Tényleg ekkora probléma, hogy 11-12 között szoktam felkelni? Téged zavarna?
Szülőkhöz szól a kérdésem. Anyám ezen problémázik, hogy hétvégén 11-12 között szoktam felkelni. Mondtam neki, hogy nem fogok hétvégére ébresztőt állítani, akkor kelek amikor jól esik. Fent vagyok 1-2 ig éjjel, úgyhogy nyilván nem fogok 8-kor már felkelni. Szeretek este sokáig fenn lenni, éjjeli bagoly típus vagyok. Szerintem ez a hajnali 1-2 annyira nem is durva, sok barátom van akik bőven tovább maradnak.
Szerintetek is ez akkora probléma?
18 éves vagyok.
Legkésőbb 9-kor kelünk hétvégén (hét közben 4-5 közt, de én pl akár 3-kor is), és igen, hét végén legkésőbb 9-kor ébresztő van a gyerekeknek. Ajtón bedörömbölünk, hogy ébresztő, reggeli, és reggeli után ott a lista, hogy melyik gyereknek mi a teendője ebédig, illetve ebéd után.
Hogy hajnal 2-ig gépezik, az már nem a mi bajunk. Az anyjuk még taslit is ad nekik (16 és 21 évesek), ha valamelyik káromkodva jön ki a porszívó vagy teszem fel a fűnyíró zaja miatt.
"De mikor segítesz otthon a házimunkában ha délelőtt alszol?"
Délután?
"De mikor segítesz otthon a házimunkában ha délelőtt alszol?"
Délután?
Általában délelőtt van házimunka, délután már a legtöbben próbálnak pihenni.
"Általában délelőtt van házimunka, délután már a legtöbben próbálnak pihenni."
De ha valaki sokáig "pihen", akkor megcsinálja délután. Délután ugyanúgy lehet port törölni, porszívózni, mosni, teregetni, vasalni, rendet rakni a szekrényben, akár nagytakarítást is lehet a konyhában... nem időhöz kötött.
Egyrészt nem értem, hogy amiatt, hogy ÉN nem porszívózok ki délelőtt, anyukám miért ne tudna ebédet főzni? Ugyanis nálunk ez működött, amíg otthon laktam. Anyu hajnalban megfőzött, én meg délután végeztem el a dolgaimat.
Másrészt ha 11-12-kor kelek, akkor nekem a 4 órás ebéd is korai. És addig nem az volt nálunk, hogy nincs "semmi se", mert nem voltunk szegények, addig volt reggeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!