Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg ekkora probléma, hogy...

Tényleg ekkora probléma, hogy 11-12 között szoktam felkelni? Téged zavarna?

Figyelt kérdés

Szülőkhöz szól a kérdésem. Anyám ezen problémázik, hogy hétvégén 11-12 között szoktam felkelni. Mondtam neki, hogy nem fogok hétvégére ébresztőt állítani, akkor kelek amikor jól esik. Fent vagyok 1-2 ig éjjel, úgyhogy nyilván nem fogok 8-kor már felkelni. Szeretek este sokáig fenn lenni, éjjeli bagoly típus vagyok. Szerintem ez a hajnali 1-2 annyira nem is durva, sok barátom van akik bőven tovább maradnak.

Szerintetek is ez akkora probléma?

18 éves vagyok.

2020. okt. 10. 11:16
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
69%
Sohasem zavart, ha a gyerekeim sokáig aludtak, pihentek. Pedig kicsi a lakásunk. Attól mi felnőttek csináltuk a dolgunk. Legfeljebb megébredtek ha kicsit hangosabb dolgot csináltunk. Majd visszaaludtak. Most minek keljenek fel 8 kor. Nézzenek engem?
2020. okt. 10. 12:47
 22/60 anonim ***** válasza:
83%

nekem húgom csinálta ezt, hogy nagyon sokáig aludt. Szülők nálunk 6 körül kelnek, másik tesóm mondjuk 9-ig alszik, én kb 8-ig (hétvégén), még a "kicsi" simán 11-ig.

A szüleink elnézték neki, kivéve ha valami családi esemény, vagy munka volt. (tehát mondjuk a hétvégén 70-80%-ában aludhatott ameddig akart). Nyilván ott volt mellette, hogy becsületesen tanult, és besegített a háztartásban, és bírta alvás közben a zajt.

Szerintem is bele kell hogy férjen, hogy tovább aludj hétvégén. (az hogy egészséges e így, vagy sem, az más tészta. Én nem tudok sokáig aludni, néha irigylem, aki tud :) )

2020. okt. 10. 12:49
 23/60 anonim ***** válasza:
38%
Nekem van gyerekem ugyan még kicsi, de engem különösebben nem zavarna később ha hétvégén sokáig aludna, ha egyébként mindent megcsinálna ami a feladata vagy amire megkérem. De attól nem változtatnám meg a napirendem. Én felkelek 7kor kb aztán mosok, főzök porszívózok aztán ha felkel a zajra akkor így járt. Nem fogok délig lábujjhegyen járkálni mert ő az éjszakáját nem alvással töltötte. Persze ez még most nem aktuális mert még kicsi. De később valószínűleg ezt fogom csinálni. Az én anyám is ezt csinálta, sőt én is ezt csináltam az öcsémmel amikor együtt laktunk. Ha ő 4ig nyomta a gépet aztán du 1ig akart volna aludni akkor vagy sikerült vagy nem. Attól függött, hogy mit kellett otthon csináljak. Ha porszívózni kellett akkor felkelt rá. Dehát ennyi, nem az én hibám hogy ő éjjel dorbézolt. Nem áll meg a nappal tevékenykedől élete csak azért mert ő éjszaka nem aludt.
2020. okt. 10. 12:51
 24/60 anonim ***** válasza:
73%

30 éves dolgozó felnőtt vagyok, képzeld, én is. Sőt, a hét 7 napján 11-12 körül kelek, éjszaka dolgozom. Tök jól megvagyok, mindig ez volt a normál ritmusom, reggel 9 előtt nem vagyok emberből, tökmindegy hány órát alszom...

Ilyen mindig is létezett.

A populáció egy része genetikailag hajnali pacsirta, a másik fele meg éjjeli bagoly. Az emberiség korai korszakában alakult ki, így mindig van egy pár valaki aki észnél van, figyel, vigyázza a többieket.

Keress magadnak esti, délutáni műszakos melót, és semmi para.

2020. okt. 10. 13:12
 25/60 anonim ***** válasza:
42%

29 vagyok. Középiskolában haverokkal sokat mmoztunk és volt, hogy iskolaszünetben 24órákat raideltünk. Volt, hogy healer voltam és annyira fáradt voltam már, hogy elaludtam a székemben. XD

Semmiben nem befolyásolta ez a későbbi életemet. Igazából a mai napig visszavágyom ezekbe az időkbe.

2020. okt. 10. 13:16
 26/60 anonim ***** válasza:
43%

Zavarna, ha egy háztartásban élnénk. Az én életfelfogásommal eléggé ütköznek ezek az éjjelizések, és csak ha nem tanulással (vagy egyéb hasznos dologgal) töltöd az idődet, akkor időpocsékolás. Tudom, mert volt, hogy én is fennmaradtam, csak mert nem volt kedvem lefeküdni. Ilyenkor én már csak filmeztem, a neten lógtam, barátokkal chateltem. Ha úgy számítjuk, hogy 10 órától már nem tud annyira pörögni az agyad, 2 óráig elb*szol 4 órát. 12 órai keléssel meg alszol 10 órát, ami szerintem rengeteg ha egyébként hétköznap is megvan a minimum 7 óra. Felkelés után mit csinálsz? Gondolom kell a minimum 1-2 óra reggeli rutinhoz a telefonnyomkodás, reggelizés, beszélgetés a családtagokkal. Ezután gondolom tanulsz, majd ha úgy van találkozol a haverokkal, űzöd a hobbidat. Plusz mivel hétvége, gondolom egyéb családi program is bejön, takarítás. Szerintem jobban is ki lehet használni az időt... persze ha szükséged van rá. Ha jól esik az estétől éjjelig való haszontalan időtöltés, akkor csináld, de igen, zavarna. Oké, tegyük félre azt, hogy nem kell a zajongás miatt aggódni. Ez tök jó. De nekem a nap reggel 6-7-kor elkezdődik, és mivel egy család vagyunk, vannak közös programok, amiket közösen kell megtervezni, véghez vinni, idegesítene, hogy ennyit kéne várni arra, hogy lehessen veled beszélni. Ez piti dolognak tűnhet, de én szinte mindig ezt tapasztaltam mikor a voltbarátom hétvégén nálunk volt, és mindig 10-11-ig aludt.

20/L

2020. okt. 10. 14:50
 27/60 anonim ***** válasza:
42%
Jesszusom utolsó. 20 évesen ilyen begyöpösödött vagy? A suliba fogadjunk te vagy a pápaszemes, elsősorba ülő, okoskodó stréber... Én 32 vagyok és mérföldekkel lazább.
2020. okt. 10. 15:20
 28/60 anonim ***** válasza:
31%
Mi a begyoposodottseg abban, ha valaki nem akarja átaludni a fél életét?
2020. okt. 10. 15:23
 29/60 anonim ***** válasza:
16%
27. Akkor legyél erre büszke. 😂 Nem a 26 vagyok
2020. okt. 10. 15:23
 30/60 anonim ***** válasza:
21%

nem a begyöpösödött típus vagyok... hanem aki gimi közepén gondol egyet és magántanuló lesz, hogy úgy rendezhesse az életét ahogy akarja ;)

idén kezdtem az egyetemet, érettségi után kihagytam egy évet hogy önkénteskedjek, utazzak és dolgozzak

nem vagyok a szórakozás ellen, de mindennek megvan a maga ideje, és van amivel nem érdemes hosszú órákon keresztül foglalkozni az én meglátásom szerint.

azért örülök a "megnevezésnek", legalább tisztázhattuk a dolgot.

2020. okt. 10. 15:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!