Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg ekkora probléma, hogy...

Tényleg ekkora probléma, hogy 11-12 között szoktam felkelni? Téged zavarna?

Figyelt kérdés

Szülőkhöz szól a kérdésem. Anyám ezen problémázik, hogy hétvégén 11-12 között szoktam felkelni. Mondtam neki, hogy nem fogok hétvégére ébresztőt állítani, akkor kelek amikor jól esik. Fent vagyok 1-2 ig éjjel, úgyhogy nyilván nem fogok 8-kor már felkelni. Szeretek este sokáig fenn lenni, éjjeli bagoly típus vagyok. Szerintem ez a hajnali 1-2 annyira nem is durva, sok barátom van akik bőven tovább maradnak.

Szerintetek is ez akkora probléma?

18 éves vagyok.

2020. okt. 10. 11:16
1 2 3 4 5 6
 1/60 anonim ***** válasza:
96%

Nem vagyok szülő,de azért leírom a véleményemet.

Ha nincs semmilyen családi program,teendő akkor szerintem nincs ezzel baj.

2020. okt. 10. 11:23
 2/60 anonim ***** válasza:
24%

Tudom, hogy ez a tizenévesek szokása, majd kinősz belőle, úgyhogy többnyire befognám a számat. De néha azert szólnék, igen.

Felnőttként màr biztos nem b*sznám el így a napom, hogy délben keljek. 8 óra a maximum.

2020. okt. 10. 11:30
 3/60 anonim ***** válasza:
31%
Engem zavarna. Egyrészt a családunk ritmusa más, háztartásvezetés vagy program van, annak minden zajával. Másrészt úgy hiszem, hogy hosszú távon kártékony az alvásciklus ingázása, tehát hétköznap 6-7 között kelni, utána hétvégén délig aludni nem az egészség csúcsa. Nyilván hétvégén lehet és jól is esik tovább aludni, és egy-egy alkalommal belefér, tehát 6-kor senki nem lesz kiverve az ágyból, de 8-9 között legkésőbb mindenki ébred általában.
2020. okt. 10. 11:31
 4/60 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

#3 igazából nem kelek 6-7-kor hétköznap se. Átlagban 10 fele szoktam, mert már egyetemre járok és reggel nincsenek úgy óráim, csak kedden. Akkor kelek 8-kor (itthonról jelentkezem be). A korom miatt ne higgyétek, hogy gimis vagyok. Jövő hónapban leszek 19.

2020. okt. 10. 11:38
 5/60 anonim ***** válasza:
68%
Engem is zavarna, ugyanazért mint a 3-ast. Egyszer egyszer nyilván belefér, ha előző nap késő estébe nyúló program volt, de rendszeresen nem.
2020. okt. 10. 11:40
 6/60 anonim válasza:
25%
Én nem vagyok szülő ugyan, de szerintem kurvára nem felel meg . Segíts be otthon a hazimunkában vagy tanulj
2020. okt. 10. 11:43
 7/60 anonim ***** válasza:
57%

idegesítő, hogy nem lehet porszívózni, habot verni, mosógépet indítani, mert őkelme még alszik, és képes sértett arccal kivakkanni, hogy miattunk ébredt fel.

pedig az ebéd, a tiszta ruha és tiszta lakás a hétalvó kedvéért is készül.

2020. okt. 10. 11:46
 8/60 A kérdező kommentje:

#6 ki mondta, hogy nem tanulok? Szoktam, csak nem korán reggel. Ha 8-kor kelnék, akkor se tanulnék, max délután. Takarítani se reggel fogok. Felkelhetnék 8-kor ébresztővel, de délig úgyse csinálnék semmit, akkor annak mi értelme? Inkább alszom.

#7 “őkelme”:DD na persze.

2020. okt. 10. 11:49
 9/60 anonim ***** válasza:
55%

Engem is zavarna.

Egyrészt ez az éjjeli bagoly-pacsirta felosztás sem úgy működik, ahogy néhány ember gondolja, másfelől amíg egy családtagom alszik, nem szeretek hangoskodni.

Viszont a dolgok 99%-a hanggal jár.

Ha most erre azt reagálnád, hogy anyád ugyanúgy porszívózik, nem zavar téged, attól még őt zavarhatja, hogy ő dolgozik, te még nagyban alszol még.

Ha meg már volt emiatt szóváltás köztetek, akkor ne várd el, hogy mindenki azt lesse mikor kelsz fel, mert te neked olyan jó hajnalig fennmaradni.

Ui.: Irigellek a 8 órás keléssel, én is egyetemista vagyok, de minden nap 6-kor kelek... :)

2020. okt. 10. 11:50
 10/60 anonim ***** válasza:
45%
#8, látom, nem bírod a kritikát..aludj akkor tovább
2020. okt. 10. 11:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!