Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg ekkora probléma, hogy...

Tényleg ekkora probléma, hogy 11-12 között szoktam felkelni? Téged zavarna?

Figyelt kérdés

Szülőkhöz szól a kérdésem. Anyám ezen problémázik, hogy hétvégén 11-12 között szoktam felkelni. Mondtam neki, hogy nem fogok hétvégére ébresztőt állítani, akkor kelek amikor jól esik. Fent vagyok 1-2 ig éjjel, úgyhogy nyilván nem fogok 8-kor már felkelni. Szeretek este sokáig fenn lenni, éjjeli bagoly típus vagyok. Szerintem ez a hajnali 1-2 annyira nem is durva, sok barátom van akik bőven tovább maradnak.

Szerintetek is ez akkora probléma?

18 éves vagyok.

2020. okt. 10. 11:16
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
34%

Legkésőbb 9-kor kelünk hétvégén (hét közben 4-5 közt, de én pl akár 3-kor is), és igen, hét végén legkésőbb 9-kor ébresztő van a gyerekeknek. Ajtón bedörömbölünk, hogy ébresztő, reggeli, és reggeli után ott a lista, hogy melyik gyereknek mi a teendője ebédig, illetve ebéd után.

Hogy hajnal 2-ig gépezik, az már nem a mi bajunk. Az anyjuk még taslit is ad nekik (16 és 21 évesek), ha valamelyik káromkodva jön ki a porszívó vagy teszem fel a fűnyíró zaja miatt.

2020. okt. 10. 23:22
 52/60 anonim ***** válasza:
95%
Alapvetően amíg otthon laksz, addig vonatkoznak rád a szülők által felállított szabályok. Nálunk hétvégén mindig közösen reggelizett a család úgy 9 - fél 10 magasságában, így addigra értelemszerűen fel kellett kelni, nem opció volt. Ha későn feküdtem le, ez akkor is simán tartható volt, így nem volt vele gondom. Természetesen megpróbálhatod megbeszélni a dolgot anyukáddal, lehet, hogy hajlani fog a kompromisszumra. Mondjuk amit leírtál, abból úgy tűnik, hogy már megnyerted a vitát, hiába nem tetszik a szüleidnek.
2020. okt. 11. 09:36
 53/60 anonim ***** válasza:
41%
De mikor segítesz otthon a házimunkában ha délelőtt alszol?
2020. okt. 11. 15:03
 54/60 anonim ***** válasza:
49%
Ha együtt élünk valakivel, akkor nagyon fontos az azonos bioritmus, a napirend. Egy hajnali kelő megőrül attól, aki a fel napot ágyban tölti és viszont. Így aztán ha már muszáj együtt élni, akkor téssel meghallani a középutat.
2020. okt. 11. 15:08
 55/60 anonim ***** válasza:
95%

"De mikor segítesz otthon a házimunkában ha délelőtt alszol?"

Délután?

2020. okt. 11. 19:11
 56/60 anonim ***** válasza:
83%
Én is ilyen típus vagyok, azt hittem kinövöm, de nem (27 vagyok) :D Szerintem mindenkinek joga van eldönteni, hogy hétvégén hány órakor kel fel. Aki azt gondolja ez lustaság, az nem tudja, hogy az éjjeli bagoly típusú emberek agya este-éjjel pörög igazán, akkor a legproduktívabbak.
2020. okt. 11. 19:13
 57/60 anonim ***** válasza:
70%

"De mikor segítesz otthon a házimunkában ha délelőtt alszol?"

Délután?

Általában délelőtt van házimunka, délután már a legtöbben próbálnak pihenni.

2020. okt. 11. 19:15
 58/60 anonim ***** válasza:
78%

"Általában délelőtt van házimunka, délután már a legtöbben próbálnak pihenni."

De ha valaki sokáig "pihen", akkor megcsinálja délután. Délután ugyanúgy lehet port törölni, porszívózni, mosni, teregetni, vasalni, rendet rakni a szekrényben, akár nagytakarítást is lehet a konyhában... nem időhöz kötött.

2020. okt. 11. 19:20
 59/60 anonim ***** válasza:
44%
58as nem tudom neked hogy állna a szád, ha ez miatt mondjuk csak délután 4kor lenne ebéd, addig semmi se?
2020. okt. 12. 05:47
 60/60 anonim ***** válasza:

Egyrészt nem értem, hogy amiatt, hogy ÉN nem porszívózok ki délelőtt, anyukám miért ne tudna ebédet főzni? Ugyanis nálunk ez működött, amíg otthon laktam. Anyu hajnalban megfőzött, én meg délután végeztem el a dolgaimat.

Másrészt ha 11-12-kor kelek, akkor nekem a 4 órás ebéd is korai. És addig nem az volt nálunk, hogy nincs "semmi se", mert nem voltunk szegények, addig volt reggeli.

2020. okt. 12. 08:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!