Azok miért vállalnak gyereket/gyerekeket, akik nem tudják eltartani őket?
A kérdés nem provokatív! Bár úgyis lesznek olyanok, akik ebbe belekötnek, de akkor se provokatív, csak érdekel, mi játszódhat le egy ilyen ember fejében.
Nem azokról a családokról beszélek, akik jól éltek, majd utána elszegényedtek, hanem azokról, akik alapjáraton szegények.
Azok miért vállalnak gyereket, akik nem tudják eltartani a gyerekeieket? Ha 2 ember 2 fizetésből nem él meg, akkor miért gondolják, hogy 3 ember (vagy több) 1 fizetésből meg fog élni? (Mert ugye az anyuka fizetése kiesik x időre).
Nem azt mondom, hogy gazdagnak kell lenni annak, aki gyereket akar vállalni, de könyörgöm: ne az legyen már a minimum, hogy van víz és minden nap van kaja az asztalon (jobbik esetben), mert ezek nem minimum dolgok, ezek igenis alap dolgok. Legalábbis alap dolgoknak kellene lennie. A minimum az ott kezdődik, hogy ha már megszültem/vállaltam azt a gyereket vagy gyerekeket, akkor támogatom a céljai elérésében, fizetem az iskoláját, a hobbiját, nem? Ennek kellene a minimumnak lenni, és nem annak, hogy hát van minden nap kaja.
És a szülőség azt hittem arról szól, hogy a gyerek érdekeit a szülő a saját érdeke felé helyezi. Az mégis hol a gyermek érdeke, hogy nyomorban nőjjön fel? Az mégis hol a gyermek érdeke, hogy ácsingózzon a kirakatban olyan dolgok iránt, amit nem vehet meg? (Ne értsétek félre, nem azt mondom, hogy mindent meg kell venni a gyereknek.)
Több teherbeesett fiatal (15-18) éves lányt is látni az interneten aki dicsőségnek fogja fel hogy nem vetette El és konkrétan tiszteletet vár érte az emberektől pedig inkább csendben kene viselnie a hibája következményét és csendben nevelni a gyereket ha már megtartotta
Helyette irogatja vele egy idős vagy meg fiatalabbaknak hogy minek tanulni a mai világban az már nem jelent semmit ha valaki diplomás..hat igen a diploma magában lehet, hogy nem de a 8 általános sem...
utána meg csodálkozik hogy nincs miből eltartani a gyereket
Buták, ahogy írták előttem is a 8 általános kevés, hogy megértsék mekkora gondot csinálnak maguknak és mennyire keserves élete lesz a gyermekének.
Igaz ők ebben nőnek fel, nekik természetes, hogy nincs semmijük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!