Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 25-26 éves fiatalok, titeket...

25-26 éves fiatalok, titeket még támogatnak anyagilag a szüleitek?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék vitát szítani, egyszerűen csak kíváncsi lennék, hogy egyetem után kit támogatnak a szülei és milyen formában.
2020. okt. 17. 17:58
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Én lány vagyok, 25 éves. Szüleim elváltak, apu soha, anyu 18 éves korom óta nem támogat. Van egy BA, meg egy MA diplomám, most egy pár hónapja viszont nincs munkám. Egy műtétre kértem apamtol 100 ezer Ft-ot, amire az volt a válasz, hogy már nem kötelessége támogatni. Kicsit sokkolt, kíváncsi voltam, mással is ilyenek-e.
2020. okt. 17. 18:31
 12/37 anonim ***** válasza:
75%

Bár a lányunk még csak 23, igen, támogatni fogjuk.

Szeretett volna albérletben lakni, nem koliban. Ezt csak úgy tehette meg, hogy dolgozott és felvette a dh-t. Nem szórja a pénzt, most végez Ma-n, van kb 500e megtakarítása. Négy éve dolgozik a a mostani helyen, szeretnék, ha maradna. Úgy beszéltük meg, hogy ha már főállásban dolgozik, akkor ő fizeti a lakhatást, viszont mi visszafizetjük a diákhitelét.

Illetve jövőre jár le a 10 éves lakáskassza, amit raktunk neki.

2020. okt. 17. 18:33
 13/37 anonim ***** válasza:
45%
-9 -köszi a magyarázatot. Nem gondoltam volna, hogy ennyi rosszindulatú irigy nyomorult van itt... a szüleim is a nulláról kezdték anno, de agilisek és rátermettek voltak, és üzletileg sikeresek. Emellet jóindulatú, gondoskodó szülők, akik azt akarták, hogy mi könnyeben kezdjük az életet, mint Ők.
2020. okt. 17. 18:33
 14/37 A kérdező kommentje:
Igazából csak rosszul esik, ha egyszer egy valamiben nem tudnak kisegíteni. Ok, hogy már végeztem, de 30-as ismerőseitől hallom, hogy karantén alatt is sokan kaptak némi támogatást otthonról, én meg egyszer kérek valamit és tudott volna segíteni, de elvből nem tette..
2020. okt. 17. 18:35
 15/37 anonim ***** válasza:
75%
Ameddig egyetemista voltam, addig igen. Utána is adnának mindent, de már nem szorulok rá. Én is adnék a lányomnak.
2020. okt. 17. 18:42
 16/37 anonim válasza:
82%
24 f vagyok van már egy 2 éves kislányom mióta megvan az unoka jobb a kapcsolatom a szüleimel és sokat segítenek de pénzügyileg nem tamogatak pedig megtehetnek igaz nem is kértem.
2020. okt. 17. 18:44
 17/37 anonim ***** válasza:
84%
-10-es nem, semmi baj a neveltetésünkkel, ritka összetartó család vagyunk ,az igaz. Ha megtehetik a szüleim, miért lenne baj, ha támogatják a gyerekeiket? Ki a fenét támogatnának, ha nem bennünket? És nem a két szép szemünkért, hanem mert a gyerekeik vagyunk!És a mi köreinkben nem kevés ilyen szülő van, szerintem ez teljesen normális.
2020. okt. 17. 18:47
 18/37 anonim ***** válasza:
5%

Úgy gondolom, egy fiatal ilyenkor megérdemli a támogatást, mint a kérdező. Amikor tényleg nehéz helyzetben van, például elveszíti a munkáját. Vagy amíg tanul, és nincs saját keresete.

De, amikor valaki segge alá tolják a házat, kocsit és ráadásul anyu - apu még nem kevés pénzzel is támogatja a gyerekeit, az ilyen elfogadhatatlan! Az ilyen férgek a leggusztustalanabbak másokkal! Beképzelt s*ggfejek! Lenézik az olyan fiatalokat, akik árufeltöltőként, hentesként vagy bármi más "csöves munkát" végeznek. Nem ők tehetnek róla, hogy már 18 éves koruk óta dolgozniuk kell, és nem volt lehetőségük tovább tanulni... Vagy mondjuk korán elhunytak a szülei, és ezért kell valami "alantas" munkát végeznie, hogy ne haljon éhen.

Az ilyen elkényeztetetett debileket küldeném csak egy hónapra bányába dolgozni! Túl se élnék... 😂

2020. okt. 17. 19:20
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem támogatnak. Anyukám egyedült nevelt fel. Apát sose érdekelte mi van velem. Dolgozom már, többet keresek, mint anyukám, így én segítek neki, ha kell.
2020. okt. 17. 19:24
 20/37 anonim ***** válasza:
91%
A támogatás nem érdem, hanem egy kiváltság.
2020. okt. 17. 19:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!