Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért rühelli mindenki az...

Miért rühelli mindenki az egykéket?

Figyelt kérdés

Mikor megtudják, hogy egyke vagyok, lesajnálás, enyhe fintor, gúnyos mosoly a reakció. Később meg frocilzások, beszólogtások tömkelege.

Tehetek én erről? :(((

2020. szept. 23. 13:31
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
59%
Ahha, tehát a szüleim egykék, vagy mégsem és van nagynéni/nagybácsi, akinek pont nincs gyereke, se férje, se senkije és én meg jól megöröklök mindenféle ingatlant. Nagyon reális szcenárió. :D
2020. szept. 23. 17:34
 32/38 anonim ***** válasza:
44%

31. ????

Nálunk pont ez a helyzet képzeld. Mindkét szülőm egyke, anyukám is, apukám is. Ráadásul apukámnak van egy gyermektelen nagynénje (nagymamám húga).

Tehát a szüleim a saját 1 közös lakásukon felül még örökölnek 1-1 ingatlant a szüleiktől és apukám örököl még 1-et a nagynénje révén. (Nem "nincs gyereke, se férje, se senkije", hanem gyereke. A gyereked örökölne, de ha nincs, akkor a legközelebbi egyéb rokonod örököl. Tesód, vagy ha ő már meghalt akkor a tesód gyereke, vagy ha az sincs akkor még távolabbi rokon, stb.) Szolnokon lakunk, ezek az ingatlanok ott is érnek 15-25 milliót.

Közben meg egyáltalán nem vagyunk gazdagok. Csak kicsi a család.

2020. szept. 23. 17:43
 33/38 anonim ***** válasza:
96%
Egyke vagyok, soha senki nem rühellt. Pontosabban biztos de, de nem azért mert egyke vagyok.
2020. szept. 23. 18:08
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
Én is az vagyok, de még nem találkoztam azzal, hogy erre tett volna valaki megjegyzést. Inkább azt kérdezik, szerettem volna-e tesót. Mondom mittudomén, lehet a tesóval jóban és rosszban is lenni, gyerek- és felnőttkorban egyaránt. Tehát szerintem a "milyen az, hogy nincs testvéred" kérdés értelmetlen. Nem a te kérdésedre utaltam ezzel kérdező.
2020. szept. 23. 19:31
 35/38 anonim ***** válasza:
68%
Én is egyke vagyok, de mindenki rácsodálkozik, amikor elmondom. Túl alkalmazkodónak neveltek a szüleim és olyannak, aki háttérbe szorítja magát. Mintha lenne egy csomó testvérem. De én mindig is szerettem volna tesót, úgyhogy jól esik, amikor azt hiszik, hogy van.
2020. szept. 24. 11:57
 36/38 anonim ***** válasza:
75%
Valamennyire én is tapasztaltam ilyet, de nem olyan mértékben, ahogy te éled meg. Páran nem tudják feldolgozni a tényt, hogy valaki egykeként is lehet önzetlen és egészséges lelkületű. Tőlem azt többször megkérdezték, hogy a szüleim nem akartak-e testvért nekem, mintha én pontosan tudnám a szüleim mit akartak anno. Úgy gondolhatják sokan, hogy az egykék mind elkényeztetettek és magányosak gyerekkorukban, ami sokszor nem is igaz. Vannak előnyei is az egykeségnek, de ebbe senki sem gondol bele. Én azt tartom szánalmasnak ahogy az egykéket lesajnálják. Ne foglalkozz ezekkel az emberekkel!
2020. szept. 30. 12:16
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

Én is egyke vagyok. Amikor megtudják akik nem ismernek, akkor csodálkozva visszakérdeznek.

Aztán megismernek...aztán már nem csodálkoznak.

Nincs valami jó természetem, de ez tuti nem az egykeségemből fakad, hanem a személyiségem ilyen.

És nem voltam soha elkényeztetve, alkesz szülők, elhanyagolás, sźarul bántak velem. Mondjuk lehet ez az oka a nehéz természetemnek.

2020. okt. 16. 21:30
 38/38 anonim ***** válasza:
Engem sose bántottak miatta, kifejezetten társasági alkat vagyok, sok barátom volt mindig, mindig szerettek, és amígy "gyerekek" voltunk általában a tesósok irigyelték is azt a részét, hogy nálunk sose volt láb alatt a kistesó pl. és hasonlók.
2020. okt. 16. 23:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!