Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 25-26 éves fiatalok, titeket...

25-26 éves fiatalok, titeket még támogatnak anyagilag a szüleitek?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék vitát szítani, egyszerűen csak kíváncsi lennék, hogy egyetem után kit támogatnak a szülei és milyen formában.
2020. okt. 17. 17:58
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

14: "Igazából csak rosszul esik, ha egyszer egy valamiben nem tudnak kisegíteni"

Most akkor nem tudnak, vagy tudnának, de nem akarnak?

2020. okt. 17. 19:25
 22/37 anonim ***** válasza:
74%
-18-as Nem vagyok se beképzelt, se féreg, és nem nézek le senkit. Én senkit nem kritizáltam, te nevezted csöves munkának ezeket az átlagos fizikai munkákat. A tesóim se, nem igy neveltek. Nem értem miért akarsz felrobbanni attól, hogy vannak gazdagabbak, mint pl. te. És nyugi, mi sem számitunk nagyon gazdagnak, ismerek magyar kögazdagokat is, és az nem az én szintem.Mégsem kapok rohamot (mint pl. te) attól, hogy milliárdjai vannak. Nagyon örülök és értékelem a helyzetünket.Gondolom minden normális ember ezt tenné. Egyébként miért lenne elfogadhatatlan? Kinek a segge alá tolnák a vagyont, ha nem a gyerekeik alá???Vagy szerinted mit csináljon vele? gyújtsa fel?? és mint fentebb írtam, minannyian dolgozunk, nem a lábunkat lógatjuk(pedig megteheténk)
2020. okt. 17. 19:34
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

Én igyekeztem minél előbb anyagilag független lenni, anyukám egyedül nevelt, és már kicsi koromban láttam azt, hogy mi mindent képes erején felül megtenni értem. 21 éves korom óta dolgozom főállásban, két egyetemet munka mellett végeztem el. Igyekeztem nem kérni pénzt, de egyszer-kétszer muszáj voltam, és olyankor mindig kaptam segítséget tőle.

Most már keresek olyan jól, hogy minden hónapban tudok félre tenni egy kis pénzt, úgyhogy ha neki van szüksége anyagi kisegítésre, akkor azonnal tudok nekik adni és ez nagyon jó érzéssel tölt el.

2020. okt. 17. 19:36
 24/37 anonim ***** válasza:
28%

Anyádéknak is lenne mire költeni, mint a kinyalt valagú gyerekeikre költeni! Minek kell titeket támogatni, ha már dolgoztok? Minimálbérből éltek egy albérletben? Gondolom, nem...

Lesülne a képemről a bőr, ha dolgozom, nem is keresek rosszul - tehát nem szorulnék a szüleim segítségére, én mégis vigyorogva cseppet sem szégyenkezve szívom anyámék bankszámláját... Gratulálok... Veled - és a többi mihaszna testvéreddelis csak többen vagyunk...

2020. okt. 17. 19:40
 25/37 anonim ***** válasza:
13%

Tudod 13-as, pont az a baj veletek, "támogatottakkal", hogy ha valakinek esetleg rosszul esik, hogy igazságtalan módon az jutott neki, hogy senkitől ne kapjon semmit az életben és küszködjön, megalázkodjon, tűrjön az elörejutásért, azt ti egyből "rosszindulatú, irigy nyomorultnak" tituláljátok. Ez az undorító, nem az, hogy támogatnak titeket a szüleitek, hanem hogy van képetek csodálkozni azon, hogy valakinek fáj, mert őt meg nem.

És igaza van itt valamelyi válaszolonak, ilyen szempontból egyfajta burokban éltek, és el sem tudjátok képzelni, milyen rohadt nehéz egyedül, önerőből boldogulni. Ha csak vajmi sejtésetek lenne, nem beszélnétek így azokról, akik depressziósak vagyneadjisten irigyek, hanem megértenétek az okokat, hálásak lennétek, hogy nektek nem az ő sorsuk jutott és befognátok, hogy ne tapossatok még jobban a lelkükbe.

Én is szegény voltam, nekem sem segített senki és a szorgalmam mellett beismerem, hogy a szerencse is kellett ahhoz, hogy ma jól éljek. De pon ezért nem is csodálkozom rajta, ha esetleg valaki irigy, mert nem támogatják. Mert tudom, hogy az tényleg a világ legsz*rabb dolga, éa azt mondom, igaza van. Jogosan fáj neki, hogy ő van az igazságtalanabb oldalon.

Örülök, hogy én már nem, de soha nem illetnéj senkit olyan nevekkel, mint ti teszitek. És pont ezért fogom korlátozottan támogatni a gyerekem - fogom, de csak annyira, hogy ne váljon ilyen undorítóan érzékeltenné a lelke.

2020. okt. 17. 19:51
 26/37 A kérdező kommentje:

"Most akkor nem tudnak, vagy tudnának, de nem akarnak?"

Anyu nem tud, mert őt én támogatom régóta, apám meg elvből nem. Az elmúlt években minden lehetőséget megragadtam ösztöndíjakra, pályázatokra, amikből elég szépen éltünk, most azonban nincs munkám egy ideje. Apu soha nem kérdezte meg, hogy amúgy jól él-e a lánya, van-e valamire szükségem és kicsit rosszul esik, amit kijelentett, ezért érdekelt, hogy máshoz hogy állnak ennyi idősen.

Én is úgy vagyok vele, hogy nem szeretek kuncsorogni, de azért mikor valami alap dologban nem akar segíteni, pedig tudna simán, az kicsit elszomorít. Más lányokon azt látom, hogy ha tud segíteni az apjuk, akkor mindig számíthatnak rá. Én egy szem gyereke vagyok.

2020. okt. 17. 20:06
 27/37 A kérdező kommentje:
Meg ez tudom, hogynem érdem kérdése, de rám azért büszke is lehet, elég sok mindent elértem már ennyi idősen és fáj, hogy más lányt kevesebbért is sokkal jobban támogat az apja. Azt se kérdezi meg soha, hogy hol lakom, milyen körülmények között. Szerinte autóra sincs szükségem..
2020. okt. 17. 20:11
 28/37 anonim ***** válasza:
79%

-24-es Anyámék bőven költenek magukra, nem a szájuktól vonják el,amivel támogatnak bennünket,nyugodj meg.. Sajnálom, hogy nem mindenki született szerencsés módon gazdag családba, de mikor volt igazságos az élet??? Ez kb.olyan, mintha meglincselnél egy lottónyertes, mert neked nagyobb szükséged lenne arra a pénzre. A világ nem igazságos, sose volt. Még egyszer kérdezem: ki a fenét támogatnának a szüleim, ha nem a gyerekeiket?? De te a helyemben egészen biztosan visszautasitanád és inkább nyomorognál.. Hát tessék, tegyed.

-25-Ezek a reakciók valóban durván irigyek.Mindig voltak anyagi különbségek, de ma olyan világ van, hogy tehetsz is a gazdagodásodért. Ne irigykedj, tegyél! Nekem a szüleim tettek érte és nem ülnek a vagyonon, hanem megkönnyitik a gyerekeik életét.Nem én vagyok az oka, hogy vannak szegények, nem tudok mit tenni ezzel, ez van.A depresszió nem függ össze az anyagi helyzettel, az egyik tesóm is sulyosan depresszios volt, tul van rajta, hál istennek.

2020. okt. 17. 20:33
 29/37 anonim ***** válasza:
91%

26: elváltak? Apukád eddig foglalkozott veled?

Engedd el. Ha sose állt melletted, akkor hiába várod, hogy most majd fog. Csak magadnak okozol fájdalmat, ha azt gondolod, hogy majd megváltozik és jó apa lesz.

2020. okt. 17. 21:22
 30/37 A kérdező kommentje:
Igen, kiskoromban elhagyott és sose fizetett gyerektartást, pár éve néha kaptam tőle némi pénzt, de ennyi. Érzelmileg se támogat sajnos.
2020. okt. 17. 22:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!