Azért önző minden szülő, mert eleve csak olyanok vállalnak gyereket, akiknek KELL az?
Hónapokat kerestél munkát? Te szegényke, nagyon sajnálatos, csak képzeld el, hogy valaki évekig keresi a megfelelő munkahelyet, te meg pár hónap alatt feladtad! Nem vagy túl kitartó...
Képzeld, egyetem mellett én is keresem már 2 éve a megfelelő munkát, ami egyetem mellett is végezhető, hogy ne csak abból a 40e forintnyi pics@nyi ösztöndíjból legyek valahogy, mégsem adtam fel, sőt, konkrétan ma is megnéztem az összes bevált oldalon, hogy találok-e. Találtam? Nem. Meg fogom nézni egy hét múlva is? Igen.
De ha annyira akarnál rendesen dolgozni, akkor találnál rendesebb munkát, mint a közmunka. 🤷🏼♀️ (Csak hogy párat említsek; bolti eladó, árufeltöltő, adminisztratív munka, telefonos ügyfélszolgálatra konkrétan állandóan munkatársat keresnek stb.)
Kifejezetten írtam, hogy pénztárosnak nem vettek fel. Árufeltöltőnek szintén, hiszen ez ugyanaz a munka. Az adminisztrációról már ne is beszéljünk, kb. 100 ilyet beadtam.
Én szeretem az életem, örülök, hogy megtartottak, bár azt hiszem pont becsúszott gyerek voltam.
Aki szerint önzőség, hogy őt világra hozták, anélkül, hogy megkérdezték volna szeretne-e élni, az miért nem nyírja ki magát? Mármint no offense, nem akarok senkit öngyilkosságra buzdítani, szerintem minden élet értékes. Csak így filozófiai szinten. Ha valaki mindig tudatosan leél még egy napot, és még egyet, és még egyet, azzal tulajdonképpen igent mond az életére, vagyis önmaga számára kedvezőnek íteli a szülei gyerekvállalási kedvét.
De amúgy ja, minden ember önző igazából, önzetlen jócselekedet nem létezik.
Hol élsz, hogy ennyire nincs munka? Müller esetleg nincs a környékeden? Én ott dolgoztam, folyamatosan keresnek embert, ha van kezed-lábad, valószínűleg felvesznek.
Látom, egyetemed van. Valami büfészakra / kommunikációra jártál? Igazándiból neked klímaváltozásra van szükséged. Kicsit kimozdulni ebből a szürke országból, a saját lábadra állni. Hogy hova / hogyan, azt neked kell kitalálnod.
Apropó, a kérdésed nagyon érdekes. Hidd el, sokan nem valók szülőnek. Sokakat megváltoztat egy becsúszott gyermek, ez lehet jó is és persze rossz is. Szerintem nem önzőek, hanem buták. Szexelni mindenki tud, a következményekkel szembenézni már kevésbé, s ennek a gyermek látja a kárát.
63as válaszod: pénztároshoz az egyetemi diplomát minek lobogtattad? Oda érettségi kell. Az interjún jól kell hazudni, hogy mivel is foglalkoztál addig... nem kell mindig mindent kiteregetni. Egy viszont igaz, a mai helyzet nem kedvez neked. Minden piti kis állásra akad 100 jelentkező.
Amikor felnőttebb lettél, kellett volna pár ismerőst összeszedni, akik segítenek valahogy elindulni, valahova bekerülni. Ezen már csak TE magad tudsz változtatni!
Kérdező kicsit nyers, de értem mit akar.
Valóban rengeteg szülőt látok, akik csak azért vállalnak gyereket, hogy ők jól érezzék magukat. Hogy lehessen villogni a gyerekkel, öltöztetőst játszani vele, jajdecuki jajdeszép, de csak addig foglalkoznak vele, amíg saját maguk meghosszabbítását látják benne. Amint a gyereknek elkezd önálló személyisége lenni, megpróbálják úgy elnyomni ahogy tudják.
Nem egy boldog embert akarnak nevelni, hanem egy trófea kell nekik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!