Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azok miért vállalnak gyereket/...

Azok miért vállalnak gyereket/gyerekeket, akik nem tudják eltartani őket?

Figyelt kérdés

A kérdés nem provokatív! Bár úgyis lesznek olyanok, akik ebbe belekötnek, de akkor se provokatív, csak érdekel, mi játszódhat le egy ilyen ember fejében.

Nem azokról a családokról beszélek, akik jól éltek, majd utána elszegényedtek, hanem azokról, akik alapjáraton szegények.

Azok miért vállalnak gyereket, akik nem tudják eltartani a gyerekeieket? Ha 2 ember 2 fizetésből nem él meg, akkor miért gondolják, hogy 3 ember (vagy több) 1 fizetésből meg fog élni? (Mert ugye az anyuka fizetése kiesik x időre).

Nem azt mondom, hogy gazdagnak kell lenni annak, aki gyereket akar vállalni, de könyörgöm: ne az legyen már a minimum, hogy van víz és minden nap van kaja az asztalon (jobbik esetben), mert ezek nem minimum dolgok, ezek igenis alap dolgok. Legalábbis alap dolgoknak kellene lennie. A minimum az ott kezdődik, hogy ha már megszültem/vállaltam azt a gyereket vagy gyerekeket, akkor támogatom a céljai elérésében, fizetem az iskoláját, a hobbiját, nem? Ennek kellene a minimumnak lenni, és nem annak, hogy hát van minden nap kaja.

És a szülőség azt hittem arról szól, hogy a gyerek érdekeit a szülő a saját érdeke felé helyezi. Az mégis hol a gyermek érdeke, hogy nyomorban nőjjön fel? Az mégis hol a gyermek érdeke, hogy ácsingózzon a kirakatban olyan dolgok iránt, amit nem vehet meg? (Ne értsétek félre, nem azt mondom, hogy mindent meg kell venni a gyereknek.)

2020. jún. 6. 20:15
1 2
 11/11 anonim válasza:
100%

nem mostani a kérdés, de gondoltam, válaszolok rá. en pont egy ilyen családba születtem bele. apukám nem volt, mert fiatalon meghalt, anyu meg nem dolgozott. csak segelyekbol eltunk. nem vagyunk kissebbsegiek, de nem volt semmink. voltak napok, amikor nem volt mit enni, telen nem volt futes, nem volt meleg cipom, ruham. a hust csak hirbol ismertem, fott etel is csak 4x volt egy honapban. minden mas napon meg ottvolt a vajaskenyer. az iskolatarsaim kitaszitottak maguk kozul, barataim emiatt nem is voltak. pedig szorgalmas voltam, jol tanultam. egyszeruen csak nekem nem voltak olyan szep dolgaim, mint nekik. senki nem volt aki kicsit is megertett vagy tamogatott volna, az egesz gyerekkorom egy szenvedes volt .

hogy miert tartottak meg ? magam sem ertem.

senkinek nem valo ilyen elet, mert ez csak egy sinylodes. azota mar mas az eletem, felkuzdottem magam egy atlagos szintre, ma mar semmiben nem szenvedek hianyt.

2022. szept. 5. 01:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!