írtam, hogy harmincas, inkább már közelít a negyven felé. Leszek én még olyan helyzetben mint a kérdező attól félek. De tényleg mit tesz az ember, ha ott áll az ajtóban szemtől szemben a családtag és könyörög? Elméletben könnyű elküldeni. Előre félek már ettől is.
32/47 A kérdező kommentje:
nem tudod elküldeni, ahogy én sem ...
2020. okt. 30. 16:56
33/47 anonim válasza:
De el tudnád, csak nem akarod igazán...
34/47 Angel3000 válasza:
Szia! Sajnos, hogy ez tôrtènt a fiaddal. Ez egy nehez idôszak számára! Nagyon szép tôlled, hogy fizeted a számláit! Probálj vele majd beszèlni, hogy ez igy nem mehet tovább, de elôszôr vidd el Orvoshoz, hogy meggyógyuljon. Minden jót!
35/47 anonim válasza:
Nem tudom "a szép szavak mennyire használnak", olyanra gondolok, hogy: "kedves fiam, felnőtt ember vagy, meg kell tanulnod önállóan élni, felelősséget vállalni, mert sajnos eljöhet az idő, amikor senki sem lesz melletted, aki segítsen. Ennek érdekében pedig van x hónapod, hogy elmenj pszichoterapeutához, kérj segítséget tőle lelki problémáid megoldásában, mert oka van nagy valószínűséggel, hogy nem szeretnél semmit tenni, se felelősséget vállalni."
36/47 anonim válasza:
Mond meg neki, hogy ha nem tesz semmit magáért akkor nem tudsz neki segíteni.
Nem a te dolgod megoldani az életét.
Neki viszont nincs joga rajtad élősködni.
Ha látod, hogy akarja a változást és tesz is érte segíts.
Ellenkező esetben szólisd fel, hogy bpakolja össze a cuccait, és hagyja el a lakást.
37/47 anonim válasza:
Szerintem a gyerek skizofrén lett. Ilyen tünetek voltak a mi családunkban is.
38/47 anonim válasza:
Kezelés nélkül egyre jobban be fog kattanni, Szilágyi István ugyanígy tartotta a fiát, Lúpici, akit megölt a végén a fia.
39/47 anonim válasza:
Fordulj a háziorvoshoz a családsegítőhöz.
Először is ki kell vizsgáltatni épp elméjű e.
Csak úgy nem teheted ki az útcára, ha oda van bejelentve. És nincs másik lakcíme.
40/47 anonim válasza:
Egy elmebeteg skizofrén, amivé a fiad éppen válik, magától sosem megy orvoshoz. Komoly beszélgetést kell folytass a háziorvosotokkal, mi a módja annak, hogy elvitessétek egy kórházba, ahol kivizsgálják. Mivel magától nem hajlandó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!